שאלת BOOLEAN במקס

pulse11

New member
שאלת BOOLEAN במקס

איזה כיף של פורום מקבלים פה תשובות :) לקחתי שני פריטים ביצעתי BOOLEAN כדי לאחד אותם לגוף אחד. אבל - לצערי, כל אחד מהם עדיין מתנהג כגוף נפרד בהתייחסות לחומר. כלומר: הטקסטורה משנה את גודלה על כל גוף. אני רוצה שזה יהפוך לגוף הומוגני, אני צריך לעשות המרה למשהו?

תעלה צילום מסך, אני לא בטוח שאני

מבין. בגדול תשתדל לא להשתמש בבוליאן בכלל רק אם אין ברירה אחרת. בלי לראות את התמונה, תלחץ כפתור ימני על המודל ותעשה לו convert to poly ותפעיל מעליו את המודיפייר uvw map בתוכו תבחר את הצורה הכי מתאימה מבחינת המודל ותראה איך זה משנה לך את המיפוי של הטקסטורה. בגדול בשביל להתאים טקסטורה כמו שצריך למודל אתה צריך ללמוד על uvw unwarp,אבל נראה לי שלפני שאתה קופץ לשם תלמד למדל כמו שצריך (בלי בוליאנים למינהם)

yupy9

New member
../images/Emo45.gif צודק!

אולי באמת תעלה את המודל שנראה אולי אפשר לעזור לך למדל את זה ללא בולינים - שהם ממש מפגע תלת מימדי...

pulse11

New member
אין מה לצלם, מדובר בשתי קוביות

שמתחברות עם נפח חפיפה ביניהן, וזווית מסויימת. זה ממש לא משנה הפרטים הקטנים. זה עדיין ברמה של הבנה עקרונית שלה דברים. ומדוע לא להשתמש בבוליאן? מה כן עושים על מנת להפוך 2 צורות לצורה אחת?

yupy9

New member
למה לא בוליאן?

כי הבוליאן יוצר בלאגן באדג'ים, ויוצר מצב של מודל שבנוי רע, וזה לא מקצועי במיוחד לעבוד עם הפקודה הזאת. במיוחד אם אח"כ מתווספת לזה אנימציה- זה בכלל אסון. עדין אין לי מושג מה שאתה הולך לעשות, אבל תמיד תשאף לעקוף את הבוליאן וליצור הכל מגוף אחד. אתה מוזמן להעלות סקיצה ואולי נוכל לייעץ לך איך ניתן לבנות זאת בלי בוליאן. רק אם בא לך לא חובה

yupy9

New member
אתה יכול להעביר לי במסר

אולי יהיה לי פתרון

אני לא הבנתי עקרונית את הבעיה עם

הטקסטורה ואת זה שזה לא החבר לך למאש אחד, לכן ביקשתי צילום מסך. לגבי למה לא להשתמש בבוליאן במודלים (בספליינים אין בעיה איתם), אז כמו שיופי כתבה הזרימה של הפוליגונים חשובה לכל תהליך עתידי שאתה מתכוון לעשות למודל, אם זה טקסטור, ריגינג או אנימציה, או מעבר למנועי תלת מימד למשחקים. הסיבה השניה ובעייני היותר חשובה (זרימת פוליגונים אפשר לתקן) זה שהבוליאן מסיבות כאלה ואחרות הוא אחד מהגורמים הראשיים של קריסה במקס, בעבודה במערכת לא מותאמת. למעשה הוא אחד הגורמים הראשיים בקריסה של כמעט כל תכנת תלת מימד, פשוט במקס זה יכול לקרות לך במקום. לגבי שילוב בין שני מאשים, יש המון שיטות והם תלויות אוביקט. אם זה 2 קוביות, תוודא שיש להם חלוקה שווה של פוליגונות, תמחק משניהם את האזורים החופפים, תעשה attach לשני האוביקטים ו weld לכל ורטקס. זה די מיותר כי הרבה יותר קל לקחת קוביה אחת ולעשות exrude לפוליגונים שאתה רוצה שירכיבו את הקובייה השניה. אני ממליץ להכנס ל tutrials של התוכנה בהלפ שלה, ולקרוא את הטוטוריאל של ה low poly modeling (איך עושים ילד שמן).

pulse11

New member
אוקיי נראה לי שאני קצת מפגר בחומר

מכיון שאני לא לגמרי סגור על איך מחברים VERTEX - איך סוגרים צורה סגורה והופכים אותה ל-FACE ומשם EXTRUDE - זה לא עובד לי משום מה (הפתרון הפרוביזורי שאני עושה הוא בנייה של הצורה בתוכנת ILLUSTRATOR עושה EXPORT לקובץ DWG אח"כ IMPORT ואז EXTRUDE). בכל אופן אני רק מתחיל מאד והשימוש שלי בתוכנה נבע מתוך איזה צורך לעשות הדמיה פשוטה של משהו מהלימודים (אני לומד עיצוב תקשורת חזותית) - השימוש בתוכנה "עשה לי את זה" ועולם התלת-מימד קוסם לי פתאום. היכן אני יכול למצוא מדריך שיסביר לי תהליך מידול החל מיצירת הקו (באופן חופשי וגם באופן 'הנדסי') וכלה בסגירת הצורות, הכנסת נפח, הוספת נקודות ורטקס על משטחים או על EDGE, "כיפוף" משטחים כדי שיהיה להם תחושה עגלגלה וכן הלאה... במקום לשאול אתכם שאלות שבטח נראות לכם יותר מדי בסיסיות לפורום הזה. אשמח להפניות אני מאמין בלמידה עצמית ועזרה מאנשים רק כשאני באמת נתקע. תודה.

בתוך תפריט help של מקס יש חלק

שנקרא max tutorials בעייני אלה הטוטוריאלים הכי ממצים שנכתבו למתחילים. אם אתה רוצה VTM'S אז יש באתר www.3dbuzz.com בעייני הוא לא עובד כל כך נכון מבחינת החומר הלימודי, אבל הוא נותן בצורה יפה את הבסיס. עוד מקור טוב ללימוד זה 3DTOTAL.COM וכמובן שאלות פה. אבל בלי ספק הטוטוריאלים שמגיעים עם התוכנה הם ההכי ממצים וגם נותנים לך קישורים למושגים שיש לך נגישות אליהם דרך ה HELP.

pulse11

New member
תודה.

אני מקווה שהשאלות הבאות שלי יהיו פחות ניוביות.

למעלה