שאלת תם...

philips

New member
שאלת תם...

פעם אחרונה שבדקתי , אנחנו חיים במדינה דמוקרטית... דובר כאן רבות על ההתאחדות, הבחירות , הזיופים, האינטריגות, לחיצת הידיים וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ - ויתכן שהדברים נכונים במאת האחוזים - איני בא לשפוט , לשם כך נועדו בתי המשפט.... שאלתי היא , מדוע לנו כצוללנים להכניס את עצמנו למיטה החולה הזו. ההתאחדות מלבד עיתון חביב , לא תרמה לי כצולל כלום. איני חבר בה ואיני חש שום צורך פטריוטי להיות אחד - ההפך הוא הנכון כל מה שאני שומע רק מעורר בי רתיעה עזה... אנחנו קהל צרכנים באחד מספורטי האתגר היקרים , אנחנו משקיעים ממיטב כספנו בציוד, בצלילות, במילויים - תחביב יקר מאוד.. כצרכנים עלינו להצביע ברגליים לטובת מועדונים/אנשים/התאחדויות שנותנות לנו את המיטב בעבור כספנו ואת המיטב בכלל , תהא זו ההתאחדות הישראלית או PADI או כל דבר אחר.... בסופו של דבר , בלי קהל הצוללים , אין לספורט הזה חיים !! הצעתי היא , תנו להם לריב , לזייף, לשחק , לבצע אינטריגות ולעשות מה שהם רוצים - אני אצטרף ליוזמות שהן טובות עבורי , להתאחדויות שתורמות לי למועדונים ששמים אותי הלקוח ואת הבטיחות וההנאה שלי במקום הראשון ולא מעניין אותי בכלל סמל של מי מודבק על הדלת. כבודם של זאבי הים וכרישי השייטת וכולם במקומו מונח... אבל בשביל הכסף שאני משלם , אני אלך למי שנותן לי את המירב ומהם לא קיבלתי דבר.

קותי

New member
תשובת תם

תגיד לי פיליפס, בסטי"ל באילת צללת? ב"זאב-הים" בתל-אביב צללת? אם כן אז קיבלת מההתאחדות משהו. אף ארגון אחר לא נתן לך כלום - וגם לא היה צריך לתת לך כלום כי אילו ארגונים מסחריים. ההתאחדות הישראלית לצלילה היא הגוף היחיד שאינו גוף מסחרי אלא עמותה של הצוללים. כמובן שאי הסדרים שכנראה היו בבחירות עכשיו, וההתנהלות של הגוף הזה בשנים האחרונות (ואני לא מכליל את השנה האחרונה) לא עושים חשק להשתייך אליו. אבל אל תנפנף בהתאחדויות אחרות שעושות משהו בשבילך כי אין כאלה. וכאשר מגיעה שעתך לחדש את ביטוח הצלילה - בדוק איפה אתה מקבל את הדיל הטוב ביותר. ואם במקרה תגיע למסקנה שביטוח הצלילה של ההתאחדות נותן לך הכי הרבה, עשה אותו - ובזאת, לפחות באותה שנה, אתה חבר העמותה

ניב ד

New member
פעם אחרונה שבדקת? אולי לא בדקת טוב

בוא נראה, יש בארץ את ההתאחדויות הבאות: NAUI, PADI, SSI, ACUC, וההתאחדות (שנותנת תעודות CMAS או BSAC שהם ארגונים אירופים קטנים יחסית). כמו כן קיימים 3 ארגונים טכניים - IANTD (שמסמיכים גם צוללי מים פתוחים אם אני לא טועה), ANDI ו TDI (כאשר בלי קשר מנכ"ל NAUI ישראל הוא גם מנכ"ל TDI ישראל). עכשיו, תחשוב טוב, אבל באמת טוב, ותגיד לי מה קיבלת מכל אחד מהארגונים הללו פרט להתאחדות? הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו בזמן האחרון, היה פסטיבל סרטים תת-מימיים בקיץ הקודם באילת שנערך בחסות מועדון מנטה ופאדי ישראל. אכן יוזמה ברוכה והיה נחמד מאד בזכות ד"ר זיו שארגן את העסק, אבל זה אירוע אחד בלבד. שום ארגון אחר למיטב ידיעתי לא ארגן שום דבר. ההתאחדות כמו שנאמר פה כבר אלף פעם ואני לא מבין למה השאלה עולה שוב ושוב ושוב היא גוף מנוון, אנכרוניסטי, רווי אופורטוניסטים או סתם אנשים שמתיימרים להבין בדברים שלא מבינים בהם וכן הלאה, אבל עדיין עושה יחסית הרבה יותר מכולם. אותם השקלים שהולכים לקופת ההתאחדות מתוך דמי המנוי/ביטוח - לפחות חלקם חוזר איכשהו לצולל בין אם באירועים לצוללים (שנכון - יש מקום לשפר אותם ואת הדיווח עליהם), בין אם בעבר בהטבעת ספינות, בין אם בהוצאת ספרות בעברית (למרות שחלק ממנה ברמה נמוכה לדעתי) וכן הלאה. אז אל תגיד לי שאתה מקבל משהו מארגון אחר. מה שכן, ראויים לציון אותם המועדונים, ובלי קשר לארגון, שעושים למען הצוללים כאשר מועדון בועות מוביל בענין לאחרונה.

