שאלת תם

Deathatred

New member
שאלת תם

האם לא היה חכם שמרצ הייתה פועלת במגזר הערבי ומשכנעת אותם במקום לבחור מפלגה תומכת טרור שרק מזהה את ערביי ישראל כאויבים ובמקום לדאוג לזכויות שלהם עסוקה בנאומי שנאה והסתה וליקוקי *** לנסראללה - לבחור דווקא במרצ? דמיינו לכם ש 2-3 מנדטים מבל"ד (ואולי כל ה 4) היו עוברים למרצ. דמיינו למשל שמצביעים של תנועות כמו רע"מ שהן חסרות השפעה בכנסת גם היו מצביעים מרצ. גם הקיצוניות של הרחוב הערבי, ירתה למחנה השמאל ברגל.

eviv

New member
מרצ לא מתאימה עצמה לבוחריה

אם היא היתה עושה זאת היא מזמן לא היתה פועלת למען החלשים בחברה ולמעמד הבינוני שמנוצל על ידי מעמד הביניים ובעלי ההון מרצ שונה בדעותיה למפלגות אחרות והיא לא תתאים עצמה ל"רייטינג" של הבוחרים. כמו שעשה מצנה שבמהלך הבחירות נראה כהולך כמה שיותר למרכז בשביל ה"רייטינג" אני ישאל שאלה אחרת: למה לעזאזל מישהו בוחר באמיר פרץ שהולך למען התאגידים הענקיים כמו חברת החשמל אבל לא הולך לעזות לאיגודים הקטנים למה שמישהו יצביע לו מה הוא עשה חוץ מלסדר למשפחתו תפקידים גבוהים בהסתדרות? אני חושב שמפלגת עם אחד היא מפלגה מיותרת בהחלט וגם שינוי סתם מפלגה שחותרת על הגל הגבוה שהשקרים שלה הכינו לה אני לא מאמין שאנים שמגדירים עצמם "עמך" יצביעו למפלגה ששמה עליה דגל של טובת העשירון ה9-7 אני חושב שאם העם היה יודע קצת היסטוריה והיה מבין מזה מעמד הביניים ומזה מעמד בעלי ההון ומה זה קפיטליזם ומה זה סוציאלדימוקרטיה המדינה היתה נראית אחרת אני לא יודע אם ליהיות מיואש או להאמין בעתיד טוב יותר אבל בינתיים אין לי יכולת להיות מיאש כי זה לא יעזור אז נשאר רק הדרך השניה להאמין שיכול ליהיות טוב יותר ולפעול למען זה

Princess Grace

New member
צודק.

מרצ והעבודה נחשבו מאד ומתמיד ל"מפלגות אליטסטיות" (שלא נכון, כי אני לדוגמא, הסבתות והסבים שלי הגיעו מלוב ומצריים, ולפיכך אני נחשבת מזרחית- אבל אין כזה דבר יותר כי אני דור שלישי בארץ, ולהגיד כזה דבר נחשב גזעני..., אני צברית גאה כמו אמי- אבל גם הם, גם ההורים שלי וגם אני והאחים שלי מאמינים בדרכו הצודקת של השמאל..... יש יגידו שכנראה אנחנו טיפשים ויפנו אותנו לש"ס, אבל.... לגבי שינוי. המעמדות בארץ מאוד מאוד רחוקים אחד מהשני, המעמד הנמוך, עניים מרודים שאין להם במה להאכיל את ילדיהם. מעמד הביינים, פרולטריון ובורגנים, שנחשבים עשירים, והמעמד הגבוה, עשירים להגעיל. למה טומי לפיד בחר דווקא במעמד הבינוני?, שאלה טובה... דווקא הם, לא צריכים מי שידאג להם. ודבר אחרון. איפה שהדעה כללית, היא בדרך כלל לא נכונה.

Deathatred

New member
לא ענית על מה ששאלתי

איך מתעמולה של מרצ במגזר הערבי לבחור אותם במקום את תומכי-הטרור בל"ד הגעת לעמיר פרץ ושינוי, רק השד יודע.

למעלה