שאלת Compact:

• פותח הנושא RJ11
  • פורסם בתאריך

RJ11

New member
שאלת Compact:

יש לי קראנק קומפקט, אני מתחרה בטריאתלון אבל מותר לי דרפטינג. האם קומפקט חוסכך לי באנרגיה או שכדאי לי לשדרג למשהוא גדול יותר? חשוב לציין שאני גר באזור ירושלים, ולכן אם ההבדל הוא של אחוזים בודדים אני אשמח אם תיעצו לי אם להישאר עם הקומפאקט בשביל העליות או לא. עוד שאלה קטנה: יש אתר באינטרנט שמסביר איך להתאים את מבנה הגוף שלך לאופניים?

mboudouk

New member
זה כואב ...

אולי עדיף להתאים את מבנה האופניים לגוף שלך ? זה יותר עדיף ... לדידי אין קשר בין דראפטינג לקראנק קומפקט. אם אתה רוכב בסביבה עם המון עליות והקומפקט מקל עליך אז תשאר. לדעתי, מבחינה תחרותית זה יגרום לך לרכב בעליות יותר לאט אבל צריך גם להנות לא ?

RJ11

New member
נראה לי ש...

נראה לי שלא תהיה לי בעיה לעבור מקומפאקט כי אני ספורטאי שמתאמן הרבה. השאלה היא האם יש הבדל? כי זה גם עולה כסף להחליף דבר כזה.

danbaratz

New member
תלוי בך

אם אתה מרגיש שחסרים לך הילוכים בתחרות (אם אתה עובד על קאדנס גבוה ומרגיש שאתה בניוטרל) אז כדאי לך לשכול מעבר לדאבל רגיל מצד שני אולי קסטה עם הילוכים קטנים תיתן לך מענה הולם יותר, תן יותר פרטים למה אתה חושב ש50 מקדימה קטן לך. באיזו קט' גיל אתה כי לנוער יש הגבלת הילוכים ויכול להיות שאתה על המקס' ואז אין טעם להחליף.

RJ11

New member
אז ככה:

אני בקטגוריה 16-17 ואני לא מרגיש שאני בניטרול. לעבור לדאבל רגיל או לא?

RJ11

New member
ועוד שאלה:

כבר שאלתי אותה לפני שבוע אבל אף אחד לא ענה לי. האם ההנדסה של הגלגלים משפיעה על החוזק? בהנדסה אני מתכוון לגלגלים עם צירים משונים או עם סליקים מעוכים וכו'.

natibergman

New member
../images/Emo6.gifוואלא בא לך תהיה בריא...

מן הסתם הנדסת הגלגלים משפיעה על החוזק. בד"כ יש פשרה בין משקל לחוזק כשמשחקים פה עוד כמה גורמים. למשל גלגל נתון עם רוכב ששוקל 70 ק"ג לעומת רוכב של 100 ק"ג. עומסים שונים לגמרי מופעלים במאמץ (עליה נגיד) או שאותם שני רוכבים נכנסים לבור. הרוכב הקל נכנס לבור "בקלות" ואילו הרוכב הכבד "מחטיף" לגלגל. עוד דוגמה - יש הבדל בין שיזור רדיאלי כלומר השפיצים מול החורים בציר לבין שיזור 3X או 2X שהם מפחיתים את העומס הנקודתי.

למעלה