שאלת DATETIME

HaRmosh

New member
שאלת DATETIME

יש לי משתנה מסוג DATETIME. לגבי משתנה זה, עליי לבדוק האם הוא גדול, קטן או שווה למשתנה אחר מסוג זה, +\- מספר מסויים של ימים. הבעיה היא, שאני לא מצליח להפחית מס' ימים מסויים מתאריך נתון, למשל תאריך נוכחי. להוספת ימים יש את המתודה AddDays של המחלקה DATETIME, אך אפשרות הפחתה דומה לא קיימת. למישהו יש רעיון ?

HaRmosh

New member
ועוד שאלה... (עם קצת SQL)

אני צריך לכתוב שאילתת SQL ב-VB.NET, שתרוץ על SQL-Server 2000 (אם זה משנה) שצריכה להשוות תאריך מסויים שנתון במשתנה ששמו DT1לערך שנקרא מטבלה, מעמודה ששמה DT2. האם יש צורך להמיר את תוכנו של המשתנה DT1 למחרוזת לשם ההשוואה ?

סומבודי

New member
תשובה

אם סוג השדה במסד הוא מסוג תאריך, אין צורך בהמרה. כשאתה מאחזר ערך משדה תאריך במסד נתונים, האובייקט הנוצר ע"י ה-CLR הוא DateTime.

HaRmosh

New member
שכחתי לציין שהבעיה

היא בעת בניית מחרוזת הפקודה, כלומר אני צריך לבנות מחרוזת בסגנון:
"Select * From Table1 Where DT1 >"​
ואז אליה לשרשר את שם (?) המשתנה DT2, או ערכו מומר למחרוזת ? מקווה שהייתי ברור בשאלה

itzikbs

New member
תמיר את המחרוזת שלך למבנה תאריך SQL

תמיר את המחרוזת שלך למבנה תאריך SQL – י מנסיון רב בתחום, אני ממליץ לך בהתעסקות עם תאריכים מול SQL תבנה איזו מחלקה תשתית שתטפל בהמרות תאריכים ומחרוזות ולהיפך ועוד כמה סוגיות ... פורמט התאריך ב SQL הינו : 00:00:00 2004-10-12 YYYY-mm-DD HH:MM:SS בשרשור שאילתא SQL המר את התאריך לפורמט זה ו "שלח" את התאריך בצורה זו, מנסיון זו הדרך הכי בטוחה ללא טעויות כלל וללא תאריכים "שגויים" ו"הפוכים" ועוד כל מיני תקלות מטורפות ...

למעלה