שאלת תרגום, מי יודע?

שאלת תרגום, מי יודע?

שלום לכם, מישהו פה יודע? בסדרה אמריקאית, סוכן הימורים מנסה לשכנע מישהו להמר על קבוצת פוטבול ואומר: I got USC tomorrow plus eight נדמה לי שהוא בעצם אומר לו משהו על סיכויי הזכייה של אותה קבוצה, אבל אני לא בטוחה. אשמח לעזרתכם!

royfr

New member
הכוונה, לדעתי

שהוא אומר שהוא מהמר על כך ש-USC ינצחו או יפסידו בהפרש פחות מ-8 נקודות. ביחס המורים אומרים על קבוצה פלוס מספר, היינו שהקבוצה היא לא פייבוריטית, ונצחון שלה, או הפסד בהפרש נמוך מהמספר, יזכה את מי שהמר עליה. לקבוצה הפייבוריטית אומרים מינוס ומספר, וזוכים אם ההפרש גבוה מהמספר המדובר. תקנו אותי אם אני טועה.

ofribecker

New member
קודם כל ברוכה הבאה!

נחמד לפגוש כאן אנשים מהמין החזק! כמו שרועי אמר - קבוצה פלוס מספר זה אומר שמהמרים שהיא תנצח או תפסיד בלמעלה או למטה מההפרש הנקוב. כך מתנהל שוק ההימורים. על כל משחק יש מה שנקרא "ליין" שנקבע לפי הערכת חוזק הקבוצות המתחרות, לדוגמא אם קבוצה חזקה מאוד משחקת מול קבוצה מאוד חלשה תמצאי ליינים של נאמר 35 נקודות הפרש או בסביבה הזאת, ובמשחקים צמודים יותר - ליינים של 3-4 נקודות או אפילו בלי ליין (צריך להמר ישירות על המנצחת). לעיתים הליין הוא עם חצאי נקודות, לדוגמא 12.5 שמשמעותו שב 12 הפרש צד אחד לוקח וב 13 הפרש הצד השני. כשהליין בנקודות שלמות ובמקרה התוצאה יוצאת בדיוק בהפרש זה, זה נחשב כתיקו ומקבלים את סכום ההשקעה בחזרה. ואגב - USC היא הקבוצה של אוניברסיטת דרום קליפורניה, וכינויה הוא "טרוג'נס" (טרויאנים) והיא מועמדת מאוד חזקה לאליפות הקולג'ים השנה. אם יש לך עוד שאלות, אל תתביישי, בכיף...

ofribecker

New member
ממש על לא דבר

בכיף. מקווה לפגוש אותך פה בפורום גם בהמשך.

roniway1

New member
ברוכה הבאה !!!!

ברוכה הבאה לפורום הנפלא פה !! יש פה אנשים נפלאים ונהדרים ,ואנחנו שמחים שיותר אנשים אוהבים את המשחק הנפלא הזה. אני דרך אגב - אוהד מושבע של סאן פרנסיסקו. ברוכה הבאה !!!

מוסיפה שאלה:../images/Emo61.gif

אם כך, משמעות המשפט הבא: The Jets are minus five, the Rams minus eleven… The Bucs Plus six שהג'טס ינצחו ביתרון שגדול מ-5, הראמס ינצחו ביתרון שעולה על 11 והבאקס יפסידו ב-יתרון של 6 לצד השני?

נכון מאוד. והפעם מדובר בקבוצות

המקצועניות של ליגת ה-NFL. ה-JETS הם מניו יורק, ה-RAMS מסנט לואיס, וה-BUCS הם מטמפה ביי, פלורידה. אם מעניין אותך, תוכלי ללמוד עליהן ב- www.nfl.com שוב פעם- ברוכה הבאה.

למעלה