Alto

New member
הגיעו ימות המשיח ../images/Emo8.gif

ניב וקותי מסנגרים על ההתאחדות....
אבל ברצינות, מסכים לכל מילה.

menimm

New member
תוספת לשאלת התם .

במועדון מנטה, ניתן לחדש ביטוח. להוסיף עוד מאה שקלים בערך. ולהיות חבר מועדון מנטה. חברות במועדון הזה מעניקה דחיסות חינם לדוגמא. מכיוון שביטוח עושים אחת לשנה, אני חושב שיש כאן תחרות מסויימת בין "חברות במועדון צוללי מנטה" לבין "חברות בהתאחדות". האם לחבר התאחדות יש הטבות במועדון צלילה השייך להתאחדות ? או שהיחס אליו הוא כאל צולל שאינו חבר התאחדות ? אני סבור שאם מועדוני ההתאחדות היו דורשים עוד 50 שקל דמי חבר ומספקים דחיסות חינם בכל מועדון ששייך להתאחדות. מעמדם היה טוב יותר. דעתכם ?

קותי

New member
מני, אין תחרות בין חברות במועדון

צוללי מנטה לבין חברות בהתאחדות. להתאחדות אין מועדונים בכלל. יש מועדונים המסמיכים צוללים בתעודה של ההתאחדות אבל להתאחדות עצמה אין קשר לפעילות השוטפת שהמועדון מציע לצוללים מוסמכים. אל תבלבל בין השניים. כרטיס החבר במועדון מנטה הוא כרטיס חבר נחמד מאד. חלק מחברי הטובים ביותר נושאים אותו ואני מניח שאם הייתי מגיע יותר לאילת, הייתי עושה כרטיס חבר זה - ולו רק בזכות הדחיסות הבלתי מוגבלות לשנה. לדעתי בהחלט ניתן להיות חבר בהתאחדות וגם להיות חבר במועדון הצוללים של מנטה. כדאי לעשות את הביטוח של ההתאחדות כיום מכיוון שהם מציעים את הביטוח של DAN ומכיוון שבכל זאת יש איזו שהיא תקוה שחלק מהכסף המגיע להתאחדות יגיע בחזרה לצוללי ישראל. את דעתי על כרטיס החבר של מנטה - ראה לעיל.

menimm

New member
הלוואי וכך זה היה.

חודש לאחר שעשיתי ביטוח. הגעתי למנטה ושאלתי כיצד מצטרפים למועדון הלקוחות שלהם. התשובה שקיבלתי היתה שאני חייב לעשות ביטוח דרכם. ואם לא השנה, אז בשנה הבאה. כך שאני כן רואה התנגשות. אני לא רוצה לשלם ביטוח פעמיים ...

קותי

New member
ד"ר זיו? למה?

אני מבין שאם עושים ביטוח דרך המועדון, המועדון מקבל עמלה כלשהי. בוא נניח שהעמלה היא 50 שקל. אם כך, מנטה היו יכולים להציע את כרטיס המועדון שלהם ב- 100 שקל למי שעושה את הביטוח דרכם, וב- 150 שקל למי שלא. זה היה יכול לתת תמריץ לעשות את הביטוח דרכם ועדיין לאפשר ליותר צוללים להיות חברי המועדון. נקודה למחשבה למנהל המועדון

philips

New member
אני מסכים איתך...

