שאלת DPI

ipv6

Member
שאלת DPI

יש לי JPEG-ים שצלמתי ב-XT20 הם ברזולוציה 6000X4000.
בפרטי קובץ מופיע 72 DPI - גם אופקית וגם אנכית.
אבל זה לא תלוי בגודל של התמונה שאני הולך להדפיס?

כלומר הם מסתכלים על התמונה כאילו הודפסה באורך
ddd 6000/72 = 83.333 inch ?

(רוחב מתקבל בחישוב דומה)

רציתי להדפיס על קנבס דיי גדול, באורך 100 ס"מ ,רוחב 70 ס"מ והאתר טוען שצפיפות הפיקסלים נמוכה מדיי ובקש משהו שיתן לפחות 150 ורצוי 300 DPI.

100 ס"מ הם 39.3 אינץ'.
ddd 6000/39.3 = 153.84

60 ס"מ הם 23.62 אינץ'
ddd 4000 / 23.62 = 169.34

אני מעלה 150 DPI ב2 הממדים אבל לפי 'מד האיכות' של האתר, אני מאד רחוק מהרף (כאילו התמונה באיכות נמוכה).
מה אני מפספס? החישוב DPI שלי לא נכון?

steiff

New member
״האתר טוען״...

זה מה שקורה כשנותנים לרובוט לנהל את האתר ולא מלמדים את הרובוט לקרוא את הנתונים החשובים באמת.

בקיצור: אימייל למחלקת התמיכה הטכנית של האתר. אם יש טלפון - אפשר גם כן.
אם לא עוזר - לחפש אתר אחר או לגשת עם התמונה על כרטיס למעבדה.

ipv6

Member
אני מרגיש שאני מפספס משהו

למה במאפייני הקובץ של ווינדוס מופיע שהתמונה שלי רק 72 DPI? זה לא תלוי בגודל שמתאימים אותה אליו?
האתר הנ"ל קיבל קבצים אחרים שצולמו ברזולוציה יותר נמוכה, אז אני חושש שיש משהו שאני לא מבין.

יכול להיות שהעובדה שהתמונה שלי צולמה כ-JPEG מראש משפיעה על ה-DPI שהוצג?

Jack D Ripper

New member
72DPI

זו ברירת המחדל על מנת להמיר ממספר הפיקסלים לגודל התמונה המודפסת. הנתון הזה הוא בגדול חסר חשיבות. כל תוכנת הדפסה סבירה מבצעת התאמה של גודל התמונה לגודל ההדפסה המבוקשת, ואז מה שחשוב זה רק מספר הפיקסלים. אם אתה ממש רוצה לשנות אותו, יש תוכנות שמאפשרות להחליף את הערך בלי לשנות את התמונה עצמה.
&nbsp
תנסה להעלות את התמונה המקורית שצילמת לאתר ההדפסה, לא אמורה להיות בעיה של רזולוציה. יכול להיות שתוך כדי הנסיון לשנות את הDPI ביצעת דחיסה מחדש של התמונה ואיבלת מידע.

steiff

New member
הבעיה בווינדוס, לא בקובץ

מביט בתמונה שצילמתי ב-X-T2 במאפיינים שלה על מחשב המקינטוש שלי, נתון DPI כלל לא מופיע. זה נתון לא רלוונטי.

sagiKor

New member
אולי הבעיה במק?

כי הנתון הזה קיים בכל קובץ JPG, פתח את התמונה בלייטרום/פוטושופ וגם תראה אותו.

מה שכן, הנתון הזה באמת לא רלוונתי, אפשר להתייחס אליו כמו לקנה מידה במפה.
הוא מאפשר חישוב (ע"י תוכנות מסויימות) את גודל ההדפסה ב DPI מסויים.

מדפסת אמורה להתעלם מהנתון בקובץ ולהתאים את התמונה לגודל ההדפסה הרצוי.
אם יש אתר ששואב את הנתון הזה ומתייחס אליו אז זה באג חשיבתי של יוצרי האתר.
ה workaround הוא לשנות את הנתון הזה אבל צריך לעשות זאת מבלי שזה ישנה את רזולוציית התמונה, זה תלוי בתוכנה שמשתמשים בה.

לפותח הדיון - צור קשר עם מפעילי האתר ובדוק אפשרות לשליחת הקובץ בלי לגעת בו ואם אי אפשר ואתה חייב להדפיס במקום כזה אז פשוט תשנה את ערך ה DPI בלי לגעת ברזולוציית התמונה, הנה איך שעושים זאת בפוטושופ:
https://www.youtube.com/watch?v=-B-3QBWhydU

** תתעלם מההערה של הבחור לגבי ההבדל שזה עושה בהדפסה, זה פשוט לא נכון...

steiff

New member
בדקתי... לא.

