שאלת תמיכה...

רונצי

New member
שאלת תמיכה...

טוב אז כמו שכבר ציינתי באמצעות לחץ קל על רופאי המהולל, הוא הסכים לתת לי תמיכה החודש. אז שכנעתי אותו לתת לי זריקת כוריגון כתמיכה. היום קיבלתי את הזריקה ( כוריגון 5000), אני ביום ה-19 למחזור ושישה ימים לאחר ההזרעה, אז לשאלה הנצחית, מתי אני יכולה לבצע בדיקת דם או לחילופין האם יש סיכוי שמתן הזריקה יאריך לי את המחזור גם ללא קשר להריון???? תודה לכל התומכות
רוני

עמית@

New member
שאלה נצחית ואני תמיד מסתבכת

בתשובה הנצחית.. אז אני מחכה שיענו לך ואולי מתישהו אני אצליח לחרות את זה בזכרון. (נדמה לי שאת יכולה לעשות 10 ימים מהכוריגון הזה, אבל לא בטוחה בכלל
) בהצלחה

אחרי כוריגון 5,000 (שימי לב טוב

שלא מדובר ב-10,000) אפשר לבצע בדיקת דם אחרי 11 יום (כך הומלץ לי וכך אני עשיתי).

אולה *

New member
רונצי,

כבר למדנו, שביוג שלנו (החוג לפוריות) הכל אפשרי. אני הייתי מחכה לפחות 10 ימים מהיום. כי המינון לא גבוה, ויתכן כי השפעת הכוריגון תיעלם עד אז. בהצלחה! אולה.

10 ימים אחרי הכוריגון

שזה ביום ה 29 למחזור. בשלב הזה כבר לא יהיו שרידים של כוריגון אצלך בדם ואם תקבלי תשובה חיובית - היא תהיה מהפרשת הורמון ההריון ע"י העובר. יכול להיות שהזריקה תאריך לך את המחזור אבל זה לא מחוייב. בהצלחה! חנה

נוג

New member
רונצי, לא בטוחה אחרי 14 יום. . .

הי מיום מהכריגון הראשון שניתן לביוץ, לפחות זה מה שאני יודעת. כשקבלתי תמיכה עם כריגון לבלתי 5000 יום למחרת ויום אחריו עשיתי הזרעות ואז קבלתי 3 ימים כריגון 2500 לצערי 6 ימים אחרי ההזרעה כבר היה לי מחזור, אבל כמה שאני זוכרת היתי אמורה לבוא אחרי 14 יום לעשות בדיקת דם. מקווה שלא מבלבלת יותר מדי נוג

באאבו

New member
אני אף פעם לא לוקחת סיכונים

אני מתה מפחד רק מהמחשבה לראות חיובי כוריגוני ולא אמיתי. לי אמרו תמיד 14 יום מיום הכוריגון (והמהדרין אפילו 16..) אני תמיד מקבלת אחרי 11 יום מיום הכוריגון, ובפעם האחרונה איחר לי ב- 3 ימים.. אחרי התקף לב קצר, העזתי לבדוק והיה שלילי. (כלומר, הכוריגון כבר עף) מתח.. זה כל הכיף..
לא?? בהצלחה

זה לא כוריגון שלפני ביוץ!

בד"כ סופרים 14 יום מהכוריגון כי זה יוצא בערך 12 יום מהביוץ ולפני כן אין סיכוי שערך הבטא יהיה מספיק גבוה שיראו אותו בבדיקה ואז יש חשש לתשובה שלילית שגויה. במקרה הזה - מדובר בכוריגון נוסף שניתן 6 ימים אחרי הביוץ ולכן, אם יהיה הריון, יראו אותו כבר אחרי 10 ימים (שזה יוצא 16 יום אחרי הביוץ) את שרידי הכוריגון כבר לא יראו בשלב זה ולכן לא תהיה תוצאה חיובית שגויה. אני מקווה מאוד שהתוצאה תהיה חיובית! חנה

באאבו

New member
חנה, את בטוחה??

דעתי קצת שונה. (אולי אני טועה) זה לא משנה עבור איזו סיבה הגוף מקבל את הכוריגון. העובדה היא שהכוריגון הוא הורמון ההריון, וכל עוד הוא בגוף, תהיה תוצאה חיובית. לי נמסר כי כוריגון נשאר לפחות 11 יום (לפחות) וכדאי לחכות 14 יום. ולגבי מה שכתבת שיראו הריון לאחר 10 ימים מיום הכוריגון האחרון (שהיה ביום ה- 16), זה נכון. אבל יראו הריון בכל מקרה, גם אם אין הריון. למרות שלכאורה עברו מספיק ימים מיום המחזור עד יום הבדיקה. מה שחשוב זה מתי ניתן הכוריגון. גם אני מקווה שיהיו תוצאות חיוביות לכולנו, אמיתיות.. אמן! באבו

לי אמרו 10 ימים

אבל מי שרוצה להיות ממש בטוחה יכולה לחכות 11 יום מהכוריגון ואז היא לא תקבל תשובה חיובית שגויה גם לפי האסכולה שלך. בכל מקרה - מדובר בבדיקה ביתית. בדיקת דם תתן כמובן תשובה ברורה הרבה יותר כי מקבלים תשובה כמותית. אם הערך חיובי אבל נמוך - ניתן לחשוד בשאריות כוריגון. אם הערך גבוה - זה הריון ללא ספק. בכל מקרה עושים בדיקה נוספת כעבור יומיים כדי לראות שהערך מכפיל. לצערינו - גם הריון לא תמיד נמשך כמו שצריך ולפעמים זה הריון כימי.

