לא בדיוק...
"מי מכריח אותך להתחתן " אתה ואתם שואלים ? האם לו ידענו את התוצאות לא היינו מתחתנים ? יש לי תשובה אחת . "האלמנה השחורה" . Genus Latrodectus למה העכביש נקרא כך ? היא לעיתים , לא תמיד , אבל לעיתים טורפת את האומלל שהזדווג איתה אחרי שהוא גומר . ובכל זאת , העכבישים החומים צהובים ( הזכרים ) , היודעים בוודאות שיש להם סיכוי לא קטן להטרף על ידי העכבישה ,פועלים לפי איזה "צו" טבעי , אל אף הסכנה . לשאר ההיתיחסויות . יד על הלב , כל אחד ואחת כאן משוכנע במאת האחוזים שכל מקרי הגירושין בארץ היו מסיבות קרדינאליות ? אף אחד , במבט לאחור , לא חושב אפילו קצת , שהוא או היא או האקס או האקסית התגרשו " סתם" ?? אני מכיר לא מעט כאלה . כמובן שההגדרה מה זה "סתם" בהחלט רלוונטית . לדעתי , ברגע שמי מהצדדים מתחיל עם הסברים של "חיפוש עצמי" , "הגשמה עצמית " , או כל דבר שהמילה " עצמית" קשורה אליו ( ראה ערך הספר "הגאוני" , בדולינה ) , זו סיבה סתמית . אבל זו דעתי . יכול להיות שלמישהו אחר, סטוץ חד פעמי הוא סיבה "מוצדקת" לגירושין ולשני זה יחשב כ"סתם" . בקיצור , ה"סתם " הוא בעיניי המתבונן. העובדה היא אחת . התשובה לשאלה האם הגברת יכולה לקום יום אחד ולזרוק את הבחור מהבית ומחיי הילדים מבלי להסביר למה ומדוע היא בהחלט חיובית . מה לעשות , אלא החיים . בכמה מהקרים הנשים נדפקות ( שכר , סטיגמה חברתית , דוגמניות , הרדיפה אחרי הבל היופי והרמת החזה ) ובכמה מהדברים הגברים נדפקים ( גירושין מהילדים , עבודות שיפוצים ) . לגבי נושא האלימות , גם זה נכון , אבל במידת מה . אומנם יש מקרים של האשמות שווא אשר גורמות לגבר להיות מורחק מביתו , אבל מצד שני , יש לא מעט מקרים של תלונות מוצדקות שלא מתייחסים אליהם ולמחרת האשה היא רבוע קטן בעיתון . כמובן שיכולה להשאל השאלה , האם אין בכמות האשמות השווא המנוצלות לרוב על ידי נשים בעצת מוצצי דין , סליחה , עורכי דין , בכדי להפוך לקריאות " זאב , זאב " . זאת אומרת , האם אין באגואיזם של התלונה ( אני אתלונן עליו כי זה עוזר ל"תיק" שלי , ולא אכפת לי מכמות תלונות השווא במשטרה ) , בכדי להזיק בדרך מסויימת להתייחסות הרצינית של המשטרה בהן המקרים הם כן אמיתיים , אבל מצד שני , בעצם , בכל יוזם גירושין מסתתר אגואיסט קטן , לא ? ( ובלא מעט מקרים , אגואיסט גדול מאוד מאוד ) . באופן כללי , כל הסכם שנחתם לא שווה כלום אם מלכתחילה הצדדים לא מעוניינים להגשימו . חברה שלי , לדוגמא , אל אף שהיא מתגרשת מהפרק ב' שלה ממישהו אשר חתמה עימו על הסכם ממון ( כי הרי כולנו חכמים אחרי פרק א' , לא ? ) , נמצאת בדיונים בבתי המשפט כבר מעל לשנה וחצי . למה ? כי הוא לא רוצה לקיים את ההסכם . אז תמיד ימצא העורך דין אשר תמורת כסף , ילכלך , יגיד , ירמה , יסלף , כל דבר , בכדי מצוא טענה זו או אחרת . באופן כללי , החוקים במדינתנו די ברורים בכל הקשור לחלוקת רכוש . אם אתה מולטי מיליונר ואתה חושש ממשהו , אולי יש מקום , מצד שני , אם אתה כזה , אתה בטח מוקף בסוללות של עורכי דין ולא זקוק לפורום בכדי לקבל תשובות .