שאלת תם

מצב
הנושא נעול.
יעלה אני במתח לגבי סוף הסיפור שלהם

קופ"ח לאומית
שלום אני יכולה ספר לך על זוג שהיו מבוטחים בכללית (האישה) ומכבי (הגבר) ועברו 4 שנים טיפולי פוריות. עד שהגיעו לרופא שעובד עם לאומית שהמליץ להם לעבור קופה. הם מאוד התלבטו. הבטיחו להם בלאומית שאם שניהם עוברים (וזה התנאי) אין שנה המתנה אלא מיד יאשרו להם טיפולי פוריות. לי זה היה נשמע בדיוני, מכיוון שהקופה מראש יודעת שאלו מבוטחים שתוציא עליהם כסף, אז למה להם לצרף אותם. הם עשו בדיקה יסודית, קראו את כל האותיות הקטנות, בררו בכמה סניפים של לאומית ובכולם התשובה הייתה זהה. חיכו בסבלנות לתאריך העברה (פעמיים בשנה מותר לעבור קופה). ובסוף עברו. הגישו מיד טפסים לאישור טיפולי פוריות, עברו את הוועדה, ואכן קיבלו התחייבויות כמובטח. אבל... כמו ששיר אומרת צריך לחשוב טוב טוב לפני שעושית את הצעד. מאחלת לך בהצלחה יעלה
איך זה נגמר ? היכן עשו את התרומה ? האם נאלצו להמתין לבסוף תקופת המתנה ? האם הם בהריון ?

יעלה ר

New member
תשובה

איך זה נגמר ? היכן עשו את התרומה ? האם נאלצו להמתין לבסוף תקופת המתנה ? האם הם בהריון ?
תשובה
כמו שכתבתי היה מדובר בהפריה חוץ גופית ולא בתרומה. אבל הנהלים בלאומית הם זהים. מקבלים התחייבויות להכל: הפריה חוץ גופית או תרומת ביצית. הם לא המתינו, מיד קיבלו התחייבויות. וכן .... הם בהריון אבל הסיפור קצת שונה: אחרי עוד 3 טיפולי הפריה הם נשברו והחליטו לאמץ מכיוון שרצו להיות הורים צעירים. הם קיבלו תשובה שלילית אחרונה מטיפול במאי 2003. נרשמו לאימוץ מחו"ל. ביולי אותה שנה, תוך כדי התקשרות לעמותה ותשלומים, התברר שהם בהריון ספונטני
הם לא הפסיקו את תהליך האימוץ. כיום יש להם ילדה מאומצת בת שנה וחצי. ותינוקת מקסימה שנולדה לפני 3 שבועות.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

שאלת תם
שלום לכן בנות אין לכן מושג עד כמה אני שואבת מכן כוחות ולומדת את הנושא שאליו הצטרפתי. אני "צופה" פסיבית והפעם אזרתי אומץ להתפרץ לחבורה. ובאמת שאלת תם: אני מבינה כי רק קופת חולים לאומית מממנת את כל הטיפול, לא כן? ואם כן, מדוע שלא תהיה נטישה המונית של הקופות האחרות ללאומית? אני בודקת אפשרות כזו. נאמר לי כי יש תקופת המתנה של שנה. כיוון שממילא רוב התשלום נופל עלי, אז אממן את הכל עד שתעבור שנה. האם זו תמימות מצידי לחשוב ולנהוג כך?
ברוכה הבאה

חזרתי......./images/Emo24.gif

שאלת תם
שלום לכן בנות אין לכן מושג עד כמה אני שואבת מכן כוחות ולומדת את הנושא שאליו הצטרפתי. אני "צופה" פסיבית והפעם אזרתי אומץ להתפרץ לחבורה. ובאמת שאלת תם: אני מבינה כי רק קופת חולים לאומית מממנת את כל הטיפול, לא כן? ואם כן, מדוע שלא תהיה נטישה המונית של הקופות האחרות ללאומית? אני בודקת אפשרות כזו. נאמר לי כי יש תקופת המתנה של שנה. כיוון שממילא רוב התשלום נופל עלי, אז אממן את הכל עד שתעבור שנה. האם זו תמימות מצידי לחשוב ולנהוג כך?
חזרתי.....

