שאלת IBS

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
שאלת IBS

שלום , אובחנתי לאחרונה עם IBS - נפיחות רצינית בבטן שלא עוברת, גזים, כאבים, זאת יחד עם אי סבילות ללקטוז וגלוטן ואני צמחונית. קודם כל משהוא המליץ לי על green magma ורציתי לשאול אם אתה מכירים את זה ואם זה בכלל קשור לנושא של IBS ויכול להקל עליו ? דבר שני , נתן לי הרופא כדור בשם נירבקסל לקחתי כדור אחד וזה היה נורא ואיום, אז לא המשכתי עם זה, עד עכשיו יש לי תחושת גועל וצרבת ונפיחות איומה בבטן שלא עוברת, כבר שלושה ימים זה ככה, וזה רק מכדור אחד. השאלה אם יש משהוא שאפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות בבטן ואת הצרבת אבל רק דברים טבעיים, אין לי כח כבר לכדורים. פרט לכך, מה עושים עם IBS ? יש לי תור לדיאטנית קלינית בתחילת יוני בינתים אני מתפוצצת, אין לי מושג מה לאכול ומה לא, אפילו מחביתה עם ירקות אני מתנפחת כמו בלון . עשיתי קולונוסקופיה לא מצאו שם כלום, הכל תקין, בינתים אני ממש סובלת מהבטן. יש מאכלים אסורים במצב שיש IBS ? שמעתי גם שאם עושים הפרדת מזונות זה יכול לעזור השאלה אם זה נכון ואיך בדיוק עושים הפרדת מזונות? תודה.

0 אור 0

New member
התשובה היא רק בטיפול אמיתי

הרופאים יתנו לך כדורים, הדיאטנים יאסרו עליך לאכול כל דבר טעים, אבל דיאטנים מהסוג הקלאסי לא יעזרו בכלל (ש פשוט כאלו שהלכו ללמוד גם נטורופתיה ולקחו משם רעיונות) מוכרי "תרופות פלא" טבעיות ואחרות ינסו למכור לך אינסוף פתרונות פתאים שאמורים לפתור את הבעיה במטה קסם, ובדרך לרפד את כיסם. אבל אם את באמת רוצה להפסיק לסבול מהבטן, אין מנוס מעבודה רצינית, שתכלול תהליך של שינוי התזונה לתזונה כזו שמתאימה וטובה לך, שתכלול הוספת אלמנט של פעילות גופנית ונשימות לאורח החיים, שתכלול סדרת טיפולים שיאזנו את מערכות הגוף שיצאו מהאיפוס (למשל רפלקסולוגיה אבל כמבון עוד שיטות יכולות לעזור) ואולי בתקופת הביניים עד לאיזון הגוף תצטרכי לקת גם מספר תוספים. תמצאי מטפל טוב רב תחומי שמשלב תזונה ומגע או דיקור שילווה אותך בדרך הזאת. עצות להתחלה ועד שתגיעי למטפל: למדי להיות קשובה לגופך, תזהי מהם המאכלים שעושים לך רע ותמנעי מהם. נסי לאכול ארוחות מזינות ופשוטות עם מעט מרכיבים - למשל אורז מלא עם עדשים ומעט ירקות (בשלב ראשון יתכן שאת במצב שעדיין לא יכולה לעכל קטניות, אז אפילו רק אורז) \ למשל מרק ירקות עשיר, לאכול בבוקר רק פירות ומעט אגוזים/שקדים, בכל מקרה המנעי ככל האפשר ממזונות ריקים - כמו קמח לבן וסוכר לבן, ממטוגנים, ארוחות כבדות ועמוסות, רעלנים שונים (שימורים, קולה) תשתי הרבה מים להקלה של כאבי הבטן והפיחות אפשר להיעזר בחליטת שומר מרגיעה (גם קמומיל ומנטה יסייעו לך) עצרי את הריצה של היום מספר פעמים ונשמי נשימות עמוקות - שמתחילות בבטן ועולות אל הריאות, נשיפה ארוכה ארוכה ושלווה.

usi1

New member
תודה אבל..

