שאלת תם

GoldenEyes

Well-known member
ואני לא ממש תם , אבל אני לא מבין
מה ההבדל בין ועדת חקירה ממלכתית , לבין ועדת חקירה ציבורית ?

ולמה החרדים לוחצים ודוחקים שלא תהיה ממלכתית ?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

איני בטוחה מה ההבדל, שאלה טובה, אנסה לענות לפי הבנתי.
כנראה שתוצאת של ועדה ממשלתית לא מגיעה לציבור ואילו תוצאת ועדה ציבורית, כול אחד יכול להגיע לתוצאה.

אפרת10512

Well-known member

ועדת חקירה ממלכתית היא ועדה ציבורית שהוקמה על-פי החלטה של ממשלת ישראל או בהחלטה של הוועדה לענייני ביקורת המדינה של הכנסת, ומונתה על ידי נשיא בית המשפט העליון, לשם בירורו המעמיק של נושא הנמצא במרכז סדר היום הציבורי.
מה ההבדל?

מעניין איזו הצעה תתקבל: הצעה לחקור? או הצעה למרוח?

Harrington

Well-known member
מנהל
את מתכוונת בציבורית
הרי החרדים מתנגדים לממלכתית
בכלל לא בטוח. ראשית אין בעניין הזה "החרדים". יש דעות לכאן ולכאן (לפעמים "החרדים" ממש מזכירים בני אדם...). שנית לא כל מה שהתשקורת מספרת לך על מתנגדים ותומכים לוועדה כזאת או אחרת, אכן מתקיים במציאות. כך סתם לדוגמה, נציגת השר לבטחון פנים, דמות אשר התשקורת מספרת לנו כבר כמה שבועות שמתנגדת נחרצות להקמת ועדת חקירה ממלכתית, הצהירה באופן רשמי בדיון בנושא שאין לו כל התנגדות להקמת ועדה כזאת. האם זה ימנע מהתקשורת לספר לנו שדעתו של השר שונה? בוודאי שלא :). אבל זה לא הופך את הדיווח התקשורתי לנכון כמובן.

כך גם לגבי החרדים. הם מעוניינים בוועדה בהרכב מסוים, על-מנת שיהיה בכוחה לבחון את המאורעות כמו שצריך. תואר הוועדה הרבה פחות חשוב מבחינת החרדים.

Harrington

Well-known member
מנהל

אין הבדל. ועדת חקירה ממלכתית היא ועדת חקירה ציבורית. מעבר לאפשרות של ועדה ממלכתית, יש אפשרות לוועדה פרלמנטרית. גם היא נחשבת ועדה ציבורית. ההבדל הוא בעיקר בהרכב הוועדה. במקרים מסוימים יתכנו גם הבדלים בסמכויותיה, למשל לעניין זימון עדים. אך ככלל אין הבדל מיוחד.
יש הטוענים שמסקנות ועדת חקירה ממלכתית מחייבות יותר ממסקנות ועדת חקירה פרלמנטרית. לא בטוח שזה מדויק. ודאי מבחינה ציבורית.

בתכל'ס, ועדת חקירה ממלכתית נחשבת כביכול הדרגה הגבוהה ביותר של ועדת חקירה, מאחר והיו"ר שלה הוא שופט בכיר והוא מתמנה על-ידי נשיאת בית המשפט העליון. הלכה למעשה, כלל לא בטוח שיש הבדל ונראה שזה בעיקר עניין של תחושה ציבורית. קצת מזכיר את סעיפי ההמתה, כאשר עד לשינוי החוק בעניין לפני כשנתיים, אם אדם הואשם בהריגה בלבד ולא ברצח, התחושה הציבורית הייתה שזה לא מספיק. שזאת לכאורה לא האשמה ברף הגבוה ביותר. זה היה נכון סמנטית, על אף שהרשעה בהריגה יכלה במקרים מסוימים להוביל לענישה כבדה לא פחות מהרשעה ברצח. אותו כנ"ל כאן. התחושה הציבורית (או התקשורתית אם תרצה, כשהיא מתיימרת לייצג את הציבור) היא שרק ועדת חקירה ממלכתית היא המתאימה בגלל שהיא כביכול המכובדת/בכירה ביותר. זאת על אף שבהחלט יתכן שגם ועדה מסוג אחר תעשה את העבודה לא פחות טוב.

