שאלת תקשורת

שאלת תקשורת

בשעה טובה קנינו באקי שצריך להגיע מחו"ל בזמן הקרוב. היות ואנחנו טירונים בנושא יש לי שאלה שאשמח אם תוכלו לענות לי עליה. אנחנו מחפשים את מערכת הקשר שמקשרת בין הטייס לנוסע, כולל הקסדות האוזניות ויחידת הקישור בניהם, מסקר קטן (מאוד) שעשיתי נאמר לי כי מערכת כזו עולה 750$ נראה לי קצת לא הגיוני מאחר וכל תפקידה הוא לקשר בין הטייס לנוסע שמאחור. האם למישהו יש מושג כמה אמורה לעלות מערכת כזו ? איפה ניתן להשיג אחת כזו? ואפילו משומשת תודה צחי

שתי קופסאות אשל

או קוטג´ מחוברות ביניהן בחוט. עובד תמיד. אולי תוכל למצוא ערכת SQUELCH לזה... תשאל גם את רון גפני - מפעיל אתר הממ"גים ובעל ממ"ג משופצר בעצמו (דיבורית לסלקום...). תוכל למצוא את שמו תחת ronga בחברי פורום זה או להכנס לפורום הממ"גים (ר´ קישורים).

tom kook

New member
מערכת משומשת!

צחי צור איתי קשר אולי אוכל להשיג לך מערכת קשר משומשת תום 708083-055

לבנות לבד...

המעגל האלקטרוני לא מסובך ואתה יכול לתכנן אותו שיתאים ב100% לדרישות שלך. פרט למעגל תצטרך 2 אוזניות - כאן אתה יכול להשתמש באוזניות תעופתיות או לקנות בחנות חשמל אוזניות זולות ופשוטות שהמסנן רעשים הוא גומי. מכיוון שהמערכת לא נועדה לקשר כמו בתעופה הכללית אלא רק מע´ קשר פנימית אז אין בעייה של עמידות בתקלות (למרות שמע´ כזאת אמורה להיות אמידה בפני תקלות מסויימות). החסרון - קצת יותר יקר משתי קופסאות אשל וחוט...

אין שום בעיה

לבנות לבד אך אני צריך מישהו שידריך אותי בכך אגב אם המחיר הוא אכן 750$ אני באמת אבנה לבד כי זה נראה לי מחיר קצת מופרז עבור מערכת אינטרקום. למרות שאת הקסדות עם האוזניות לא תהיה ברירה אלא לקנות. צחי

בניה עצמית

למרות שזה נראה פשוט, אינטרקום טוב שלא יגרום לרעשים וציפצופים הוא די קשה לבניה, מה עוד שמהר מאד תגלה שמחיר הקסדות הוא המרכיב העיקרי בסכום שנקבת ואת אלה לא תוכל לבנות לבד

הכל שאלה של רצון

ניתן לבנות הכל אחרי הכל גם את האוזניות הקנויות מישהו בונה ואני בטוח שהוא לא משתמש בשום דבר שהוא עצמו המציא. אם יש את הידע ואת הכלים לכך אז אין סיבה שלא לבנות את זה לבד, במיוחד אם מבקשים עבור דבר כה פשוט 750$ צחי

אינטרקום בבנייה עצמית

מנסיוני, אני ממליץ שלא לבנות לבד אינטרקום!!! מחיר של אינטרקום נייד למטוסים (שני טייסים) נע בין 95 דולר למאה ןתשעים דולר! השאר הן האזניות והקסדות. ייצור מעגל מודפס בארץ (ולא הייתי מעז לבנות אינטרקום - ובייחוד לאולטראלייט - שלא על מעגל מודפס!!!!!) לא יהיה פחות ממאה וחמישים דולר. לכן, במקרה זה, (ובוודאי כולם יודעים שאני משתייך לקבוצת "הבונים". ואפילו למטוס שלי בניתי אודיו פאנל מקיט - 340 דולר. כולל מקלט Marker) לדעתי, כדאי לקנות מערכת או, לחילופין, לקנות מערכת משומשת ממישהו שמחליף לחדשה. אריאל אריאלי

מערכת אינטרקום לממ"ג

שלום צחי, ראשית, שיהיה בשעה טובה. אם קנית באקאי חדש אצל היבואן - באקאי ישראל, הרי שהכלי מגיע בד"כ עם ערכת קשר. דאג לבדוק זאת עם מיקי או דוביק. שתהיה לך טיסה בטוחה. מוטי

הוא לא חדש

והוא מגיע מחו"ל כך שאני יודע בוודאות שאין לו את מערכת הקשר אותה אני מחפש.

