שאלת תם

kdani

New member
שאלת תם

1. איך מגיעים לקורס חובשים במד"א ? 2. איך מקבלים הסמכת פראמדיק (באזרחות) ? תודה, דני

תשובות:

1. מתקשרים לתחנת מד"א הקרובה בביתך ומבקשים לדעת מתי נפתח קורס חובשים הבא.... אגב רצוי להתקשר אחת לכמה זמן כי מידי פעם נפתחים קורסים ולא תמיד טורחים להודיע... 2. הסמכת פאראמדיק אפשר לקבל בשלוש צורות: א. להתקבל לקורס פרמדיקים בצבא ב. להתקבל לקורס פאראמדיקים של מד"א (להתקשר למחלקת הדרכה ולברר מתי נפתח) ג. להתקבל ללימודי רפואת חירום באוניברסיטת באר שבע מקווה שעזרתי

kdani

New member
עזרת, אני אחדד את השאלות

אחרי שקראתי את המאמר מהתג-ליין... יש עוד שלושים שאלות - הנה הנבחרות: מה המשמעות של להתנדב שנתיים במד"א ? (כיצד זה נספר ? האם יש מחוייבות לשעות שבועיות ? אני איש קבע, וכך אשאר בזמן הקרוב. לא יודע איך זה משפיע על זה.) האם יש דרישות קבלה לקורס פאראמדיקים, והאם מדובר בלימודי יום ? האם צריך לסיים קורס חובשים בהצלחה ולצבור נסיון לפני הבקשה לקורס פאראמדיקים ? כמה זמן הקורס ? מקווה שלא הגזמתי, תודה שוב, דני.

לא הגזמת...

לחובשים אם אני לא טועה ההתייבות היא ל-100 שעות בשנה למשך שנתיים ואז אתה אמור לקבל רשיון אמבולנס קבוע... אבל אל תקח אותי במילה קורס פרמדיקים הוא בלימודי יום נכון להיום והוא קורס מתמשך שלאחריו השתלמויות רבות, הקורס של מדא אם אני לא טועה לוקח שנה וחצי והמסלול באוניברסיטת באר שבע לוקח כ-3 שנים. בשביל להיות פאראמדיק לא צריך להיות חובש קודם לכן כיוון שאתה איש קבע אני הייתי ממליצה לך לפנות לתחנה הקרובה לביתך ולבקש להכנס לקורס חובשים אשר מתרחש בשעות הערב (בדרך כלל פעם או פעמיים בשבוע...) באשר לדרישות קבלה אני לא יכולה לעזור יותר מידי... סורי

kdani

New member
נשמע סביר

אני מעריך שמקסימום אם לא עומדים במכסת השעות, אפשר לשלם קנס וזהו... יש רפואת חרום גם בחיפה ? אני מאמין שאני אלך על קורס חובשים בתור התחלה, יש לי לפחות עוד שנתיים בתפקיד הנוכחי, וזה בסיס טוב, לפני פאראמדיק. תודה על העזרה. דני.

חחחח

קנס??? אף אחד לא מנתר את העבודה שלך ולא יבדקו לך בדיוק את השעות... רפואת חירום נכון להיום יש רק באוניברסיטת באר שבע ואין בעיה...

kdani

New member
תודה.

לא הייתי רוצה לגזול משאבים מגוף כמו מד"א.. אם הם מסבסדים את הקורס, וצריכים מתנדבים... אבל שעתיים-שלוש בשבוע אין לי בעיה לארגן. דני

