שאלת תספורת...

micgev

New member
שאלת תספורת...

היי, ובכן, בעקבות המעבר דירה הקרב ובא, חבר שלי הציע לספר את מוש עכשיו, אני יודעת שזה לעשות עוול לכלב, כי בסה"כ יש לו פרווה יחסית קצרה (כמו לברדור...) אבל - הכמויות פשוט מסחריות, זה ממש נהיה נוראי! כל יום אני מוציאה כמות של כרית מהבית!! מה אתם אומרים? זה יהיה כל כך נורא לעשות לו תספורת? מצ"ב תמונה לתזכורת..

אין צורך לספר אותו....

כי אין הרבה מה להוריד ותספורת רק יכולה לגרום לו לגירויים בעור (בגלל השערות הקצרות שיש לו) ולחשיפה לא בריאה של העור שלו לשמש שלנו שהיא לא שמש סלחנית. מה שנותר לעשות עם הנשירה שלו - להבריש את הפרווה שלו יום יום ולאט לאט הנשירה תתמעט (זה קשור גם לעונות השנה).

מאמוש

New member
../images/Emo45.gif

אני ממליצה על מברשת מגומי- הציעו לי אותה כאן, קניתי אותה וזה עובד מצוין.
ד"ש למוש.

את צריכה להבריש אותו בצורה יסודית

משי הייתה נושרת בטירוף, ברמה שמלטפים אותה, והיה יוצא ענן. אחרי סירוק אינטנסיבי והברשה, מקלחת ייבוש ושוב הברשה (אצל רעות), היא הפסיקה להנשיר... זה סירוק של כמה שעות ... ואת משי אנחנו לא מספרים.

כל יום, או כמה פעמים בשבוע

זה יעזור הרבה יותר מתספורת. צאי איתו החוצה לגינה, ותסרקי אותו שם... מניסיון... אנחנו יושבים וממלאים שקית ואז חוזרים הביתה.

שקית!?

אנחנו ממלאים שק!!!!!!!!!! בכל יציאה לסירוק! אבל אני לא מתכוונת לספר אותה בשום פנים ואופן...

רֵעוּת

New member
כן

כן, את צודקת שמזיק לגלח כלב עם פרווה כל כך קצרה. כן, הפיתרון הוא הברשה יסודית ועיסוי עם מברשת גומי לפני ותוך כדי חפיפה. זה יעזור להפטר מכל פרוות החורף שהתחלפה ועכשיו אחרי החפיפה חשוב ליבש היטב את הפרווה לעומקה תוך כדי הברשה ולא להסתפק ביבוש הפרווה החיצונית, משתי סיבות- גם כי פרווה רטובה גורמת לגירויים בעור וגם כי החפיפה משחררת הרבה מהפרווה שנשרה והיבוש חשוב כדי להפטר מהפרווה הזו, כי אחרת הנשירה תימשך. וכן, הברשות רגילות מדי פעם (התדירות תלוייה בכלב ובשלב שהוא נמצא בהחלפת הפרווה, לפעמים צריך להבריש פעם ביום לפעמים מספיקה הברשה בשבוע-שבועיים) יעזרו לאסוף את השערות שמתחלפות ונושרות באופן טבעי.

lichy1

New member
ועוד שאלה בעניין תספורת

יש לנו כלבה מסוג רטריור חלק שיער. האם כדאי לספר אותה? האם זה מקל על הכלב, או שאנחנו מספרים אותם כדי שלנו יהיה נוח?

אוי איזה חמודהההההה../images/Emo99.gif

לפי מה שאני הבנתי הפרווה דווקא מבודדת בין חום/קור לבין הכלב

רֵעוּת

New member
כדי להקל עליה יש להבריש היטב ולשלוף את כל

פרוות החורף התחתונה ובכך לאוורר את הפרווה. כל עוד הפרווה. במקרה שלה תספורת לא חייבת לכלול גילוח (אבל לגיטימי שתכלול גילוח כל עוד הוא לא קצר מדי), היא צריכה לכלול שליפת פרווה תחתונה וגילוח או גזירת שערות בכף הרגל ובמפשעה. שאר הדברים הם כבר עניין של טעם ופרקטיקה אינדבידואלית.

רֵעוּת

New member
* משפט לא גמור

כל עוד הפרווה מאווררת היא אכן מבודדת מחום/קור כמו שכתבו מעלי.

lichy1

New member
אני מסרקת אותה כל יום במסרק צפוף

האם זה מספיק. מהשערות שיורדות ממנה ניתן לסרוג כלבה חדשה. כפות הרגליים והמפשעה בהחלט צריכים תספורת. האם מישהו מכיר ספר/ית מומלץ באזור אצבע הגליל?