היי לכולם וברוכה הבאה הדס, אחרי ההלם שבבשורה על התרומה,התמלאתי אנרגיות לדעת ולחקור ו"חרשתי" בתפוז את כל הפורומים הרלוונטיים ( כולל אימוץ). לאחר חודש נותרתי ללא כוחות נפשיים ובחרתי להדחיק.. אני עדיין בהדחקה מסויימת ובמנוחה וחוץ מלעבור לקו"פח לאומית לא עשיתי צעדים משמעותיים לקדם את התהליך. במחשבה שניה,נפגשנו עם פרופ' משיח לקבלת חוות דעת נוספת ( המליץ להמשיך ב-IVF עוד פעם-פעמיים לפחות) ונרשמנו לאימוץ בארץ ואפילו נקבעה לנו כבר פגישה עם העו"סית לסוף החודש... וזהו! מאז אני במנוחה! לא חשבתי על כך שאתנה את המעבר שלי ושל בן זוגי ללאומית בביטול תקופת ההכשרה ( שנה) ונאמר כאן שזה אפשרי כך שכדאי לנסות עכשיו ... בינתיים הגשתי בקשה במאוחדת לועדת חריגים ועדיין אין תשובות. לשאלתך: גם אני התלבטתי רבות ואני עדיין מקווה שבמאוחדת יעתרו לבקשתנו למימון ולא נצטרך לעבור סופית ללאומית ( ניתן לבטל עד חודש מיום ההרשמה).גם כך כל התקופה הזאת מגעילה ונראה שזה סיוט אחד מתמשך ועם כל זה אנחנו צריכים להתמודד עם העלויות... סליחה שיצא ארוך,לא הייתי כאן לאחרונה. בהצלחה.

ayoosh

New member
טוב לראות אותך כאן שוב...../images/Emo140.gif../images/Emo70.gif

חזרתי.....

היי לכולם וברוכה הבאה הדס, אחרי ההלם שבבשורה על התרומה,התמלאתי אנרגיות לדעת ולחקור ו"חרשתי" בתפוז את כל הפורומים הרלוונטיים ( כולל אימוץ). לאחר חודש נותרתי ללא כוחות נפשיים ובחרתי להדחיק.. אני עדיין בהדחקה מסויימת ובמנוחה וחוץ מלעבור לקו"פח לאומית לא עשיתי צעדים משמעותיים לקדם את התהליך. במחשבה שניה,נפגשנו עם פרופ' משיח לקבלת חוות דעת נוספת ( המליץ להמשיך ב-IVF עוד פעם-פעמיים לפחות) ונרשמנו לאימוץ בארץ ואפילו נקבעה לנו כבר פגישה עם העו"סית לסוף החודש... וזהו! מאז אני במנוחה! לא חשבתי על כך שאתנה את המעבר שלי ושל בן זוגי ללאומית בביטול תקופת ההכשרה ( שנה) ונאמר כאן שזה אפשרי כך שכדאי לנסות עכשיו ... בינתיים הגשתי בקשה במאוחדת לועדת חריגים ועדיין אין תשובות. לשאלתך: גם אני התלבטתי רבות ואני עדיין מקווה שבמאוחדת יעתרו לבקשתנו למימון ולא נצטרך לעבור סופית ללאומית ( ניתן לבטל עד חודש מיום ההרשמה).גם כך כל התקופה הזאת מגעילה ונראה שזה סיוט אחד מתמשך ועם כל זה אנחנו צריכים להתמודד עם העלויות... סליחה שיצא ארוך,לא הייתי כאן לאחרונה. בהצלחה.
טוב לראות אותך כאן שוב...

אני חושבת שבשלב זה או אחר - כל אחד ואחת מאיתנו עוברים תקופת התנתקות כלשהי... וזה כל כך הגיוני, לא? מקווה שעברתם את השלב הקשה...ושאחרי המנוחה יבואו בשורות טובות
חוצמזה- ככה את מצניעה את חזרתך? אני מבקשת קצת יותר רעש בפעם הבאה...
...
לגבי המעבר ללאומית- זה לא מלחיץ אתכם? אני מאוד מתלבטת בעניין, ולו בגלל הכעס על קופ"ח כללית... ומה זה ועדת החריגים במאוחדת (אולי מישהו(אדוינה?) יודע אם יש את זה בכל הקופות?) מקווה מאוד שיאשרו לכם להיות "חריגים"...בעצם, רגע- מקווה שבכל זאת דברים יסתדרו לכם בלי צורך בתרומת ביצית...
גדול

