איך לבחור מספרה לכלב-דגשים לרטריבר ארוך שער
כשאת מתקשרת לברר תגידי שמדובר ברטריבר ארוך שער (תדגישי שהוא שחור) ותשאלי מה הם מציעים, גם אם הם ישר מציעים גילוח תשאלי מה הטיפול כולל. לא הייתי פוסלת על הסף מספרה שלא מציעה לותר על הגילוח ולעשות רק "ניקוי וסידור" אבל אם הם יסבירו כמה אופציות או ימליצו על ניקוי וסידור כאפשרות עדיפה זה בהחלט יעיד על הבנה מקצועיות ואיכפתיות (מבחינת סוג פרווה היא נמצאת בקטגוריה של "לא מזיק" אפשר לגלח אותה אם זה יפה בעינייך אבל בתכלס טיפול של "ניקוי וסידור" יהיה מצויין). טיפול של ספר צריך לכלול: גילוח או גזירת השערות שצומחות בין כריות כף הרגל, גילוח או גזירת השערות סביב פי הטבעת, גילוח או גזירת (לדעתי עדיף גילוח) השערות בבטן התחתונה בעיקר השערות שמסביב לבושת. הברשה יסודית (לפני החפיפה!), חפיפה והכי חשוב-יבוש יסודי אחרי החפיפה. מומלץ אבל במקרה שלה לא חובה שהטיפול יכלול גם ניקוי אוזניים, גזירת ציפורניים (שתי פעולות שאפשר גם לבצע אצל וטרינר או לבד אם יודעים איך). תשאלי באיזה שמפו הם משתמשים (התשובה הנכונה היא "יש לנו הרבה אפשרויות נראה מה מצב העור ונחליט"). אם הם קושרים על השולחן וודאי שאין מצב שכלב נשאר קשור על השולחן בלי שמישהו עומד לידו ומשגיח ושיש להם מנגנון שיחרור מהיר לרצועת קשירה. אני באופן אישי מעדיפה כשספרים לא קושרים כי זה מחייב את הספר להיות הרבה יותר ערני וקשוב לכלב. דגשים לטיפול שכולל גילוח: אני ממליצה שכל טיפול עם גילוח יכלול חפיפה, לדעתי בהרבה כלבים יש סיכוי שגילוח בלי מקלחת יגרום לגירוי בעור (בעיקר מפרורי הפרווה שנדבקים לעור השומני). אם את מחליטה לגלח אותה אז שיעשו לה שער פחות או יותר באורך של לברדור, הרבה יותר קצר מזה זה כבר לא בריא כי הפרווה השחורה ממש משמשת כקולט שמש אם היא קצרה מדי. ויותר ארוך מזה, עדיף שלא יהיה גילוח אלא ישור קצוות אחרי חפיפה ויבוש (בד"כ מדובר בעיקר בקיצור שערות בירכיים ברגליים ובזנב אבל זה תלוי בטעם האישי שלך ובנטייה שלה לאסוף "קישוטים" בטיולים). מה שכן, אם היא גזעית ואת מציגה אותה בתערוכות אז רוב מה שכתבתי כאן לא רלוונטי כי לכל גזע יש את המותר ואסור שלו בכללי טיפוח. במקרה כזה עדיף להתיעץ עם רכז הגזע או עם מכדל שמטפח את הכלבים שלו בעצמו. אני מקווה שהעצות האלו עוזרות, אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת.