שאלת תם

nsadoron

New member
שאלת תם

לפני ארבעה חודשים קניתי אופני שבילים GIANT WARP DS2. בסופו של דבר אני מוצא את עצמי בד"כ בקרבות עם עליות תלולות באיזור הכרמל (מוחרקה מכירים?). בכל עליה שכזאת אני חושב שנית עם עשיתי קניה נכונה ואולי תכלית האפניים שלי לא הכי מתאימה לאופי הרכיבה שבפועל. מה שלא ברור לי זה האם סגנון הרכיבה באיזור הכרמל שברובו עליות נקרא XC או FREE RIDE? איזה סוג אופניים הכי מתאים לסגנון זה? יש אפניים רבים עם בולם אוויר אחורי שמרגיש מאוד קשיח, האם השיכוך בXC מצדיקים שינוי גיאומטריה ותוספת המשקל?

xrider1

New member
קטונתי מול כל ענקי הפורום אבל הנה

תרומתי הצנועה (ויתקנו אותי המומחים בפורום): אני מניח שיש לך אופנים עם ש"מ, כבדות יחסית. כמו כן, אני מניח שאלו אופניים שמיועדות יותר ל FREE RIDE, דהיינו יותר לירידות (באשר קיים גם סיווג DOWN HILL, שזה כבר קמיקאזה...), כלומר, הגיאומטריה שלהן מתאימה יותר לירידות, ז"א, הכידון מורם יותר כדי לסייע במניעת התהפכות קדימה בירידות קשות. XC מוגדר יותר כ"טיול שטח" ולכן הכידון פחות מורם, גם לטובת זוית יותר הגיונית בעליות (ששם כידון מורם עלול לגרום לך להרגיש שלא בנוח או אפילו להתהפך אחורה בעליות קשות!). לי אישית יש אופנים ז"ק עם זוית "קרבית" יחסית, כלומר הרוכב נוטה קדימה יחסית והכידון נמוך, אידיאלי לעליות!!! כמו כן, המשקל הנמוך גם עוזר בעליות ובזריזות התנועה והפניות בסינגלים. מצד שני, הן לא מתאימות כ"כ לירידות מטורפות (אני כן יורד אותן, אבל בזהירות...). מכיוון שאני רוכב XC ושבילים, הן מאד מתאימות לי ולכן אני לא כ"כ מתעניין באופני ש"מ כרגע (חוץ מאשר כשאני מגיע לירידות מטורפות עם הרבה קפיצות...). שקול שוב מה אתה אוהב ואם צריך אל תהסס לשנות. הרי אנחנו בשביל ההנאה כאן, לא? כנראה שצריך לפחות שני סוגי אופניים (ושלוש מכוניות, 2 אופנועים, ואופנוע ים, וסירה, וטרקטורון, וג'יפ, ו..ו..ו..ו..). אאאחחח...לו הייתי רוטשילד! הצעתי לך: קנה משהו משומש מהסוג השני ותתנסה. לא טוב? תמכור ולא תפסיד הרבה...

למעלה