ayoosh

New member
אבל זה לא../images/Emo105.gif את ההודעה...../images/Emo10.gif

אני חושבת שבשלב זה או אחר - כל אחד ואחת מאיתנו עוברים תקופת התנתקות כלשהי... וזה כל כך הגיוני, לא? מקווה שעברתם את השלב הקשה...ושאחרי המנוחה יבואו בשורות טובות
...
לגבי המעבר ללאומית- זה לא מלחיץ אתכם? אני מאוד מתלבטת בעניין, ולו בגלל הכעס על קופ"ח כללית... ומה זה ועדת החריגים במאוחדת (אולי מישהו(אדוינה?) יודע אם יש את זה בכל הקופות?) מקווה מאוד שיאשרו לכם להיות "חריגים"...בעצם, רגע- מקווה שבכל זאת דברים יסתדרו לכם בלי צורך בתרומת ביצית...
גדול
אבל זה לא
את ההודעה...

כיף לקבל קבלת פנים כזו..../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif|לב

...
גדול
כיף לקבל קבלת פנים כזו..
|לב
איך שהזמן טס מאז המפגש....... מקווה שלא החמצתי הרבה.בנוגע ללאומית הבנתי שבגלל הנדידה מהקופות ללאומית מהסיבה הזו הם קצת מקשים ולא מוותרים בקלות על שנת ההכשרה. בכל זאת כדאי לנו לעבור.במאוחדת הציעו לי לכתוב לועדת "חריגים" ולא הרגשתי כ"כ חריגה באותו רגע .לאחר הגשת המכתב התענינתי האם יש תשובה ומנהלת המרפאה אמרה לי " זאת הפעם הראשונה שאני נתקלת בבקשה כזו...יקח קצת זמן..."לא שאני מאחלת לעוד נשים להזדקק לתרומה חלילה אבל היה בהחלט מרגיע אותי אם היה לה נסיון עם בקשות מהסוג הזה ותוצאותיהן. בכל מקרה,איוש,אני ממש ממש עיפה והעשיה המינימלית בחודשיים האלה ( מאז קבלת הבשורה) הותירה אותי מרוקנת.היות ואני צריכה לנצל את האישור במאוחדת להפריות עד למעבר הסופי ( יולי) אני מתכננת להתחיל בקרוב את ההפריה הנוספת עליה המליץ פרופ' משיח ( ההמלצה הזו שלו היתה כצ'אנס אחרון)ודווקא עכשיו הווסת שלי לא סדירה ומופיעה פעמיים בחודש... כנראה שאני זקוקה לחזרה לענינים יותר ממה שחשבתי,עשה לי מאוד טוב להתכתב..תודה! תודה על איחולי ההצלחה בטיפול.אני ממש סקפטית ומוכנה לזה כדי לסמן עוד תחנת ביניים לקראת התרומה.אני חייבת להודות שיש לי הרבה פחות רוח במפרשים לגבי התרומה בגלל הכשלונות שהתוודענו אליהם...בתחילה היתה לי תקווה שהדרך מתקצרת בגלל התרומה ועכשיו היא נראית ללא סוף... מצטערת אם דכאתי מישהי...בגלל זה נמנעתי להיכנס לפורום זמן ארוך... נשיקות ושבת שלום.