GALITDOL

New member
כמוני-כמוך

גם אני הופריתי ביום שישי וקיבלתי כוריגון היום הרופא שלי פקד על הבטא שלי להיות חיובית בבדיקה שתערך ב 14.11 בהצלחההה

רונצי

New member
רגע,

ב- 14/11 זה אומר 8 ימים לאחר הכוריגון! זה לא קצת מוקדם??? נראה לי שאני יחכה יותר ליתר ביטחון... אלא עם כן תפתיע המכשפה קודם (חס וחלילה, טפו, טפו, טפו). תודה לכוווווולן על התגובות, הארתן את עיני תרתי משמע (כמו תמיד) ובאמת שיהיה בהצלחה לכולנו.
רוני

הזרעות

אני מאוד מקווה שאת בהריון אומר לך כך כל ההזרעות הם בזבוז זמן. המלצתי לך שמיד תתחילי להריץ ivf כי זה לוקח הרבה זמן עד שמחזירים את העוברים.(השלב האחרון ורק ההמתנה נשארת) אנחנו עשינו הרבה הזרעות ולשווא רק בזבוז זמן. היום אנחנו אחרי החזרת עוברים ראשונה ויש הריון בברכה והמון הצלחה משפחה בדרך

עמית@

New member
זו אמירה מאוד מאוד בעייתית

הזרעות עזרו לנשים רבות מאוד ואין להסיק מהמקרה הפרטי שלכם על כלל האוכלוסיה. IVF הוא לעין שיעור תהליך קשה ומסובך ולא טבעי לגוף הן מבחינת כמויות ההורמונים והן מבחינת הפרוצדורה הטכנית. אני לא אומרת להימנע מזה אם לא נותרה ברירה, אולם זה לא פתרון קסם ולא האופציה המועדפת הראשונית.

לא מסכימה בכלל

יש בפורום מספיק בנות שהרו לאחר הזרעות. נכון ש-IVF הוא טיפול שבו סימני שאלה יכולים להתברר, אבל זה טיפול קשה יותר וארוך יותר, וסיכויי ההצלחה הם בדיוק כמו בכל טיפול אחר (מה לעשות ואת שלב ההשתרשות לא ניתן לעקוף). אסור להסיק ממקרה אחד פרטי לגבי הכלל. אני לדוגמא עשיתי IVF אחד והוא לא הצליח. אז מה זה אומר? ש-IVF זה שיטת טיפול לא טובה? שזה בזבוז זמן? אני יכולה להעיד על עצמי, כמי שעברה את כל שלבי הטיפול האפשריים עד ל-IVFשזה ממש לא מיותר. אם הייתי יכולה לחסוך מעצמי את הטיפול הזה, שהוא קשה הרבה יותר פיזית ונפשית, הייתי מאושרת. אני לא מרגישה שבזבזתי זמן, אלא נתתי לגוף שלי את הסיכוי להרות עם כמה שפחות התערבות רפואית. מרב

רונצי

New member
לחלוטין לא מסכימה...

אני מאד שמחה בשבילכם שהריתם ושזה הלך לכם על ה IVF הראשון אבל רבות הן הבנות שנכנסו להריון מטיפולים פחות חודרניים ופחות טובעניים מהפריה חוץ גופית מה גם שלא חסרות נשים שנאלצו לעבור יותר מ-IVF אחד, להן לא הלך על המכה הראשונה כמו לכם. כל אחד והסיפור שלו...אני מאד מקווה שאני לא אצטרך להגיע לIVF אך אם כן התקופה הזו בדרך חשובה ויקרה הן בשביל לדעת שעשיתי הכל לפני האופציה האחרונה והן בשביל להכין אותי נפשית לעניין. רוני

מרב.

New member
זה יפה שאתם בהריון, מזל טוב

לחלוטין לא נכון לומר שההזרעות הינן בזבוז זמן. הרבה בנות בפורום הצליחו בהזרעות, ואחוזי ההצלחה בהזרעות גבוהים יותר מאחוזי ההצלחה ב-IVF. אני מניחה שחלק מזה נובע מכך שמי שמגיע ל-IVF מלכתחילה כנראה יותר בעייתי, אבל אין טעם להוביל את כל הבנות שסובלות מאי פוריות זמנית להפריות. מדובר בתהליך ארוך יותר ופולשני יותר, שצופן בחובו גם סכנות רבות יותר, ואני לא מכניסה כאן את הפקטור של המחיר, שהוא יקר יותר לקופות החולים, ולכן בוודאי שלא יסכימו לעשות זאת. ואת זה אני אומרת לאחר שב-IVF הראשון שלי לא היו לנו הפריות רגילות אלא רק ב-ICSI, מה שהפך (להרגשתי) את כל שנת ההזרעות האחרונה למיותרת לחלוטין. אין טעם להוביל בכוח, ישר מההתחלה, מדובר בטראומה גדולה לגוף. הלוואי וזה היה כ"כ פשוט, הרי יש בנות שנמצאות אחרי IVF רבים ועוד לא הרו, האם גם זה בזבוז זמן? מרב

"להריץ" IVF ???????

רואים שעשיתם רק IVF אחד ומיד הצלחתם. אז הנה לכם חידוש: אי אפשר להריץ IVF. IVF לוקח זמן, ובטח שלא רצים אח"כ מ-IVF אחד לשני ולשלישי וכו´. אני מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם, הריון קל ומזל טוב, אבל אל תתנו עצות כוללניות כל כך על סמך נסיון דל יחסית ב-IVF.

למעלה