ai27

Well-known member

בוועדת חקירה ממשלתית - ראש הממשלה ממנה את חברי הוועדה, וכך מלכתחילה ברור הפורום שיברר את הנושאים.
בוועדת בדיקה ממלכתית - נשיא בית המשפט העליון מחליט מי יהיו המשתתפים בוועדה.
הוא יכול למשל למנות חברים לא רלוונטים או מוטה, וכך תתקבל וועדה לא רלוונטית לנושא.
כך קרה פעמים רבות בעבר,
ואז כדי לשאול את השאלות שחברי הוועדה נמנעו מלשאול עליהן - צריך להקים עוד וועדה.
לכן בדרך כלל וועדות ממלכתיות קמות - רק לאחר שחלק גדול מהשאלות נענו כבר בוועדת בדיקה ממשלתית, וחושדים שעל השאלות שנותרו רק גורם שאינו פוליטי יענה בכנות.

עניינים רבים שבוועדת החקירה הממלכתית קבועים מראש (האם הדיונים שאינם סודיים במהותם יהיו פומביים? האם המסקנות יהיו פומביות? האם על עד יש חובת בגעה לוועדה, בדומה לזימון לבית משפט?) - נתונים להחלטה בזמן ההחלטה על הקמתה.

במקרה זה - חלק גדול מהבעיה נוצר ע"י התערבות בית המשפט העליון, שמנע כל אפשרות לניהול סביר של המתחם.
כך שיש ניגוד עניינים, וחשד שנשיאת בית המשפט העליון תבחר נציגים שיטייחו את מהות הבעיות.

לאונידס

Active member

לועדת חקירה ממלכתית יש סמכויות של בית משפט, הועדה יכולה לחייב עדים לבוא ולהעיד, לסרב להעיד או להעיד שקר - עבירה פלילית כמו סירוב למתן עדות או מתן עדות שקר בבית משפט.
הממשלה מחליטה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית ועל הנושאים שהועדה צריכה לחקור אבל נשיא בית המשפט העליון ממנה את חברי הועדה, לא הממשלה.

מפלגות החרדים דורשות ועדת חקירה שאיננה ממלכתית, זאת אומרת אין לה סמכויות בית משפט, לא יכולה לחייב אנשים לבוא ולהעיד, וכן דורשות למנות בעצמן את חברי הועדה.
אני חושב שאפשר לחסוך זמן וכסף, המפלגות החרדיות יכתבו כבר ועכשיו את המסקנות ונסגור עניין.

GoldenEyes

Well-known member
אז איפה הבעיה?
חרדים בחרו מפלגות חרדיות, המפלגות דאגו לתנאים במירון, חרדים נפגעו בגלל אותם תנאים, - חלקם לצערנו אפילו נהרגו.
עניין פנים - חרדי, למה להתערב להם בעניינים?
כי הם נקיים מכל רבב
וכככככככככככככככככככככככככככולם אשמים במחדלים שלהם
מד"א
מכבי אש
המשטרה
כככככככככככולם
רק הם טלית שכולה תכלת

לאונידס

Active member
כי הם נקיים מכל רבב
מד"א
מכבי אש
המשטרה
כככככככככככולם
רק הם טלית שכולה תכלת
יצחק קדמן אמר שריכוזים חרדיים הם גן עדן לפדופילים, כי הצגת מצגת כאילו דברים רעים קורים רק אצל אוכלוסיות אחרות חשובה להם יותר מאשר שלום ילדיהם.
אז הם גם רוצים להגיד שאין אחריות ואשמה חרדית באסון הנורא במירון? שיגידו.
אני יכול רק להצטער כי אם לא מפיקים מסקנות אז נידונים לחזור עליהם, אבל אני לא ביביסיטר של אנשים מבוגרים, לא יכול להציל אותם מעצמם. לא רוצים לחקור את האמת? שלא יחקרו, ושיעזבו אותי ואנשים כמוני בשקט, אין לי עניין להשתתף במשחק שלהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי הם נקיים מכל רבב
מד"א
מכבי אש
המשטרה
כככככככככככולם
רק הם טלית שכולה תכלת
אם תתעמק בשיקולי המפלגות החרדיות מעבר לרדידות שאתה שומע מהתשקורת, אתה צפוי לגלות שהמצב בדיוק, אבל בדיוק הפוך.

