שאלת תם

הדג בצל

New member
שאלת תם

מדוע להביט בשמש דרך משקפת מסוכן יותר מעין חשופה. הרי למיטב הבנתי אותה כמות אור מגיעה אל הרשתית

SHARON 103

New member
העדשה של המשקפת

ממקדת את קרני השמש הלוהטות לנקודה מסויימת שממנה יוצא קרן אחת או מספר קרניים שמכילות את כל הקרניים שנכנסו למשקפת ואז זה מגדיל את העוצמה של הקרן שמגיעה לעין שלך ופשוט שורפת אותה... זה נראה לי התשובה..

הדג בצל

New member
אבל..

גם בעין חשופה כל קרני השמש מגיעות לעין (הרי הגודל הזויתי של השמש הוא קטן) למה האנרגיה מוגברת כשמביטים דרך משקפת ?

אלי1234

New member
נסיון לתשובה

אני חושב ששרון התכוון לזה שכשאתה מסתכל על השמש בלי משקפת, אז קרני השמש שפוגעות בעין שלך מפוזרות על כל שטח העין כך שהאנרגיה לכל נקודה בעין היא נמוכה(יחסית). לעומת זאת, כשאתה משתמש במשקפת כל אותן קרניים מרוכזות באזור קטן בעין ולכן האנרגיה על כל נקודה באזור הזה היא הרבה יותר גבוהה מהאנרגיה על כל נקודה כאשר אתה בלי משקפת ולכן העין יכולה להישרף.

doronimous

New member
אבל

ואולי אני טועה, לדעתי זה הפוך. אם דרך משקפת אתה רואה דמות גדולה יותר זה אומר חלק גדול יותר של הרשתית נחשף לאור ולכן הצפיפות (או כמות האור ל-ממ"ר) נמוכה יותר !

מממ עוד שאלה בנושא דיי דומה..

מחוץ לכדור הארץ ניתן להסתכל על השמש למשך זמן ממושך
(נגיד על הירח או במעבורת) או שתיהיה לזה אותה השפעה כמו בתוך הכדור...

ארינמל1

New member
ניחוש

לפני שקרני השמש מגיעות אליך בכדה"א חלקן נבלעות, חלקן מתפזרות(פיזור ריילי שבגללו השמיים כחולים) וכו'. אם אתה בחלל כל קרני השמש יפגעו ברשתית שלך, ללא כל סינון*. ולכן נראה לי שזה אפילו מסוכן יותר. *- אני מניח שאתה לא לובש קסדה או משהו אחר שמסנן קרינה, כי אם כן, אין טעם בשאלה.

פלטרון

New member
אפשר להתעוור גם מהירח !!

מה ששורף לך את העין זה לא העוצה של הקרניים אלא הכמות שלהם . מה זה זכוכית מגדלת ?! נניח זכוכית עגולה בקוטר 5 ס"מ . השטח שלה הוא כ-20 סמ"ר . הזכוכית לקוחת את האנרגיה של 20 סמ"ר וממקדת אותה בשטח מאוד קטן , לפעמים כתם של 2 מ"מ . אם השטח של הכתם אור קטן פי 100 ( ובכל זאת כל האנרגיה שפגעה בזכוכית מרוכזת רק בו ) - זה אומר שהעוצה שם גדולה פי 100 מהעוצמה הרגילה של השמש !! אם תצא בלילה של ירח מלא, ותיקח זכוכית מגדלת ממש גדולה ( למשל אחת בגודל של מגרש כדורגל ) ותמקד את כל האנרגיה של הירח שפוגעת בזכוכית לקרן אחת ממש קטנה ... תצפה לנזק ממש גדול . עוצמת הירח היא כמיליונית מעוצמת השמש. לא יודע איזו זכוכית צריך, אבל נראה שהיא תצטרך להיות ממש ממש גדולה !! מה עושה משקפת - לעין שלך יש מפתח קטנטן . המפתח הוא ה"חור" שבעין שדרכו נכנס האור. מה עושה המשקפת - לוקחת את כל האנרגיה שפוגעת בעדשה החיצונית שלה - שהיא לרוב גדולה יותר מה"חור" של העין, ודואגת שכל האנרגיה הזו תיכנס לך לעין דרך ה"חור" !! האמת היא - שזה תלוי באיך המשקפת בנוייה. זה שנכנס X קרניים לתוך המשקפת זה לא אומר שיוצאות X קרניים. יכול להיות שבדרך, חלק מהקרניים נופלות מחוץ לאחת העדשות שבתוך המשקפת... ולכן השאלההנשאלת היא כמה שהעוצמה שנכנסת באמת ממשיכה הלאה . לדעתי - כעיקרון זה תלוי במשקפת. אם כי יכול להיות שיש סטנדרט ולכן התשובה היא קבועה לכל המשקפות. מה שציינתי למעלה מפרט את העקרונות שיכולים להגדיל/להקטין את הסכנה הטמונה. אגב - בשום פנים ואופן על תסתכל על השמש ללא הגנות !! זה ממש ממש ממש מסוכן !! פלטרון - לא מה שחשבתם

למעלה