שלום בנות, אני מאד אוהבת טעם של תמרים וקניתי חבילה של תמרים ללא גרעינים, כאלו דבוקים אחד לשני. האם יש למישהי מתכון לסוג של כדורים / עוגיות אחרות, אפשר גם כמילוי, אבל לאיזה בצק? הכוונה לשלב את זה במישלוח מנות כמובן. בתודה וחג שמח!
תמרים בואקום, אני מבשלת אותם על הגז בסיר עם כוס מים כף קינמון מוסיפה כ-2 כפות דבש או סילאן ומערבבת עד שיהיו ממרח חלק. יש להזהר מחרצנים טועים. מהבצק הזה את יכולה להכין מעמול או כדורים ממולאים או כרוכיות או סהרונים ועוד....... בצבע לבן – רב שימושי - עדין ביותר ונימוח מאד מהמחברת המשפחתית של פירגה בצק עדין לכל מיני מאפים – אחרי האפיה העוגיות שניתן להכין ממנו: אזני המן מעמול כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת מיני סהרונים ממולאים בשלל ממרחים שבלולים ממולאים עוגיות צורות סהרונים (חצי ירח) עוגיות סנדויץ' ממולאות בשלל ממרחים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם. הערה חשובה: כ-30 דקות אפיה—אבל כל תנור והקצב שלו מתאים לעבודה עם ילדים. חומרים לבצק: חבילה מרגרינה לאפיה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל או מי וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות מקררים ומאבקים באבקת סוכר. נועה המירה לחמאה והמליצה לקרר שעה את הבצק במקרר לפני ההכנה תהנו.
... אני שמחה שראיתי את השרשור הזה, כיוון שזה זמן רב אני תוהה באמת איך להפוך את עיסת התמרים הזו בוואקום לממרח. בארץ הייתי משתמשת בממרח תמרים ופה אני לא מוצאת אותו. האם תוכלי להסביר יותר איך להפוך אותו לממרח? הכוונה היא:
על איזה כמות של תמרים (בוואקום) יש לשים כוס מים? יש כאן חבילות של 250 גר' ואני לא זוכרת כמה החבילה בארץ.
כמה זמן לבשל?
והאם צריך לפני הבישול לחפש חרצנים / עוקץ או שאפשר אחרי הבישול? כי אני זוכרת שתמיד היו חתיכות קשות (נדמה לי שזה העוקץ של התמר).
ושאלה אחרונה: האם לתת לעיסה להתקרר לפני שאני מורחת על הבצק? מודה לך מראש על עזרתך הנדיבה כתמיד!
החבילות בארץ של 2\1 קילו. על 250 גרם תכניסי 2\1 כוס מים מה שצריך לעשות זה כל הזמן לערבב עם יתר המרכיבים על האש. בהתחלה העיסה קשה,אבל תוך כדי ערבוב היא תתרכך. מערבבים כל הזמן----עד שהתמרים יהפכו לריבה -לא דליל מדי.אני אוהבת את העיסה סמיכה. לתת לעיסה להתקרר עד פושר-----ולמרוח או למלא. רצוי להוציא חרצנים לפני הבישול. פשוט לחלק לחתיכות קטנות ולברר. בבקשה.
אני מכינה מהתמרים האלה בנוסף לכרוכיות-------גם עוגת חיתוכיות בפירורים. כדאי להוסיף לתמרים: אגוזים,צימוקים,שוקולד צ'יפס,פירות יבשים, חלבה,קינמון. מתוק וטעים.
מתכון: עוגת תמרים עשירה 1 חבילה מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1 חבילה תמרים ללא גלעינים 1 ביצה 300 ג ביסקויטים שבורים לפירורים גסים 200 ג אגוזים קצוצים אופן ההכנה: 1. שמים בסיר את המרגרינה עם הסוכר ומערבבים. 2. מוסיפים את התמרים תוך כדי בחישה עד אשר מתקבלת עיסה מסירים מהאש. 3. במהירות מוסיפים את הביצה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את הביסקוויטים. 4. צרים מהתערובת שתי גלילות, מי שאוהב יגלגל בקוקוס טחון עוטפים בניילון נצמד או נייר שעוה ומאפסנים במקרר. 5. אפשר גם לאפסן בהקפאה. הערות: מקור המתכון: רות יולס / "עוגות ב-5 דקות"
מהתמרים עצמם. אחרי הבישול לקרר חלק מהעיסה ולהוסיף: שברי אגוזים שברי בסקויטים צימוקים ללוש שיהיה כמו בצק ונוח ליצור כדורים. לגלגל לכדורים ולטבול בקוקוס להניח בספלוני ניר. אפשר להכין צלוחית מלאה סירופ שוקולד ולטבול את כדורי התמרים בסירופ ואחר כך בקוקוס להניח כל כדור בספלון ניר. בבקשה.