שאלת תרגום

שאלת תרגום

כיצד הייתם מתרגמים את Deep-Ones? ההקשר: מדובר באחד הגזעים מהמיתוס הלבקראפטיאני - מדובר באנשי דג די מכוערים, שחיים בערים תת-מימיות. "העמוקים" נשמע צולע, "בני ים" לא ממש מתאים, והרעיון שלי הוא "עמוקאים" מה דעתכם? למה אני צריך את זה בכלל? כי אני כותב הרפתקה קצרה (לתחרות הקת'ולהו של האורק) ונראה לי מעצבן להשתמש בהיבריש או לשלב אנגלית בטקסט. בערך באותו העניין (לא קשור להרפתקה הזו דווקא), איך הייתם מציעים לתרגם את הבאים? moon-beasts outer gods elder gods ghouls dimensional shambler cultists

אז מה? גם ה"צ'אב-צ'אבז"...

ואם ראית את הסרטון, אתה בוודאי יודע שהם לא. לפחות לא מבחינת התנהגות (מבחינת מראה הם דווקא כן)

JuffoWup

New member
ובכן...

Deep-Ones: צאצאי\בני\ילדי-מעמקים\תהומות Ghouls: מתועב (תרגום ממילון), תכל'ס זה סוג של שד משנה צורה ממיתולוגיה ערבית, אז אפשר לתאר את זה כ"אל-גועל" (השם המקורי) או שד המדבר. כמובן שזה לא מתחבר לרוב הקונוטציות שיש לנו היום... Cultists: חברי כת, למה לסבך? אני אחשוב על האחרים!

המממ

אישית די נדלקתי על "עמוקאים" - יש בזה משהו זר ומוזר, כיאה ליצור, וזה הרבה יותר מובחן מ"בני מעמקים". Ghoul אמורים לתעתק כר'ול (מערבית) או כגהול (מאנגלית) - בקת'ולהו מדובר ביצורים כלביים-למראה עם רגליים דמויות פרסה שדי קרובים למין האנושי. למעשה, תזונה קניבלית ממושכת עשויה להפוך אותך לאחד מהם. חשבתי להמנע מ"גועל" המו"די, ולכנותם לפי הפרקטיקה בה הם עוסקים - חומסי-קברים.

Serpent Axis

New member
הקונוטציה שלי לGhoul

היא מVampire. זה הכינוי שניתן לאנשים שהערפדים הופכים למשרתיהם ועושי-דברם ומחזקים את הנאמנות שלהם בקשרי דם (הם גורמים לאדם או לחיה לשתות מהדם שלהם, הדם הערפדי משעבד את היצור האומלל והופך אותו לעבד, היתרון הוא שה"גול" כבר לא בדיוק בן תמותה - הוא עלול לחיות לנצח כל הוא מקבל אספקה קבועה של מנת דם ערפדי מאדונו בערך פעם בחודש והוא מתחיל לפתח כוחות מיסטיים ערפדיים. החסרונות הם שהוא מתמכר לדם הזה והוא עלול גם לחמוד יותר ממה שהאדון שלו נותן לו, בנוסף הוא גם כבול לאותו אדון ומרגיש חסר אונים מול פקודה או אפילו הבקשה הקטנה ביותר של אותו אדון, הוא עלול לפתח אישיות כנועה יותר ולמרות שהוא יכול להסתובב באור השמש - הוא גם יכול באותה המידה לטבוע ולמות בדרכים אנושיות למדי).

Sabre Runner

New member
אם אתה כותב לקת'ולו

אז אולי כדאי שתקרא את לאבקראפט בעברית. שם בטח כבר תרגמו את זה וזה יעזור להישאר יותר עקבי עם שאר התרגומים. יש את 'התוהו המזדחל' בעברית שאני ראיתי ואם אני לא טועה יש גם עוד אחד ששמו כרגע פרח מזכרוני. אם לא מתחשק לך ללכת לחפש ספרים ב-10 בלילה, אתה תמיד יכול לשאול בפורומי מד"ב פה או באורט. בטח מישהו כבר קרא.