לא ציינתי את זה, יותר "צדיק" ממני אין בנושא של תזונה, אין לי בתפריט את כל ה"לבנים" כבר הרבה שנים, לא נוגעת בכל מיני מיצים מלאכותים ואכל תעשייתי, אני מבשלת לעצמי אוכל מאוד בריא ומאוד מזין, אבל כל מה שאני מכניסה לפה גורם לי סבל. גם אם זה אורז מלא + קצת ירקות - אני מתנפחת. חביתה עם קצת ירקות - שוב נפיחות. אפילו מים מנפחים אותי. הפסקתי קפה, מה שלא היה לי קל בכלל, בלחם אני לא נוגעת כבר שנים, אבל כל דבר שאני מכניסה לפה גורם לי סבל. זה פשוט לא הגיוני כל המצב הזה , אני ממש מיואשת. עד לפני ארבע שנים היה הכל בסדר, פרט לזה שאני צמחונית מבחירה. התחילו לי כל מיני סמנים שחשבתי שיש לי קנדידה ולקחתי הרבה זמן תכשיר בשם GSE תמצית אשכוליות , יכול להיות שזה עשה לי נזק במערכת העכול? אני פשוט לא מצליחה לצאת מזה. יש לי מדקר שעבד לי על הבטן רבה מאוד זמן ללא שום תוצאות, הייתי אצל נטורופתית בעלת שם שעשתה לי חור לא נורמלי בכיס ולא היה מזה שום תוצאות, אני עושה ספורט, יוגה, פילטיס, החיים שלי סך הכל די רגועים, ועדיין, הבטן ממש גורמת לי לסבל. אני אוכלת וכאילו האוכל לא מתעכל לי בכלל, לוקח לי ארבע שעות לעכל תפוח. רעיונות? אני גם חוששת לפנות בלי שום המלצות לכל מיני אנשים שאני מוצאת באינטרנט, זה הרבה כסף ואף אחד לא מבטיח שום דבר לכן הכל אני הולכת דרך הקופ"ח , הרי היום לכל קופ"ח יש את ה "טבעי" ושם אני כבר סומכת על הסנון שלהם , גם העלויות הן יותר שפויות. דרך הקופה אני יכולה ללכת לדקור, הומאופתיה, נטורופתיה, צמחי מרפא סיני, שיאצו, רפלקסולוגיה. אגב, אמרה לי נטורופתית לגבי ביצים - שעדיף לאכול ביצה כחביתה מקושקשת ולא ביצה קשה כי זה מתעכל יותר טוב אבל חביתה זה חייב להיות מטוגן, אז מה עדיף? ביצים אני קונה רק ביצים אורגניות. תודה.

יש תקווה

קוראים לזה אלמינציה... האם הנטורופתית שהיית אצלה עשתה לך איזה שהוא סוג של אלמינציה (הורדת כל המזונות החשודים והחזרתם בהדרגה)? שנית, הם עשית בדיקה להילקובקטר פילורי גסטרו? איך בדיקות הדם שלך? מה כלל הטיפולי אצל הנטורופתית? דבר אחרון, אולי תתחברי ואולי לא, בתסמונת IBS יש לעיתים קשר למצבו הריגשי של המטופל, לא ניכנס לזה כאן אבל האם נראה לך שיש קשר? ואחרון חביב עזבי ירקות טריים עברי לירקות מבושליים דיים ותדווחי לנו..

usi1

New member
לא עשיתי אלימנציה

אין לי הליקובקטור, בדוק. הבדיקות תקינות. הטפול כלל שינוי תזונתי - אורז מלא, קטניות, ירקות, מרקים בחורף, אגבה כממתיק, הורדה של קפאין, נסינו לתקופה את הכוסמין שגם את זה אני לא יכולה לסבול לצערי, אז כל הנושא של קמח ירד מהפרק, משקה ג'ל אלוורה, טינקטורה לאיזון - ואחרי כל זה - נאדה. הייתי אצלה 3 פעמים , בסוף התייאשתי וגם הנושא הכספי כבר התחיל מאוד לכאוב. גם אמרו לי כמה רופאים לא לקחת את הגל אלוורה ומטורופתית של הקופה אמרה שזה בכלל לא מתאים לי כי זה חומר מקרר ואני לא צריכה את זה. בעבר יכול להיות שזה מה שגרר את הטריגר לזה, קשה להגיד שזה מה שעושה לי את הכאבי בטן והחוסר יכולת לעכל, זה משהוא מאוד פיזיולוגי. הורדתי ירקות טריים, אני משתדלת לא לאכול טרי רק מבושל אבל גם זה לא עוזר, והשאלה מה קורה עם התזונה הנכונה אם מורידים את כל הנושא של ירקות טריים? זה לא פוגם? למשל עלי בייבי, מאוד בריא ואי אפשר לבשל אותם, זה גם מאוד טעים.

