שאלת תם

אורי ז

New member
שאלת תם

מכוון שבכל המקורות וגם פה אומרים שפיתון מתכדרר אוכל במקור גרבילים, ובחנויות ניתן להשיג ללא בעיה (פרט למחיר) אז למה לא לתת לו גרבילים?

אילון פ

New member
אין בעיה

אם המחיר לא מפריע לך אז לדעתי עדיף- כמה שיותר נקרב את הנחש למצב שלו בטבע-יותר טוב... אני בעצמי גדלתי גרבילים (לא כדי להאכיל) והם ממש חמודים וחברותיים ולא נשכנים כמו אוגרים...

מה זה חשוב?

עכבר וגרביל או כול מכרסם אחר יש את אותו טעם ולנחש זה לא ניראה לי כול כך משנה. ואוגרים בכלל לא נושכים.

salingre

New member
אוגרים נושכים אחו שילינג

פעם שהייתי קטן ננשחתי ע"י אוגר ועד עכשיו יש לי צלקת זה נורא כאב

gaichuk

New member
תרשה לי לחלוק עליך...

לעכבר וגרביל אין את אותו הטעם. איך אני יודע? לא כי טעמתי אלא כי הרחתי אותם והריח שונה. ואני לא צריך להסביר לך איך שטעם הוא פונקציה של ריח... אפילו לעכבר וחולדה שהם נראים אותו הדבר כמעט וההבדל המשמעותי היחיד הוא הגודל, אין את אותו הטעם. ולגבי האוגרים, הם כן נושכים. ולא רק נושכים,אלא גם טורפים! כן כן, כמו חולדות. במקום שבו חולדת מחמד מבויתת ושקטה 'תיפול' כי היא לא מכירה נחשים, אוגר עלול לעשות נזק בלתי הפיך לנחש! אני מציע לך להזהר מאד בעתיד כשאתה מחליט להפגיש את אחד הנחשים שלך עם אוגר. מנסיון...

כניראה שטעיתי אבל...

התכוונתי אוגר בתור חיית מחמד לא נושך. כן זה ברור שהם אוגר נושך נחש אז זה מצב מסוכן. לפני שבוע שבועיים הבאתי לבואה שלי חולדה בוגרת חיה והבואה שלי חנקה אותה כאילו זה עכבר ואותו דבר עם אוגרים שאני נותן לנחשים שלי.

gaichuk

New member
אני מעדיף לתת טרף מת.

אבל אין ספק שהכי יפה זה טרף חי... לגבי הצגת טרף חי,הייתי מעוניין להבהיר משהו. רוב המקרים שבהם הנחש הותקף ע"י טרף ונפצע היו כאשר הטרף הוצג בפניו אבל הוא לא היה מעוניין או שהיה בעמדה שאינה מאפשרת זינוק. במקרה השני,במידה והנחש כן מעוניין,הוא יגיע למצב שיאפשר לו לזנק על הטרף בתוך שניות. במקרה הראשון,הסיכון גדול יותר מכיוון שהנחש מנסה להתרחק או להצטנף בתוך עצמו (אם לא פשוט מתעלם...) ואז לטרף יש הזדמנות לתקוף ראשון. מי שמאכיל את נחשיו באפרוחים בודאי מכיר את הקטע שבו הנחש אדיש לאפרוח ואז הוא מתחיל לטייל עליו. הנחש אולי נושף קצת אבל לאפרוח זה לא אומר כלום... האפרוח מטייל ודורך על הנחש והנחש מצידו,'שוקע' בתוך עצמו אם לא זוחל למקום אחר (מסתור...). קטע משעשע נכון? עד שהאפרוח מחליט משום מה לנקר את הנחש בעין. דברים כאלו קרו,קורים ויקרו...(קוקוריקו...)

קרה לי דבר כזה עם הבורמזית

שהייתה לי שמתי לה אפרוח בטרריום ואז הוא הלך עליה והיא שקעה כמו שאמרתה. אני נותן אוגרים חיים כי אני לא רואה בעיה שהאוגר יביא ביס לנחש.

אני כבר ראיתי צפע שמתחמק מעכבר

שהוכנס אליו לכלוב מכיוון שהוא לא היה רעב, ואפילו שהיה יכול לסיים עם המטריד בשניה הוא העדיף לנסות להצטנף בפינה.

o r i 6 6 6

New member
באמת תמיד חשבתי על זה

מוזר שלא שאלתי את זה עד עכשיו....אבל למה נחשים לא הוגים מתוך הגנה עצמית? כאילו מילא נחשים שהורגים ע"יי חניקה אבל גם ארסיים....לא מבין את זה.

מכיוון שנחשים לא רוצים להסתכן במגע

מבחינתם כל תקיפה זה פוטנציאל לסכנה לכן הם ישתדלו לברוח ולא לתקוף.

1צחי

New member
בנוסף

ארס הוא מצרך יקר ונחשים לא יכישו סתם בכדי לגמור עם המיטרד או המטריד. נעשו מחקרים לגבי מספר נחשים ארסיים שהרימו אותם או הטרידו אותם עם נעל, התוצאה בקצרה היתה שלרוב הנחש יעדיף לברוח,אם אין לנחש אפשרות לברוח הוא ידמה הקשה ובמקרים נדירים יותר תהיה הקשה בפועל וגם אז עם כמות ארס קטנה.

o r i 6 6 6

New member
ומה לגבי

מינים חונקים? אצלהם לא מתבזבז שום דבר חוץ מאולי אנרגיה, וגם אז זה לא נראה לי רציני כי יש נחשים שאוכלים 3-4 עכברים במכה אחת(3-4 חניקות)

חניקה זו הוצאת אנרגיה גדולה מאוד

במיוחד ביחס להכשה שבה אין כמעט ביזבוז אנרגיה. אנרגיה זה באמת מצרך יקר מאוד לנחשים והם לא יבזבזו אותו וחניקה זה גם דבר מסוכן לנחש כי זה אומר שהוא צריך להיות במגע עם הטרף ועוד מגע ממושך.

BabaGee

New member
חיית מחמד שלא נושכת וקניבליזם

לפני זמן מה היו לאחי הקטן 2 אוגרים יפים וחמודים בכלוב שלא נושכים. שאוכלים יפה מהאוכל שהיה להם בשפע. עד שיום אחד מצאנו אוגר אחד עם גולגולת מכורסמת עד המח ואוגר שני מכרסם את האוגר הראשון כשכולו מרוח בדם של האוגר המת. אז נכון מכרסמים חמודים אבל נשכנים לא קטנים

tesnake

New member
אפשר לקרוא

לכל רצף הקטעים האלה על האוגרים בשם: "מתקפת האוגרים הרצחניים" נראה עכשיו ילדה\ילד מבקש מאבא לקנות לו אוגר קטן חמוד ופרוותי...

למעלה