רן בג

New member
נסה -איציק אומני הוריזן 8986188 09

הרעיונות לבנות לבד לא ממש רציניים..

למה לא רציניים?

אולי אשל וחוט לא רציני, אבל מעגל אלקטרוני לא רציני? המעגלים שקונים בעשרות ומאות דולרים עובדים כמו המעגל שאפשר לבנות לבד. מה שמייקר אותם אלו בעיקר הפילטרים שמוסיפים להם (בלי להתייחס לאוזניות). אוזניות "רגילות" בלי בידוד מיוחד - אפשר לקנות תעופתיות אם זה מה שבאמת רוצים. לדעתי לבנות לבד זה הרבה יותר זול ופשוט בשביל מע´ קשר פנימית. מה גם שלא יקרה כלום אם מע´ כזאת לא עובדת.

רצינות

אינני יודע אם אתה לומד אלקטרוניקה, אבל גם אם כן, תזדקק להרבה נסיון כדי לתכנן ולבנות אינטרקום תעופתי שיעבוד טוב, אפילו מרחק לא מתאים בין שני מוליכים על הלוח המודפס יכול לגרום לציפצופים במערכת הקשר והמערכת עובדת לא רק לקשר פנים אלא גם לקשר חוץ כך שפעולה לא טובה שלה יכולה להפריע לכל מי שנמצא על התדר

חשבתי שמדובר בקשר פנים בלבד

אם מדובר גם בקשר חוץ אז זה כבר משהוא אחר וכדאי להשקיע במערכת "אמיתית". אני לא לומד אלקטרוניקה אבל למדתי וכרגע אני לומד חשמל. במקרה של מערכת פנים הסיכוי לציפצופים קטן מאוד עד אפסי מפני שמדובר באינטרקום פשוט הרבה יותר, בלי משחק עם תדרים אלא פשוט קבל מחבר בין שתי היחידות.

מערכת אינטרקום לכלי טיס

כמה שמערכת כזו נראת פשוטה היא דורשת מעבדת אלקטרוניקה והרבה הרבה ידע. וזמן. בזמנו היתה לי מערכת שפיתחו בארץ וזה עבד גרוע מאוד. שמעתי על חברה שהתמחתה בזה סופטקום. יש להם אתר יפהפה . קניתי לסאוונה אינטרקום סטארופוני שכולל את כל השיכללים ועלה לי 205 דולר ועובד כמו שעון שוויצרי. האינטרקום כולל דיבור בין שני טייסים, אפשרות שידור של כל טייס באופן עצמאי בלי שישמעו את הפיטפוטים של השני, אפשרות לשמוע מוזיקה בקומפאק דיסק, אבל כאשר יש תישדורת חיצונית המוזיקה נעלמת ואתה שומע רק את הקשר, יש גם השתקה אקטיבית של המיקרופון דבר שחשוב למי שרוצה להנות ממוזיקה סטארופונית באויר............. ועוד. אבל , אתה אינך זקוק לאינטרקום כזה משוכלל ויקר. אתה צריך אינטרקום לשני טייסים (מונו-ולא סטראו) עם אפשרות לחיבור אופציונלי למכשיר קשר, ושעובד אמין. כנס לאתר, יש שם מכשירים בין 99 דולר ועד 155 שמתאימים למטרה שלך. מבחינת האיכות - אל תהסס. רצ"ב כתובת האתר http://www.softcommheadsets.com/ כנס למחלקה האווירית, המשך למדור אינטרקומים ותגלה עולם ומלואו. בברכה אורי אמיתי

עוד עזרה בבקשה

אני מבקש את עזרתכם שוב רבותי מכיוון שכל המקומות איתם דיברתי רוצים מחירם גבוההים מאוד עבור מערכת האינטרקום + שתי קסדות עם אוזניות, אם תוכלו בבקשה להפנות אותי לעוד מקומות בחו"ל או בארץ אודה לכם מאוד. תודה צחי

מחירים

המחירים הגבוהים אינם נובעים ממחיר האינטרקום אלא ממחיר הקסדות, ובאלה לא הייתי מציע לחסוך, מטרת הקסדות הוא לשמור על הראש בזמן תאונה, הכנסת הקשר לקסדות היא רק ניצול מצב קיים, הקסדה לא נועדה רק לשאת את האזניות והמיקרופון.

למעלה