ayoosh

New member
הזמן באמת טס...../images/Emo160.gif

כיף לקבל קבלת פנים כזו..
|לב
איך שהזמן טס מאז המפגש....... מקווה שלא החמצתי הרבה.בנוגע ללאומית הבנתי שבגלל הנדידה מהקופות ללאומית מהסיבה הזו הם קצת מקשים ולא מוותרים בקלות על שנת ההכשרה. בכל זאת כדאי לנו לעבור.במאוחדת הציעו לי לכתוב לועדת "חריגים" ולא הרגשתי כ"כ חריגה באותו רגע .לאחר הגשת המכתב התענינתי האם יש תשובה ומנהלת המרפאה אמרה לי " זאת הפעם הראשונה שאני נתקלת בבקשה כזו...יקח קצת זמן..."לא שאני מאחלת לעוד נשים להזדקק לתרומה חלילה אבל היה בהחלט מרגיע אותי אם היה לה נסיון עם בקשות מהסוג הזה ותוצאותיהן. בכל מקרה,איוש,אני ממש ממש עיפה והעשיה המינימלית בחודשיים האלה ( מאז קבלת הבשורה) הותירה אותי מרוקנת.היות ואני צריכה לנצל את האישור במאוחדת להפריות עד למעבר הסופי ( יולי) אני מתכננת להתחיל בקרוב את ההפריה הנוספת עליה המליץ פרופ' משיח ( ההמלצה הזו שלו היתה כצ'אנס אחרון)ודווקא עכשיו הווסת שלי לא סדירה ומופיעה פעמיים בחודש... כנראה שאני זקוקה לחזרה לענינים יותר ממה שחשבתי,עשה לי מאוד טוב להתכתב..תודה! תודה על איחולי ההצלחה בטיפול.אני ממש סקפטית ומוכנה לזה כדי לסמן עוד תחנת ביניים לקראת התרומה.אני חייבת להודות שיש לי הרבה פחות רוח במפרשים לגבי התרומה בגלל הכשלונות שהתוודענו אליהם...בתחילה היתה לי תקווה שהדרך מתקצרת בגלל התרומה ועכשיו היא נראית ללא סוף... מצטערת אם דכאתי מישהי...בגלל זה נמנעתי להיכנס לפורום זמן ארוך... נשיקות ושבת שלום.
הזמן באמת טס...

אני גם מרגישה קצת כאילו אני לא עושה הרבה (למרות שעשיתי את הביופסיה השבוע ואנחנו מחכים לתשובות), וזה לא ממש מוצא חן בעיני שהולכת להיות הפסקה ארוכה בין טיפול לטיפול, ומצד שני, הנוחות הזו של הפסקה בהתרוצצויות, די מרגיעה את הגוף והנפש... וחוצמזה- יותר חשוב- ממש ממש לא לחשוש ולהמנע מלכתוב הודעות בגלל שאולי ידכאו מישהי... גם בשביל זה אנחנו כאן, וגם מזה לומדים...(אלא אם את צריכה מנוחה מאיתנו- וזה מקובל בהחלט)... וואו, יצאתי דידקטית קצת, לא?..
והכי חשוב, כמו שסיכמנו במפגש- המון המון
ים... ו
שבוע טוב!

סביון1

New member
אהלן אהלן באמת תהיתי לאן נעלמתם לנו

כיף לקבל קבלת פנים כזו..
|לב
אהלן אהלן באמת תהיתי לאן נעלמתם לנו
אני לא מבינה הרבה בנדידה בין הקופות בכלל, ובלאומית ומאוחדת בפרט. בקשר לרוח במפרשים שלך... יקירתי, גם בים, לפעמים יש יותר רוח ולפעמים פחות. זה טבעי ולא תמיד כדאי להלחם בזה. לפעמים צריך קצת מנוחה, לפעמים צריך "לזרום עם זה", ולפעמים כשאין רוח צריך להפעיל את המנוע בפול גז. אין לי מושג מה בדיוק המצב אצלך אבל נראה לי שאם תעשי עכשיו טיפול, דוקא בלי הרבה תקוות והתלהבות, זה לא כל כך רע. תעברי את הטיפול ברוגע, בלי ציפיות ובלי מתח, ומה שיהיה יהיה. כמובן שנקוה לטוב ונחזיק לך אצבעות שיצליח!! שמחה לראות אותך כאן בכל מצב, סביון

שיר5520

New member
ברוכה השבה

חזרתי.....

ברוכה השבה
מאחלת לך המון המון הצלחה!

אהלן...

חזרתי.....

אהלן...
שמחה שחזרת, גם לי הייתה תקופת התנתקות- באים- הולכים זה בסדר- כל מה שעושה לכם טוב... בכל אופן, אני חושבת שהכל יהיה בסדר ונהיה אמהות. תקראי לי אופטימית חסרת תקנה. ולפעמים אני חושבת שהכל שחור... בקיצור- לונה פארק....

מצב
הנושא נעול.
למעלה