לא התכוונתי לומר שקיבלתי משהו מהארגונים האחרים.... ברור לי שלאף אחד לא איכפת במיוחד מאיתנו כשמדובר בלהוציא כסף
התכוונתי לומר שלא קיבלתי מההתאחדות בשנים האחרונות דבר... ומבשך ה-5 שנים הראשונות אחרי שעשיתי את הכוכב שני , הייתי חבר התאחדות ושילמתי ביטוח ומסי חבר וכו´... - רק לשם הפרוטוקול..

ועוד ענין קטנטן, פיליפס...

אם היית מתחבר בחבל לאחת מנקודות החיבור במאזן של ניב, היית יוצא איתו (ועם כל קבוצתו) לחופשת צלילות בזנזיבר, פרס שניתן ע"י ההתאחדות הישראלית לצלילה... ...חבל שפיספסת.

גרזנית

New member
מחזקת את התומכים בהתאחדות

כל מה שאכתוב זה חזרה על מה שאחרים כתבו. אף אחת מההתאחדויות הזרות לא עושות מאומה מלבד קורסים והסמכות, אני אישית חייבת להתאחדות על הטיול הנפלא לזנזיבר, ועל האתגר הרב בתחרות גביע המצולות שנערכה בקייץ אם הייתם קוראים את הפרסומים ולא מתעצלים להגיע לארועי הקייץ שאורגנו ע"י ההתאחדות, לא הייתם מקטרים על מה הם עושים בשביל מדינה... נכון שיש להתאחדות בעיה קלה עם פרסום ושיווק (אשמח לעזור ללירון ולצוות ברעיונות ובתוכנית שיווק - בהתנדבות, לקראת הארועים הבאים)

אילוניק

New member
פעם אחת ולתמיד

מישהו יודע כמה צוללים משתייכים להתאחדות אבל נתון אמת לא השערות אילוניק היפה I.H.B

דר. זיו

New member
מה PADI עושה בשבילך...

היה נחמד מאוד לקרוא את כל ההודעות המשורשרות בהן אמרו הכותבים במעין "מנטרה" "ההתאחדות עושה למען הצולל, הארגונים האחרים לא!". ובכן, לא כך הוא המצב, ואשמח להעמיד דבררים על דיוקם. PADI, ארגון מדריכי הצלילה, יזם מימן ומפעיל את קרן "Project Aware". הקרן תומכת מדי שנה בלמעלה ממיליון דולר (!) בפרויקטים שונים ברחבי העולם, אשר המשותף לכולם הוא להחזיר לטבע חלק מן הרווחים שאנו עושים ממנו. הקרן מחלקת 2 סוגי מענקים: מענק קטן בסכום של עד 1000$, ומענק גדול בסכום של עד 10,000$. מדי שלושה חודשים מתכנסת ועדת הקרן ומעיינת בבקשות המגיעות מכל רחבי העולם. בקשות שאושרו עד היום כוללות נקיונות חופים, פרוייקטים של מיצוף אתרי צלילה והקמת נקודות עגינה לסירות, תכניות לחינוך צוללים, תכניות מחקר של אונבריסטאות בתחומים רבים ומגוונים כולל בניית ריפים מלאכותיים חקר השפעות סביבה וכו´, תכניות הסברה רחבות היקף על צמצום נזקי הצוללים, קמפיינים פוליטיים במדינות ספציפיות על מנת לקדם חקיקה בנושאי שמירת הטבע ועוד ועוד. במסגרת ההצלחות היותר ידועות של הקרן ניתן למנות את מעבר "חוק ההגנה על כרישים" של ממשלת המלדיביים, אזור שחיטת כרישים ידוע לשעבר. "חוק ההגנה על צבי ים" בבאלי, אחד מנקודות האיסוף הגדולות בעולם של שריון צבי ים ועוד כהנה וכהנה. בישראל, מדי שנה משקיעה הקרן כספים בעיקר בפעילות הסברה (הפקת עלוני הסברה על מניעת נזקים לשונית, הפקת מפת אתרי הצלילה באילת הכוללת טיפים לשמירת טבע וכו´), פעילות חינוכית (עזרה במימון פעילות "נוער צולל"), ופעילות מניעתית אקטיבית (נקיונות חופים ותת מימיים). קרן AWARE אינה מתחשבת בשייכות ארגונית זו או אחרת, כל עוד המטרה הסופית מושגת: חינוך, שמירה ומודעות לנושאים סביבתיים. בשנת 96 הפיקה הקרן בשיתוף עם ההתאחדות הישראלית לצלילה סרט הסברתי על מניעת נזקים לשונית, סרט שצולם באילת ומופץ עד היום בכל מרכזי הצלילה בעולם. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לבדוק את אתר הבית של הקרן בקישור המצורף. ולסיום, לא צריך להיות חבר בקרן ולא צריך לשלם מסי חבר כדי להרגיש שייך. הקרן ממומנת בעיקר מהרווחים של אררגון הצלילה PADI, אותם רווחים שהארגון עושה כשאתם פשוט צוללים במועדון הצלילה שלכם.