סליחה על הצגת האמת ובתקווה שהן לא הורסות סיפורים יפים שאנשים אוהבים לספר לעצמם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לועדת חקירה ממלכתית יש סמכויות של בית משפט, הועדה יכולה לחייב עדים לבוא ולהעיד, לסרב להעיד או להעיד שקר - עבירה פלילית כמו סירוב למתן עדות או מתן עדות שקר בבית משפט.
הממשלה מחליטה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית ועל הנושאים שהועדה צריכה לחקור אבל נשיא בית המשפט העליון ממנה את חברי הועדה, לא הממשלה.

מפלגות החרדים דורשות ועדת חקירה שאיננה ממלכתית, זאת אומרת אין לה סמכויות בית משפט, לא יכולה לחייב אנשים לבוא ולהעיד, וכן דורשות למנות בעצמן את חברי הועדה.
אני חושב שאפשר לחסוך זמן וכסף, המפלגות החרדיות יכתבו כבר ועכשיו את המסקנות ונסגור עניין.
סתם להשכלה כללית, אין שום בעיה לתת לוועדת חקירה פרלמנטרית בדיוק את אותן סמכויות. לפיכך אין כל הבדל מבחינה זו, זולת כך שאצל ועדה אחת זאת סמכות קבועה ואצל הוועדה השניה צריך לקבוע אותה (במסגרת אותו הליך בה היא מוקמת לכתחילה).

ההבדל האמיתי הוא נטו בהרכב ובדיוק מכיוון זה מגיעה ההתנגדות של מפלגות מסוימות. הן מתעקשות על הרכב שמכיר ויודע להיכנס גם לעולם החרדי, במקום על מינוי אנשים שבס"ה ידונו במה שיובא בפניהם ותו לא.

לאונידס

Active member
סתם להשכלה כללית, אין שום בעיה לתת לוועדת חקירה פרלמנטרית בדיוק את אותן סמכויות. לפיכך אין כל הבדל מבחינה זו, זולת כך שאצל ועדה אחת זאת סמכות קבועה ואצל הוועדה השניה צריך לקבוע אותה (במסגרת אותו הליך בה היא מוקמת לכתחילה).