0 אור 0

New member
כנראה שיש משהו שבריא בעקרון אבל לך עושה רע

אני מאד מתפלאה לשמוע שהיית אצל נטורופתית בעלת שם, ואת לא יודעת אחרי זה מהי השיטה של הפרדת מזונות - כי כשיש בלגן בבטן, זה אחד הדברים הראשונים שכדאי לנסות. אלא אם כן היית אצלה לנפי התחילו התופעות והיא לא התייחסה? אני כבר מתביישת לשאול אם בכל הטיפולים שעברת עשית פעם תקופה של ניקוי או אם לקחת פרוביוטיקה... אם היית מגיעה אלי בתור מטופלת, אני חושבת שמעבר לאבחון הרגיל של אורח חיים נוכחי, בשלב ראשון היינו עושים הערכה של כל הדברים שכבר ניסית וטיפולים שקיבלת ולא עזרו לך. לפעמים הפתרון פשוט לא מתאים לך, ולפעמים התזמון או אופן הביצוע לא היו נכונים. לא יודעת אם נעים לך לפרט בפורום דברים כמו תפריט ודרכי טיפול (לא ברמת כותרת אלא מה באמת עשו) שעשית, זה יכול אולי לעזור. הניין הוא שאני , בתור מישהו שלא ממש מאמינה בתוספים, כמעט תמיד בבעיות מערכת העיכול אמליץ על תקופה עם פרוביוטיקה טובה. ולפעמים הדבר הפשוט הזה, חוסך הרבה מאד תוספים אופנתיים ויקרים ופשוט עושה את העבודה - על ידי שיקום הפלורה הטבעית. אבל אני מניחה שאם כבר קיבלת טיפול נטורופתי ארוך, אז מן הסתם זה אחד הדברים שאת לקחת או עדיין לוקחת. הדבר השני שבדרך כלל עושים הוא אבחון אישי לאיזה מזונות את רגישה. יש כל מיני בדיקות שאני לא מכירה באופן אישי, והדרך הכי ותיקה היא דיאטת אלימינציה - שזה אומר לעבור לדיאטה הכי בסיסית, ממש שניים-שלושה מזונות עד להרגעת הבטן, ואז להוסיף בהדרגה כל פעם מזון אחד, על מנת לראות מי הגורם לצרות. וכמובן שבמקביל הטיפול הרפלקסולוגי שמאזן ומרפא את המערכות עצמן. לגבי קופת חולים - אני מכירה הצלחות מאד גדולות בפלקסולוגיה , בטיפול תזונתי, ברפואה סינית - אבל בשיטת עבודה שהמטפל אחראי על הכל. המטפל שאני שולחת אליו אנשים ברפואה סינית, נותן גם המלצות תזונתיות וצמחי מרפא , הוא לא רק מדקר. אז אני לא יודעת מה קרה עם אותו אחד שעבדת אתו עד היום ולא יודעת את מי תקבלי בקופת חולים. יש שם מטפלים מצויינים ויש שלא. בכל מקרה, ישנה שם בעיה אינהרנטית בכך שהמטפל לא אחראי על כל הטיפול שלך אלא רק על פלח מהטיפול.

usi1

New member
תודה על התיחסותך

אני לוקחת פרוביוטיקה, עכשיו אני לוקחת את ביו-25 של סופהרב שהוא טוב וקודם לקחתי את זה של סולגר, פרוביוטיקה, זה משהוא שאני לוקחת כבר שנים. לא עשיתי אלימינציה וגם לא ניקוי, הבעיות הן כבר 4 שנים רק שעכשיו יש לזה שם - IBS . התקופה הכי טובה לבטן היתה שעשיתי הכנה לקולונוסקופיה ואכלתי רק אורז לבן וביצים אבל זה לא ממש אורח חיים נורמלי, והירקות מאוד חסרו לי. הורדתי קטניות וזה לא עוזר ואני יודעת שזה מאוד בריא, ואני מנביטה את הקטניות ומבשלת בסיר לחץ כך שזה ממש רך. אין בקופ"ח באמת איזה מטפל - גג שאחראי על הכל אבל יש תיק מסודר והם עובדים עם התיק , נראה לי שזה בעיקר עניין תזונתי ואולי איזון של צמחי מרפא כי אני לא יכולה לעשות דקור ורפלקסטלוגיה כל החיים שלי, צריך משהוא שיהפוך לאורח חיים ויהיה חלק מהחיים. אולי תוכלי לשלוח לי את השם של המטפל במסרים ואם זה לא בקצה השני של הארץ אני אגש אליו, לפחות לקבל איזה push ראשוני החוצה מהמצב.