קותי

New member
קראתי בענין את תשובת הד"ר

והשתכנעתי שרק ההתאחדות עשתה ועושה משהו בשביל צוללי ישראל
ההחלטה באיזה מועדון לקבל שירות היא החלטה הצריכה להיות מבוססת על השירותים אותם מספק המועדון. בענין הזה מקומו של "מנטה" הוא בין הטובים (ראו את טבלת המועדונים של הפורום). אבל אם מדברים על ארגונים ועל תרומתם לצוללים בישראל - אין שאלה לדעתי.

מנקודת מבט גלובלית, אתה צודק

הואיל ומדובר באירגון הצלילה הגדול בעולם. ברם ההשקעות, אני מניח, מבוצעות בעיקר באתרי הצלילה הנחשבים ביותר (בהם גם קיימים מן הסתם "מועדוני פאדי 5 כוכבים") ואם הדבר נעשה במה שנקרא מדינת עולם שלישי, הרי הקופון שנגזר הינו כפול ומכופל, מבחינת פאדי. המפה האילתית אכן יפה ומושקעת, אחרי ככלות הכל, מדוע שלא ימפו את אתרי השונית הטרופית הצפונית בעולם? זהו (עדין) מוקד עליה לרגל לאוכלוסית צוללים לא קטנה (אף על פי שלצערנו הרב המצב הנוכחי גורם להרבה צוללים מחו"ל שלא להגיע כעת). השאלה שנשאלת, בקנה מידה מקומי, האם לדעתך קיים סיכוי כלשהו שפאדי יפנו אי פעם מתקציבם לצורך פיתוח או יצירת אתרי צלילה נוספים באילת? ומה באשר לים התיכון "הפחות אטרקטיבי"? אני מניח שהסיכוי קלוש עד אפסי. כאן בדיוק נכנסת לתמונה ההתאחדות הישראלית לצלילה. במהלך אשתקד היתה פעילות עניפה במשך כל הקיץ ולא רק הפקה של סרט אחד במהלך העשור הקודם - מבלי לזלזל בכל פעילות באשר היא. בנוסף לכך, ושוב מבלי לזלזל או לפגוע חלילה ברמת ההדרכה של פאדי, אני חושב שהמערכים והעזרים של ההתאחדות עדיפים לאוכלוסיית הצוללים בארץ. ולסיום, נדמה לי ששני עובדים שלך (או של פאדי) יצאו אף הם לזנזיבר בחסות... ההתאחדות הישראלית לצלילה... הלא כן? אז במקרה זה לפחות, אני מעדיף את "המנטרה" על פני "מנטה".

דר. זיו

New member
נפתלי, עשיתי לך פעם משהו רע?

אם לא, אז למה אתה מתקיף? אני אמרתי פעם משהו בגנות ההתאחדות הישראלית, או אפילו השתתפתי באיזה ויכוח בנושא בשנים האחרונות? אי אפשר לנהל דיון ענייני בלי עקיצות קטנות ומעצבנות? לגבי הנחות היסוד שלך, הם מוטעות. אתה מוזמן להציץ בקישורים הבאים, ולהיווכח מי זכה למענקים, באיזה תחומים, ומאיזה מדינות. הרעיון שעומד בבסיס הקרן הוא לעזור למי שעושה משהו. הקרן כמעט ולא יוזמת פעולות בעצמה, אלא תומכת במימון פעולות אותן יוזמים פרטיים או ארגונים. הקרן לא מתחרה באף ארגון אחר, ובטח לא בהתאחדות הישראלית לצלילה. אם אתה, נפתלי בלאו, תיזום איזו שהיא פעולה הנופלת תחת מטרות הקרן, תהיה סמוך ובטוח כי יתייחסו לבקשת המימון שלך ברצינות הראויה. ואתה יודע מה נפתלי, אולי כדאי להפסיק עם הגישה של "מה עשו בשבילי", ולהתחיל לחשוב "מה אני יכול לעשות". בנוגע לטענה כי פעולות גלובליות לא נוגעות לחלקת אלוהים הקטנה שלי, אני לא תומך בגישה כזו. רק ריכוז מאמצים גלובלי יכול לתת פתרון רציני לבעיה רצינית. הכחדת הכרישים במלדיביים היא גם בעיה שלי ושלך. כנ"ל פגיעות צוללים בשונית באוסטרליה וכנ"ל מחקר מאוניברסיטה צרפתית העוסק בהשפעות נגיעת צוללים על היתרבות סטינגריי. באותה מידה, אם אתה ואני ניזום פעילות דומה במפרץ חיפה, או באשקלון, או באילת, נזכה לאותה התייחסות רצינית מהקרן. הסיבה שעד היום לא מוצה הפוטנציאל של הקרן בישראל היא המודעות הנמוכה של העושים במלאכה (אלה שיוזמים) לאפשרות הסיוע. אם אתה או מישהו אחר ייזום פעילות כלשהי העומדת במטרות הקרן, אני מבטיח לעשות ככל יכולתי על מנת להשיג את המימון הנדרש להצלחת המבצע. ובלי עקיצה לסיום.