perfectionist

New member
קורס פאראמדיק

מאחד שנמצא בוך אחד מקורסי הפאראמדיק הנוכחיים, אני אוכל אולי לחדד קצת. אז ככה: יש כמה אפשרויות להיכנס לקורס פאראמדיק אזרחי: 1. לעבור קורס חובש נהג אמבולנס במד"א, להתקבל לעבודה במד"א, לעבוד לפחות שנה או שנתיים, ואז לצאת לקורס פארא' בתור השתלמות, במידה ותתאים. 2. לעבור קורס חובש נהג במד"א, ואז להתנדב שנתיים לפחות, ולצאת לקורס פארא' של מתנדבים (קורס יחסית חדש ושפועל כרגע), קורס זה בצורתו הנוכחית הוא קורס ערב , ארוך יותר אך הרבה יותר מרווח, ותוכניתו היא שנתיים. 3. האפשרות הפחות הטובה לדעתי (למרות שאני בחרתי בה), היא להתקבל מראש לקורס פאראמדיקים באזרחות. במידה והתקבלת, אתה נדרש לעבור קורס חובש נהג אמבולנס לפני פתיחת הקורס(2000 ש"ח) ואז לעבור את הקורס פארא' (12000-13000 ש"ח). 4. להתקבל ללימודי תואר ראשון ברפואת חירום באונ' בן גוריון בב"ש. 3 שנים. לגבי הקורס במד"א: תנאי קבלה: ת. בגרות מלאה, זכאי לת. יושר, בעל נסיון פארא-רפואי של מעל לשנתיים (חובש קרבי,אח, חובש נהג אמבולנס, מתנדב פעיל לפחות שנתיים), שליטה טובה באנגלית,מעל גיל 18. יש לעבור ועדת קבלה, מבחן באנגלית ומבחן עזרה ראשונה, וכן מבחנים פזיכוטכניים. הקורס מחולק ל 3 שלבים: א. שלב עיוני, מאוד אינטנסיבי. 4-5 חודשים של 4 ימים בשבוע, בסביבות 8-9 שעות בכל יום, ומבחנים כל שבוע-שבועיים. השלב הזה מאוד קשה לבעלי משפחות, מפאת הזמן הרב שהוא דורש. ב. שלב התנסות קלינית בבתי חולים- כ9-10 שבועות, 3 ימים בשבוע, בסביבות 8-12 שעות ביום. ג. שלב השתלמויות מעשיות על ניידות טיפול נמרץ- יש לבצע לפחות 80 משמרות כאלו, לפני שניתן לגשת למבחני ההסמכה של מד"א ומשרד הבריאות. מתוך נסיון, וגם לדעתי האישית כמו שאמרתי קודם, עדיף ללכת על 2 האופציות הראשונות, כי היתרון של עובדי/מתנדבי מד"א, שהיו חובשים נהגי אמבולנס כמה שנים טובות לפני הקורס, הוא עצום מבחינת הנסיון שיש להם לעומת החניכים חיצוניים, שכל אחד הגיע מרקע שונה, ולא מכירים את נהלי העבודה של מד"א. * לאחר הקורס ניתן להשלים לתואר ראשון ברפואת חירום באונ' בן גוריון, קיימת תוכנית מיוחדת לפאראמדיקים שמעוניינים בכך.

perfectionist

New member
למר לוי היקר

ישנם יתרונות באינטרנט....ואחד מהם הוא שלא צריך להזדהות. אז לפיכך, איני חייב לפרט את מספר הרשיון שלי, את מס' הקורס שבו הייתי או בו אני נמצא, איפה אני גר, מה סוג הדם, ואיך קוראים לכלב של השכנים שלי..... אני נהנה מאלמוניותי..... אגב, סלבו זהו שם מגניב, מאיזה מוצא השם הזה? דרום אמריקאי משהו?

אברופציה!

טוב, אולי אני טועה (אבל לא נראה לי...). בכל מקרה, האינטרנט הוא מקום נוח לגולשים אנונימיים (לאלה שבאמת צריכים אנונימיות...).

amitp

New member
הפכתי למאמר...

אני אעדכן אותו טיפה מאוחר יותר ואוסיף קצת פרטים נוספים, או שאם אתה מעוניין להרחיב ולהכין מאמר שלם בנושא אני אשמח?

perfectionist

New member
אתה מוזמן

תראה, זה לא היה אמור להיות מאמר.... אבל הבנאדם רצה לדעת פרטים ואני לא נותן תשובות סתם.... בכל אופן אשמח אם תרחיב ותאיר את עיניי ואת עיניי השאר

למעלה