הבעיה היא בחלונות שלא מתעלמת מנתון לא רלוונטי וגורמת לא רק למשתמש עצמו להסתבך עם נתון חסר משמעות, אלא גם מבלבלת אתרים אחרים...

sagiKor

New member
לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו

מה הקשר של מערכת הפעלה?

יצא לי לעבוד מול שלל גופים רציניים וכולם עדיין מעלים דרישות של DPI להדפסות.
פשוט מיסקונספציה עתיקה מתקופת האופסט...

התוכנה של האתר מזהה את נתון ה dpi שמוטמע בקובץ!!! ומסתבכת עם זה, זה כלל לא קשור למערכת ההפעלה!!!
זה שמערכת ההפעלה שלך לא מציגה את הנתון הזה, זה באג או פאשלה של מערכת ההפעלה שלך, מערכת ההפעלה שפעם נחשבה למובילה בקרב מעצבים גרפיים שהנתון הזה סופר חשוב עבורם...

הפיתרון הוא לבחור שירות אחר או לעדכן את ערך ה dpi בקובץ התמונה.

steiff

New member
שטות היא התייחסות לנתון חסר משמעות

נתון של נקודות לאינטש או פיקסלים לאינטש אינו קשור לתמונה אלא לאמצעי הפלט (מדפסת או מסך).
אין דבר כזה ״תמונה של 72 נקודות לאינטש״ כאשר מדובר בקובץ דיגיטלי. התמונה היא 6000/4000 או 3000/2000 או 300/200. את זה לוקחים ומדפיסים (או מציגים על מסך) ואם יש במסך או במדפסת יותר פיקסלים מאשר בתמונה מבצעים אינטרפולציה. וגם להיפך.
יש דבר כזה ״הדפסה בצפיפות של 72 (או 150 או 300) נקודות לאינטש״ כאשר מציגים את התמונה מודפסת.

sagiKor

New member
אבל לא מערכת ההפעלה מתייחסת לזה

אלא אם כן תנסה להעלות קובץ זהה ממערכת הפעלה אחרת לאותו אתר וזה יעבור...
מי שמייחס לנתון הזה, זה תוכנת האתר המדובר, נותן השירות ואין כאן קשר לווינדוס או מערכת הפעלה. אבל אתה לא מפספס אף הזדמנות להכניס למותגים שפחות אהודים עליך גם אם זה שטות מוחלטת, צריך להזכיר לך שאתה מנהל הפורום?

steiff

New member
אם מערכת ההפעלה מציגה את הנתון מה זה אומר?

שהיא מתייחסת אליו.
מתייחסת לנתון לא רלוונטי ולמעשה שגוי ומטעה.
ויתרה מכך מערכת ההפעלה גם מעבירה את הנתון השגוי, המוטעה והמטעה, לאתר שקורא את הנתון המיותר הזה ועקב כך לא מבצע פעולה שצריך היה לבצע.

זה העיוור שמוביל את הפיסח.

Jack D Ripper

New member
לא מדויק

כאשר המקור הוא מצלמה באמת אין הרבה משמעות לנתון הDPI לפני הדפסה, בסריקה זה נתון משמעותי שמאפשר להדפיס את המסמך בגודל המקורי.
&nbsp
בכל מקרה, מערכת ההפעלה לא מתייחסת לנתון הזה, היא רק יודעת להציג מה כתוב בשדה הזה. יכול להיות שבתפוח הרקוב החליטו להסתיר ממך חלק מנתוני הקובץ במסגרת הנוהל שהם יודעים מה טוב בשבילך.

steiff

New member
או, לחלופין...

יתכן שהזגגים החליטו לשתול ערך סתמי בפרטי הקובץ?

sagiKor

New member
אוי נו באמת....

אם אתה לא יודע משהו אז עדיף לשתוק או ללמוד
DPI זה ערך שקיים בקובץ תמונה, כל תוכנה תראה לך את זה, זה שמערכת ההפעלה שלך בוחרת שלא זה פאשלה של מערכת ההפעלה. לא מערכת ההפעלה מעבירה את הנתון, זה בתוך הקובץ!!!
כשאתה ממיר קובץ RAW אז הערך הזה נקבע, אם אתה לא מגדיר אותו אז התוכנה משתשת בברירת המחדל שלה. אבל הוא תמיד קיים.

sagiKor

New member
תוכנות אדובי שייכות לזגגים?

הנה קובץ JPG ממצלמת פוג'י

אילן די

New member
זה בסה"כ ערך ב- EXIF ולא מספר אמיתי

מצלמות שונות שותלות מספרים שונים כברירת מחדל.

למעלה