דר. זיו, לא חשבתי בכלל

להתקיף אותך, לפחות לא הייתה לי כל כוונה לעשות זאת. אבל אם למרות זאת נפגעת, למרות שהוספתי קריצה לסיום הודעתי, אני מצטער. לא הטלתי דופי בפעילות הגלובלית החשובה של פאדי. ציינתי שככל הנראה ההתאחדות מסוגלת לעשות וגם עשתה יותר בעבור הצולל הישראלי שבדרך כלל מחפש ביטוי מוחשי ומיידי "לטובתו ובעבורו". נסה לקרוא שוב את שרשרת ההודעות שהביאה את שנינו עד הלום, אולי בקריאה נוספת תמצא את ההודעות פחות בוטות לשיטתך? באמת, כפי שאמרת, מעולם לא עשית לי שום דבר רע ובאמת אין לי משהו נגדך או נגד האירגון שאתה מייצג. לחלוטין לא. באשר לציטוט: אולי כדאי להפסיק עם הגישה של "מה עשו בשבילי", ולהתחיל לחשוב "מה אני יכול לעשות". סוף ציטוט, אני מסכים בהחלט ומשתתדל לא רק לדרוש, אלא גם לקיים אך כמובן שאין בכוונתי לפרוט כאן את השטר למטבעות. ומי יודע, אולי בעתיד באמת ניתן יהיה ליזום משהו מעניין עם פאדי במפרץ חיפה... אני בכל אופן אנסה את האופציה הזו, בבוא היום. עד אז אני אשתדל בשבילך עם מינון ההומור שלי. בידידות.

ניב ד

New member
מצד שני - לא חייבים לדבוק בהתאחדות

אמנם אני לא מת על שיטת הלימוד של פאדי או SSI שמיסחרו כל פסקה שאתה לומד בקורס (הרי ספר של פאדי בנוי ככה - 4-5 שורות על נושא ואז בסופו: כדי להרחיב את ידיעותיך בענין מומלץ כי תעבור קורס התמחות בנושא זה...). SSI אפילו שכללו את זה עוד יותר, אבל בלי קשר אלה מערכים טובים למדי. לומר שהמערכים של ההתאחדות עדיפים זה קצת מוגזם, מה גם שהרבה מחומר ההתאחדות הועתק בצורה כזו או אחרת ממערכים בינלאומיים. שלא לדבר על זה שהספרות ה"מקצועית" של ההתאחדות מורכבת בעצם מכמה ספרונים בנושאים שונים שנכתבו בעבר ע"י מד"רים, והיום הם פחות מדוייקים, מאד לא מעודכנים ולדעתי ברמה בינונית מינוס (רובם לפחות). הספרות של הארגונים הבינ"ל הרבה הרבה יותר טובה לדעתי. אני אגב לא מונה בכך את הספר של לירון שהוא די טוב לדעתי. אבל אין שום מניעה לעבור קורס פאדי למשל למי שממש רוצה ואז לעשות את הביטוח בהתאחדות. הרי בארגונים הבינ"ל אין דמי חבר (אלא בדרגות מתקדמות שאותם במילא עושים לרוב של ארגון בינ"ל) והם מרויחים ביושר מן הקורס עצמו. לגבי הביטוח - הרי כולם באותו מחיר בדיוק. אם מנטה נותנים לך כזה צ´ופר רציני על עשיית הביטוח אצלם אז למה לא? אהלן וסהלן.

למעלה