0 אור 0

New member
תראי

הוא מטפל מצוין ברפואה סינית, אני מטפלת מצוינת ברפלקסולוגיה ועכשיו גם נטורופתית אני מכירה עוד מטפלים מצויינים - רובם בדרום, אבל אפילו שזה ממש לא מסחרי מצידי, אני בטוחה שאת יכולה למצוא מטפלים טובים גם באיזור שלך, למרות שהסיפור שלך ממש מדכא אותי מבחינת זה שכבר ניסית די הרבה ולא הצלחת לקבל שום שיפור. נכון שיש הרבה דברים בעיקר תמיכה ביעוץ התזונתי ושאלות מסביב, שאפשר להמשיך טיפול גם באימייל וטלפונים, אבל בסופו של דבר למגע צריך להגיע. אולי תפרסמי כאן מה איזור מגוריך ונראה אם אפשר לחשוב על מישהו שיהיה יותר נוח וזמין לך וגם יתן לך את הליווי שמגיע לך. לגבי הטיפול - אכן את צודקת, העיקר הוא להגיע לאורח חיים יציב ונכון עבורך - בעיקר לאתר את התזונה הטובה, ואז משלבים מדי פעם טיפולי חיזוק, בעיקר בחילופי עונות - אין צורך בטיפול רצוף במשך שנים. לגבי מה שכתבת: הרעיון בלהשאר תקופה מסויימת בדיאטה הכי בסיסית שעושה לך טוב לבטן, היא להרגיע את מערכת העיכול ולתת לה מנוחה מהמזונות שתוקפים אותה. אחר כך מוסיפים את המזונות אחד אחד, כי לפעמים הבעיה היא לא במזון מסויים אלא בצירוף עם מזון אחר. היה פה דיון לא מזמן בפורום בו מישהו שאל על סלט פירות = אז למרבית האנשים אין בעיה, ויש אנשים שצירוף של שני פירות לא מתאימים עושה להם סמטוכה בבטן, לפעמים הבצל שבסלט הוא זה שעושה את הבלגן למרות שהוא בדרך כלל דוקא מזון אנטי דלקתי מעולה. אני למשל לא יכולה לעכל מלון או תירס ולא אוכלת חסה למרות שלא יכולה להצביע על הסיבה או על תופעות חמורות אם בכל זאת משתרבב עלה לסלט - כולם מזונות ראויים ומשובחים. וכל מה שאמרתי לך אלו המזונות הכי תמימים בשבדרך כלל לא חשודים כגורמי בעיה. י

usi1

New member
תודה, אני באזור השפלה

אבל מאוד קל לי גם להגיע לתל אביב ( עם הרכבת) סביר להניח שזה צרופי מזון לא נכונים אבל אני כל הזמן שואלת את עצמי מה שורש הבעיה ולמה מבנאדם שאוכל הכל הפכתי לבן אדם שאוכל כלום ועוד כואב לי. זה מה שמעצבן, שלא נולדתי ככה ולא הייתי ככה, זה פשוט קרה , כתהליך מאוד מהיר, והטעות שלי, שחשבתי שזה קנדידה. זה כל הזמן היה בעיה במעיים.

