בדיוק מהסיבות
שיצאנו בגללן למבצע "גשמי קיץ" ולאחריו למבצעים נוספים ("שליט דרומי", "אלוני הבשן", "היזון חוזר", "ציון סופי", "עמודי שמשון", "קו האופק" ו"גן נעול") ברצועת עזה. פגיעה בריבונות, הרג חיילים בגבולינו, חטיפת חייל וירי טילים לעבר יישובים ישראליים. אז ראשית בלבנון ישראל הציגה בפני העולם מה המחיר של פגיעה בריבונותה, בחייליה ובאזרחיה. הרס כללי של דרום לבנון - מדינת החיזבאללה, הרס טוטאלי של הרובע הבטחוני של החיזבאללה בביירות, נזקים של מאות מיליארדים, מחיר כבד מהחיזבאללה, הריסת מוצביו בשב"ם, צייד אחר האחראים על הפעולות, מצור כללי ועוד. כן, המראות ב-cnn של ההרס בלבנון (ולא של נזקי הקטיושות בשטח ישראל) תורמות לישראל, אין לנו מה לפחד מחוסר פרופרוציה בתגובותינו, זה מסר חד וברור לכל העולם. בנוסף, בלבנון היו לנו גם מטרות שנוגעות לתחום המדיני ושלא נולדו אתמול. מדובר במטרות וביעדים מדיניים שהיינו זקוקים להם כבר בעת היציאה מלבנון ושלא החל יישומן עד לאחר המלחמה הנוכחית, כדוגמת פריסת צבא לבנון בדרום בתגבור צבא בינלאומי חמוש עם הוראות פתיחה באש, היעדר מצב בו יש מוצבי חיזבאללה בשב"ם, החלת אמברגו נשק על החיזבאללה, השמתו בעניי מועצת הביטחון כארגון טרור התוקף את ישראל בלי שום סיבה פוליטית או לאומית ועוד. כל זה לא היה קורה אילולא החלטנו להגיב בעוצמה על הפגיעה בריבונותנו, אם זה בתקיפות אוויריות שבתוך שעה השמידו את כל המערך הרקטי ארוך הטווח שישראל ידעה על מקומות איחסונו, אם זה ע"י הרס כללי של מדינת החיזבאללה בדרום לבנון שם הוחבאו גם אמצעי לחימה, אם זה ע"י מחיקה של הרובע הבטחוני של החיזבאללה בביירות, אם זה ע"י הרדיפה והצייד אחר הנהגת חיזבאללה, אם זה ע"י המצור הימי, האווירי והיבשתי על לבנון ואם זה ע"י טיהור השב"ם. נכון, נעשו טעויות, היו פאשלות, היו אפילו מספר החלטות שערורייתיות. בנוסף, ישראל טרם החזירה את חטופיה הבייתה בשלום, לא בעזה ולא בלבנון. יתרה מזאת, ובעניי יש לזה משמעות חזקה יותר מבחינה אסטרטגית מלכל דבר אחר, ישראל כשלה, הן בעזה והן בלבנון, מן הרגע שבו לא הצליחה למצוא מענה צבאי לירי טילים לעבר אזרחיה. מדובר בכישלון נורא ואיום שמהדהד לא רק באוזניי האזרחים שחוו וחווים זאת אלא גם באוזני בשאר אסד למשל. אני כתבתי על כך לפני זמן מה ואני חוזר שוב - ישראל צריכה להשקיע את מיטב מאמציה לפתרון הבעייה הזאת. אני מברך על כך ששר הביטחון עמיר פרץ הורה לצמרת צה"ל להתחיל להשקיע בזה, אני שמח שהוא שם את מנכ"ל משרדו גבי אשכנזי כיו"ר הצוות שיעסוק בנושא, כי אין מנוס מלמצוא פיתרון לבעיית ירי הטילים תלולי המסלול. היום זה מלבנון ומעזה לעבר חיפה ושדרות, ואני לא רוצה להגיד מאיפה ולאן זה מחר.