ההבדל האמיתי הוא נטו בהרכב ובדיוק מכיוון זה מגיעה ההתנגדות של מפלגות מסוימות. הן מתעקשות על הרכב שמכיר ויודע להיכנס גם לעולם החרדי, במקום על מינוי אנשים שבס"ה ידונו במה שיובא בפניהם ותו לא.
אין שום בעיה להחליט שכלב הוא חתול וללמד אותו לעשות מיאו.
מי שרוצה להגיע לחקר האמת צריך להקים ועדה שמלכתחילה יש לה סמכויות לרדת לחקר האמת וגם להגיע למסקנות והמלצות.
לא נראה שמפלגות החרדים רוצות להגיע לחקר האמת, נראה שרובם המוחלט של החרדים תומכים במפלגות האלו, מי שנפגעו היו חרדים, אני מצטער כי התנהלות כזו מנציחה כשלים ומביאה פצועים והרוגים נוספים אבל מדובר בעניין פנים חרדי, שלא יערבו אנשים כמוני במשחק ה"כאילו".
אם רצון החרדים ונציגיהם להמשיך לרמות את עצמם ואחר כך להמשיך לספור את מתיהם ופצועיהם - עם כל הצער לאנשים כמוני אין עניין להתערב, מקסימום ההתערבות שאנחנו מעוניינים בה היא באספקה ומימון של שרותי הצלה ובריאות בלי לשאול מה אמונתו של הנפגע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום בעיה להחליט שכלב הוא חתול וללמד אותו לעשות מיאו.
דווקא נראה לי לא פשוט בכלל.
מי שרוצה להגיע לחקר האמת צריך להקים ועדה שמלכתחילה יש לה סמכויות לרדת לחקר האמת וגם להגיע למסקנות והמלצות.
ברור. וזה בדיוק מה שניתן לעשות גם עם ועדת חקירה פרלמנטרית, כאמור לעיל :).
לא נראה שמפלגות החרדים רוצות להגיע לחקר האמת
בדיוק להיפך. הם רוצים לא רק להגיע לחקר האמת, אלא גם לצאת עם דרכים לשנות ולתקן. זאת בדיוק הטעות שלך ושל רבים אחרים שמסתמכים רק על הדיווחים התקשורתיים הרדודים.
אבל מדובר בעניין פנים חרדי, שלא יערבו אנשים כמוני במשחק ה"כאילו".
לא, ממש לא מדובר בעניין פנים-חרדי וזאת טעות (נוספת) להסתכל על זה כך. מדובר בסוגיה לאומית ממדרגה ראשונה. גם בגלל שלמדינה יש אחריות, כן, גם על המגזר החרדי. גם בגלל שאין כל ערובה שתמיד רק חרדים יהיו על ההר או ייפגעו.
אם רצון החרדים ונציגיהם להמשיך לרמות את עצמם ואחר כך להמשיך לספור את מתיהם ופצועיהם - עם כל הצער לאנשים כמוני אין עניין להתערב, מקסימום ההתערבות שאנחנו מעוניינים בה היא באספקה ומימון של שרותי הצלה ובריאות בלי לשאול מה אמונתו של הנפגע.
מההודעות העצובות ביותר שקראתי כאן לאחרונה, אבל איש איש ודעתו.

לאונידס

Active member
דווקא נראה לי לא פשוט בכלל.
מצטער שאתה לא מבין אנלוגיה וציניות
ברור. וזה בדיוק מה שניתן לעשות גם עם ועדת חקירה פרלמנטרית, כאמור לעיל :).
כן, סתם ככה חברי הכנסת החרדים דורשים ועדה ללא סמכויות - ושהם יקבעו את הרכבה.
לא בשביל חו"ח לא להגיע לאמת, סתם כי ביום שלישי בירח מלא ועדת חקירה ממשלתית לא מתאימה להם.
כן בטח, השתכנעתי
בדיוק להיפך. הם רוצים לא רק להגיע לחקר האמת, אלא גם לצאת עם דרכים לשנות ולתקן. זאת בדיוק הטעות שלך ושל רבים אחרים שמסתמכים רק על הדיווחים התקשורתיים הרדודים.
כן בטח, כי ככה אתה אמרת. עושים הכל כדי להמנע מהאמת אבל
אם אתה הצהרת הצהרה היא נכונה גם אם היא מתנגשת עם המציאות
לא, ממש לא מדובר בעניין פנים-חרדי וזאת טעות (נוספת) להסתכל על זה כך. מדובר בסוגיה לאומית ממדרגה ראשונה. גם בגלל שלמדינה יש אחריות, כן, גם על המגזר החרדי. גם בגלל שאין כל ערובה שתמיד רק חרדים יהיו על ההר או ייפגעו.
במדינת ישראל חרדים לא חייבים לציית לחוקים שלא באים להם בטוב. מספיק לראות את תוספות הבניה הפרועות בבני ברק כדי להבין את זה.
כל אצטדיון כדורגל, אולם שמחות, אולם מופעים, תחנת רכבת, אולם הופעות וכו' צריכים לציית לחוקי בטיחות, אלא אם הם בעלי אופי חרדי.
אני לא החלטתי שהחרדים מעל החוק, החרדים הובילו את ההחלטה.
במקרה הזה מדובר בהחלטה שפוגעת רק בציבור החרדי, ולא אני הובלתי אותה.
מעניין לאילו מסקנות תגיע ועדת החקירה החרדית, האם הועדה תגיד שזו שגיאה לפטור את החרדים מתקני בטיחות?
לצערי המציאות לא תתחשב במכבסה החרדית, יאשימו את כל העולם ואחותו ועדיין התעלמות מבטיחות תגבה את קורבנותיה.
מההודעות העצובות ביותר שקראתי כאן לאחרונה, אבל איש איש ודעתו.
אני חותם על כך. עצוב שאזרחים תמימים נפגעים ואפילו נהרגים בלי קשר לאמונתם הדתית רק כי רוצים להוציא את הפוליטיקאים החרדים נקיים מכל אשמה.
עצוב אבל זכותך לתמוך בגישה הזו, כמו שאמרת איש איש ודעתו.