איך להבין למה הבטן כואבת

יש כמה שאלות שאת יכולה לשאול את עצמך כדי להבין טוב יותר את הבטן שלך ולמה היא כואבת. את יכולה לקרוא מאמר קצר שכתבתי על איך להבין את הגוף ובו השאלות המרכזיות שאני שואלת בכל אבחון. גוף לא יוצר כאב סתם בשביל הכיף שלו. יש סיבה ואפשר למצוא אותה אם שואלים את השאלות הנכונות. עוד דבר שהייתי בודקת, פשוט מתוך מה שכתבת - אם יש איזו אשמה לא פתורה מלפני 4 שנים, שקשורה לאי הבנה. רינת

איך להבין למה הבטן כואבת

יש כמה שאלות שאת יכולה לשאול את עצמך כדי להבין טוב יותר את הבטן שלך ולמה היא כואבת. את יכולה לקרוא מאמר קצר שכתבתי על איך להבין את הגוף ובו השאלות המרכזיות שאני שואלת בכל אבחון. גוף לא יוצר כאב סתם בשביל הכיף שלו. יש סיבה ואפשר למצוא אותה אם שואלים את השאלות הנכונות. עוד דבר שהייתי בודקת, פשוט מתוך מה שכתבת - אם יש איזו אשמה לא פתורה מלפני 4 שנים, שקשורה לאי הבנה. רינת

usi1

New member
זה קרה במעבר בית

קראתי, אין שום אשמה, פשוט עברנו לבית די מחורבן שהייתי מאושרת לעזוב והיום אני גרה בבית שאני מאוד אוהבת. אבל אז זה התחיל, היתה תקופה מאוד לא טובה - עברנו, חטפתי דלקת מטורפת בדרכי השתן, לחץ בעבודה, ושם התחיל הבלגן.העניין שזה לא עוזב אותי ואני סובלת מכל אוכל שאני מכניסה לפה, בינתים גם יש לי רגישות ללקטוז וגלוטן. לפי מה שקראתי על IBS פרט לעניין הנפיחות אין לי שום דבר ממה שמתארים את זה. אני מאוד הייתי רוצה לחזור לאכול רגיל , השאלה איך אני יוצאת מהמצב הזה.

הסתכלות אחרת

הי נראה לי שההסתכלות דרך הפריזמה של האוכל מגבילה את הפרספקטיבה. אם את מגיבה לא טוב אפילו למים זה מראה על רגישות גבוהה מאד ואת הרגישות הזאת צריך לברר. כהומאופתית אני יכולה להגיד לך די בביטחון שהרגישות שלך בעינייני אוכל היא סימפטום לרגישות אחרת עמוקה יותר, בד"כ כשפותרים עם רמדי את הרגישות הפנימית גם הסימפטומים החיצוניים שמראים אותה נפתרים. ואז, מן הסתם תוכלי לאכול יותר ולהגיב יותר טוב לאוכל מגוון. כל טוב עירית

זה מסביר הרבה ופותח הרבה אפשרויות טיפול

לדעתי כל טיפול שדרכו אפשר לשחרר רגשות קשים שקשורים לתקופה ההיא ולמי שקשור אליה, יכול לעזור לך. - תטא הילינג, המסע, NLP, דמיון מודרך, גם שיטת גרינברג. אם זה עיניין תורשתי גם קונסטלציה משפחתית תעזור. הרעיון הוא לעבד את הרגשות הקשים שנתקעו מהתקופה ההיא, לשחרר אותם, ולהזכיר לגוף שהוא יודע לעכל בכיף. בגוף יש את הזיכרון של איך זה לעכל כמו שצריך, הוא שכח איך עושים את זה, הוא סיגל הרגלים לא מוצלחים ויצרת לך גם אמונות לגבי איך הגוף מעכל או לא מעכל, ותגובות לגבי זה. - די חוצפה, מצד הגוף, לא? אחרי היחס הטוב הזה להתנהג ככה? לא? אז זהו, שהוא לא עושה לך דווקא, הוא פשוט שכח איך לעכל יפה. לכעוס על הגוף או להתייאש ממנו לא מחזק אותו או אותך. תבחרי לך מטפל או מטפלת שאת סומכת עליהם, עם לב פתוח, ידיים טובות, וכזה שרואה אותך ונוגע בנשמה. השיטה פחות חשובה.

ibs

המידע לגבי התזונה שקיבלת כאן הוא מאוד רלוונטי לנושא מכוון שאת שומרת על תזונה וקיבלת עוד שלל עצות לגביה היתי מוסיפה לענין מימד של טיפול ביוגה ,מדיטציה או כול דבר אחר שירגיע את הנפש סטרס הוא אחד הגורמים למחלה ורצוי להתמקד בנושא בהצלחה ורפואה שלמה