רֵעוּת

New member
סירוק יומי זה מעולה

זה מאוורר את הפרווה ומאפשר לשערות המתות להשתחרר. אני לא מכירה מספרה באיזור אבל כתבתי כמה פעמים עצות לבחירת מספרה שיתאימו גם במקרה שלה אנסה לחפש אותם ולהעלות לכאן.

רֵעוּת

New member
איך לבחור מספרה לכלב-דגשים לרטריבר ארוך שער

כשאת מתקשרת לברר תגידי שמדובר ברטריבר ארוך שער (תדגישי שהוא שחור) ותשאלי מה הם מציעים, גם אם הם ישר מציעים גילוח תשאלי מה הטיפול כולל. לא הייתי פוסלת על הסף מספרה שלא מציעה לותר על הגילוח ולעשות רק "ניקוי וסידור" אבל אם הם יסבירו כמה אופציות או ימליצו על ניקוי וסידור כאפשרות עדיפה זה בהחלט יעיד על הבנה מקצועיות ואיכפתיות (מבחינת סוג פרווה היא נמצאת בקטגוריה של "לא מזיק" אפשר לגלח אותה אם זה יפה בעינייך אבל בתכלס טיפול של "ניקוי וסידור" יהיה מצויין). טיפול של ספר צריך לכלול: גילוח או גזירת השערות שצומחות בין כריות כף הרגל, גילוח או גזירת השערות סביב פי הטבעת, גילוח או גזירת (לדעתי עדיף גילוח) השערות בבטן התחתונה בעיקר השערות שמסביב לבושת. הברשה יסודית (לפני החפיפה!), חפיפה והכי חשוב-יבוש יסודי אחרי החפיפה. מומלץ אבל במקרה שלה לא חובה שהטיפול יכלול גם ניקוי אוזניים, גזירת ציפורניים (שתי פעולות שאפשר גם לבצע אצל וטרינר או לבד אם יודעים איך). תשאלי באיזה שמפו הם משתמשים (התשובה הנכונה היא "יש לנו הרבה אפשרויות נראה מה מצב העור ונחליט"). אם הם קושרים על השולחן וודאי שאין מצב שכלב נשאר קשור על השולחן בלי שמישהו עומד לידו ומשגיח ושיש להם מנגנון שיחרור מהיר לרצועת קשירה. אני באופן אישי מעדיפה כשספרים לא קושרים כי זה מחייב את הספר להיות הרבה יותר ערני וקשוב לכלב. דגשים לטיפול שכולל גילוח: אני ממליצה שכל טיפול עם גילוח יכלול חפיפה, לדעתי בהרבה כלבים יש סיכוי שגילוח בלי מקלחת יגרום לגירוי בעור (בעיקר מפרורי הפרווה שנדבקים לעור השומני). אם את מחליטה לגלח אותה אז שיעשו לה שער פחות או יותר באורך של לברדור, הרבה יותר קצר מזה זה כבר לא בריא כי הפרווה השחורה ממש משמשת כקולט שמש אם היא קצרה מדי. ויותר ארוך מזה, עדיף שלא יהיה גילוח אלא ישור קצוות אחרי חפיפה ויבוש (בד"כ מדובר בעיקר בקיצור שערות בירכיים ברגליים ובזנב אבל זה תלוי בטעם האישי שלך ובנטייה שלה לאסוף "קישוטים" בטיולים). מה שכן, אם היא גזעית ואת מציגה אותה בתערוכות אז רוב מה שכתבתי כאן לא רלוונטי כי לכל גזע יש את המותר ואסור שלו בכללי טיפוח. במקרה כזה עדיף להתיעץ עם רכז הגזע או עם מכדל שמטפח את הכלבים שלו בעצמו. אני מקווה שהעצות האלו עוזרות, אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת.

lichy1

New member
../images/Emo140.gifתודה על התשובה המפורטת

אני בהחלט אקח את הכל לתשומת ליבי בבחירת המספרה. בשנה שעברה, כשעוד לא הכרתי את הפורום הנפלא הזה, שלחנו אותה לגילוח אצל מישהו מאוד לא מקצועי. היא חזרה מגולחת מידי ופה ושם גם קרחות והיתה מאוד מסכנה. לא הייתי רוצה שדבר כזה יחזור על עצמו. אני לא חושבת שהיא גזעית (אומצה מהכלבייה בלוד), והייתי רוצה לעשות רק מה שעדיף בשבילה.

למעלה