אני הקדשתי מספיק לנושא, ממילא כדור הארץ ימשיך להקיף את השמש וההתנהלות במדינה תמשיך כמו שהיא. אני סיימתי

Harrington

Well-known member
מנהל
מצטער שאתה לא מבין אנלוגיה וציניות
ואולי דווקא הבנתי מצוין ואתה פספסת :)?
כן, סתם ככה חברי הכנסת החרדים דורשים ועדה ללא סמכויות - ושהם יקבעו את הרכבה.
החרדים ממש לא דורשים ועדה ללא סמכויות. להיפך, מבחינת סמכויות אין הבדל. הם דורשים ועדה בעל הרכב מסוים. משהו אחר לחלוטין.
כן בטח, השתכנעתי
ראשית אני לא כאן בשביל לשכנע אותך.
שנית בשביל להשתכנע צריך להתחיל מלהכיר ב/את האמת. כשלכתחילה מתחילים מבובע מייעסס, ממילא לא ניתן להשתכנע.
כן בטח, כי ככה אתה אמרת. עושים הכל כדי להמנע מהאמת אבל
אם אתה הצהרת הצהרה היא נכונה גם אם היא מתנגשת עם המציאות
לא, לא קשור אלי באופן מיוחד, מצטער לאכזב.
במדינת ישראל חרדים לא חייבים לציית לחוקים שלא באים להם בטוב.
הם דווקא מחויבים בכל חוק.
מספיק לראות את תוספות הבניה הפרועות בבני ברק כדי להבין את זה.
כבודו מוזמן בכל עת לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה על בניה לא חוקית, אם נתקלת בה. או אז נלמד, לראשונה, אם אכן הבניה המדוברת מנוגדת לחוק אם לאו.
כל אצטדיון כדורגל, אולם שמחות, אולם מופעים, תחנת רכבת, אולם הופעות וכו' צריכים לציית לחוקי בטיחות, אלא אם הם בעלי אופי חרדי.
שוב לא נכון, אבל אחלה תיאוריה והשמצה. אתה כשרוני, חייב לומר.
אני לא החלטתי שהחרדים מעל החוק, החרדים הובילו את ההחלטה.
לכתוב את אותה שטות כמה פעמים ברצף לא הופך אותה לאמת. אתה מודע לכך, נכון? כך או אחרת, אין לי בעיה לקיים את דיון מספר 10,000 כאן על כמה החרדים רשעים ופויה, אבל אין קשר מיוחד בין כל המשפטים האחרונים שלך כאן לנושא שאנחנו מדברים עליו.
במקרה הזה מדובר בהחלטה שפוגעת רק בציבור החרדי, ולא אני הובלתי אותה.
לא, מדובר בהחלטה (יש החלטה בכלל?) שפוגעת בכל הציבור בישראל. לא הבנתי את הטיעון בסיפא המשפט או מה הוא קשור לעניין.
מעניין לאילו מסקנות תגיע ועדת החקירה החרדית
איש לא ביקש ועדת חקירה חרדית, כך שהתהייה שלך חביבה כהשמצה אנטי-חרדית שגרתית, אך אין לה כל קשר לעניין או אחיזה במציאות.
האם הועדה תגיד שזו שגיאה לפטור את החרדים מתקני בטיחות?
מאחר ואין פטור כזה (והוא גם לא נולד אם חוזרים על זה עוד פעם ועוד פעם) ספק אם ועדה כלשהי תקבע משהו כזה.
לצערי המציאות לא תתחשב במכבסה החרדית, יאשימו את כל העולם ואחותו ועדיין התעלמות מבטיחות תגבה את קורבנותיה.
אינני נביא ולא בן נביא. תלוי באיזו ועדה תקום מן הסתם ומה היא תקבע (מה שבתורו תלוי בשאלה עד כמה היא תדע להיכנס לעומק ושאלה זו, בתורה, תלויה בהרכב הוועדה).
אני חותם על כך.
לא הבנתי בדיוק על מה, אבל מאוד חשוב לחתום על אמירות.
עצוב שאזרחים תמימים נפגעים ואפילו נהרגים בלי קשר לאמונתם הדתית רק כי רוצים להוציא את הפוליטיקאים החרדים נקיים מכל אשמה.
אין שום קשר לפוליטיקאים החרדים. זאת תפיסה מעוותת לחלוטין של מה שקורה בעניין הזה. אמנם זאת התפיסה שהתשקורת מקדמת במלוא עוזה, אבל אין לה כל אחיזה במציאות או כל קשר לעניין.
עצוב אבל זכותך לתמוך בגישה הזו, כמו שאמרת איש איש ודעתו.
אני מאוד מודה לך. אמנם סברתי גם אני שזאת זכותי להחזיק בדעה כזאת או אחרת, אבל כעת משאישרת זאת, אני יכול ללכת לישון הערב רגוע.
אני הקדשתי מספיק לנושא, ממילא כדור הארץ ימשיך להקיף את השמש וההתנהלות במדינה תמשיך כמו שהיא. אני סיימתי
ישתבח שמו.
בזמנך הפנוי אם תחשוק נפשך, נוכל אולי להתדיין על הנושא כשאנחנו מיושרים לגבי העובדות, לא ממציאים לנו המצאות הזויות רק כי אנחנו לא מכירים את הנושא ונוח לנו לשמוע השמצות מומצאות הנובעות משנאה ובורות גרידא, וכך אולי אפילו להגיע לרמת דיון ענייני ומעניין. בזמנך הפנוי, לשיקולך.