יעל ND

New member
ל-USI1

שלום, ראיתי, שכבר קיבלת המון תגובות. אז אני רק מזמינה לך לקרא את המאמר בנושא. מקווה, שזה יעזור לך. תרגיש טוב.

usi1

New member
מאיר עיניים ומעניין מאוד

לא חשבתי על קשר בין עמוד השדרה ל IBS, האמת שיש לי בעיות די רציניות במפרק הירך בעיקר בחלק השמאלי, שלא מצליחים לטפל בזה כבר הרבה שנים, הציעו לי לעבור נתוח באגן אבל כמובן שאני מאוד חוששת מכזה דבר על כל ההשלכות שלו וכרגע אני בתהליך של ברורים בנושא הזה, אבל לקשר בין שני הדברים - מעולם לא עלה בדעתי.... כל מה שאת מתארת כ IBS חשבתי שזה קנדידה וברוב טפשותי לקחתי כל מיני חומרים שמתאימים לקנדידה בזמן שכל מה שהיה לי כבר כמה שנים לא מוצלחות, זה IBS, מה שאני לא מצליחה להבין זה למה הרופאים שהלכתי אליהם לא עלו על זה כבר מזמן. יש לי אנזימי עיכול של סולגר בבית אני פשוט לא יודעת איך להשתמש בהם - אחד או שניים? לפני או אחרי האוכל? בזמן האוכל? השתמשתי בעבר במשקה ג'ל אלוורה של FOREVER לתקופה, זה עזר אבל הרופאים מאוד פסלו את המוצר הזה ואחרי תקופה מסוימת זה גם התחיל לעשות לי צרבת אז הפסקתי עם זה.

אנזימי עיכול

היי נראה שאת ממש סובלת, מבינה לליבך, IBS זה מצב שמאוד מקשה את החיים.. לגבי אנזימי עיכול לוקחים קצת לפני האוכל (משהו כמו 20 דקות) מי המליץ לך על אנזימי עיכול? האם לוקחת תרופות כולשהן? או תוספים אחרים? תעדכני

usi1

New member
לגבי האנזימים

המליצה לי תזונאית, אמרה לי לנסות את זה אני לוקחת תוספים - והמון ביו : bio-25 של סופהרב MSM סידן ויטמין C קומפלקס B קפסולות של כורכום ל-גלוטמין כשאני במחזור אני לוקחת ברזל ( ברזל עדין של סולגר) b12 בקפסולות מציצה, מתי שאני נזכרת בדרך כלל... ה ל - גלוטמין ו MSM והקומפלקס B לנושא של חיזוק הריריות, בנוסף לכל יש לי גם בעיה עם יובש וזה מאוד עוזר לי אני לא לקוחת תרופות , עוד לא יצא לי לקחת תרופה שלא סבלתי ממנה , כולל נירבקסין שאמור לטפל בבעיית ה IBS ועשה לי יותר גרוע, לכן אני מטפלת רק ברפואה טבעית.

0 אור 0

New member
מרוב עצות לא רואים את היער

כמו מרבית האנשים הסובלים, את קיבלת המון עצות מאנשים שונים, כל אחד עם הפילוסופיה הטיפולית שלו, ויצא לך "סלט" שלם, לפעמים השטה הזו עובדת, ואז אולי לא יודעים למי לשייך את ההצלחה, אבל העיקר שזה עובד אז מה אכפת. במקרה שלך, באמת ניסית הרבה מהדברים הראשונים שאומרים לנסות, אבל זה לא עזר. אז לא נותר אלא ללכת בדרך המסודרת: מבחינת תזונה - להתחיל עם האלימינציה. גם אם תיעזרי במטפל/ת עיקר העבודה היא שלך: להיות קשובה לתגובת הגוף למה שאת מכניסה לתוכו. בין אם זה מזון ספציפי ובין אם הצירוף שלו עם משהו אחר, או השעה בה הוא נלקח. הרעיון הוא אמנם להתחיל עם משהו שאי אפשר לחיות ממנו לטווח ארוך אבל בהדרגה מגיעים לתזונה מלאה יותר שמתאימה לך מבחינת טיפול תומך/מושך: לבחור בשיטה שאת מתחברת אליה, בין אם זה רפלקסולוגיה, הילינג, רפואה סינית .... - ולקבל טיפול שיחזק גם את הגוף הפיזי וגם את הרבדים הנפשיים

למעלה