קראתי

לא ממש אהבתי את המינוחים שם. הGhouls תורגמו ל"שדי הקבר", והDeep Ones הפכו פשוט ל"עמוקים". לעומת זאת, "הקדמונים האדירים" הוא תרגום מצויין לGreat Old Ones

JuffoWup

New member
עמוקאני

על משקל "אמריקאני", "מרוקאני" ו-"ג'ורג'יו ארמאני"

0Pandemonium0

New member
גם עמוקאי זה טוב.

על משקל "אמריקאי", "מרוקאי" ו-"ג'ורג'יו אָרַמַאִי"

0Pandemonium0

New member
העמוקאים נשמע לי טוב.

גם ביחיד זה יוצא יפה: עמוקאי. מצד אחד "עמוק", משום שהם חיים במעמקים, ומצד שני התוספת "אי", כמו ב"אמריקאי" או "מרוקאי", כמו שהזכרתי בתגופתי לג'אפוואפ. moon-beasts פשוט נורא: חיות ירח. outer gods: אלים חיצוניים. elder gods: אלים בכירים/זקנים/מבוגרים. אם הם באמת עתיקים, כדאי להשתמש בזקנים או מבוגרים, אולי אפילו "האלים העתיקים". אבל ל-elder יש עוד פירוש: בכיר. אם האלים האלה אינם בהכרח מבוגרים, אלא פשוט בכירים יותר מאלים אחרים, כדאי להשתמש בזה. "האלים הבכירים" בהחלט נשמע טוב, אם הוא מתאים לך. ghouls: בקשר לאלה בהחלט הייתי הולך על שודדי או חומסי קברים. כך המילה תורגמה גם במילונית שלי (מלבד הפירוש "שד"). dimensional shambler: זה אחד קשה. אולי כדאי שתפרט קצת על היצור. אפשר להמציא לו שם עברי מקורי במקום לתרגם. cultists: חברי כת. בהצלחה.

חיות ירח נשמע חלש

לא מדובר ב"חיה" אלא בBEAST - זה יצור שנראה כמו קרפד חיוור בלי עיניים אבל עם מחושים מעל ללסת העליונה, עם נטיות סדיסטיות מוקצנות. למרבה המזל, הם חיים רק על הירח של ארצות החלום.

0Pandemonium0

New member
אוקיי, זה כבר יותר ברור.

אבל לצערי, עדיין אין לי שם מתאים. הייתי ממליץ לבדוק את תגובתו של פומי.

PUMI for ever

New member
אם בתרגומים עסקנו;

Deep-Ones: עמוקאי\ם בהחלט נשמע סביר. מה גם שאני לא מצליח לעלות על משהו יותר מתוחכם. moon-beasts: לדעתי תרגום המילה Beast שנוי במחלוקת, בעוד שMoon יש לפרש בתור "לבנה" בלבד, ולא בתור "ירח". מזה אפשר להפליג למגוון צורות של הגייה, תפלצי-לבנה, מפלצות-לבנה, בני הלבנה, שוכני הלבנה. אפילו לבנאים (Le Va Na Im)
outer gods: אלים חיצוניים, אלי-חוץ, מקודשי החוץ, וכיוב'. ח.ו.צ + אל\ים. elder gods: זקני האלים, זקני הקדושה. מבניין "זקני הכפר", Elders. Ghouls: התקלת אותי. גם אני בזמנו ניסיתי למצא למילה מקבילה בעברית והעלתי חרס. dimensional shambler: באמת שאין לי מושג מה זה Shambler. עם עוד טיפה פירוט גם תבוא העזרה. cultists: בן כת, בן כתה, כתאי (
), קהילאי (מלשון קהילה).

ogmios

New member
Shmabler

הפועל To Shamble משמעו להלך באיטיות, תוך כדי גרירת רגליים. אני לא חושב שבאמת יש מילה עברית לפעול הזה, אז הייתי הולך פשוט על "הלך מישורי" או משהו כזה.

למעלה