לאונידס

Active member
ואולי דווקא הבנתי מצוין ואתה פספסת :)?

החרדים ממש לא דורשים ועדה ללא סמכויות. להיפך, מבחינת סמכויות אין הבדל. הם דורשים ועדה בעל הרכב מסוים. משהו אחר לחלוטין.

ראשית אני לא כאן בשביל לשכנע אותך.
שנית בשביל להשתכנע צריך להתחיל מלהכיר ב/את האמת. כשלכתחילה מתחילים מבובע מייעסס, ממילא לא ניתן להשתכנע.

לא, לא קשור אלי באופן מיוחד, מצטער לאכזב.

הם דווקא מחויבים בכל חוק.

כבודו מוזמן בכל עת לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה על בניה לא חוקית, אם נתקלת בה. או אז נלמד, לראשונה, אם אכן הבניה המדוברת מנוגדת לחוק אם לאו.

שוב לא נכון, אבל אחלה תיאוריה והשמצה. אתה כשרוני, חייב לומר.

לכתוב את אותה שטות כמה פעמים ברצף לא הופך אותה לאמת. אתה מודע לכך, נכון? כך או אחרת, אין לי בעיה לקיים את דיון מספר 10,000 כאן על כמה החרדים רשעים ופויה, אבל אין קשר מיוחד בין כל המשפטים האחרונים שלך כאן לנושא שאנחנו מדברים עליו.

לא, מדובר בהחלטה (יש החלטה בכלל?) שפוגעת בכל הציבור בישראל. לא הבנתי את הטיעון בסיפא המשפט או מה הוא קשור לעניין.

איש לא ביקש ועדת חקירה חרדית, כך שהתהייה שלך חביבה כהשמצה אנטי-חרדית שגרתית, אך אין לה כל קשר לעניין או אחיזה במציאות.

מאחר ואין פטור כזה (והוא גם לא נולד אם חוזרים על זה עוד פעם ועוד פעם) ספק אם ועדה כלשהי תקבע משהו כזה.

אינני נביא ולא בן נביא. תלוי באיזו ועדה תקום מן הסתם ומה היא תקבע (מה שבתורו תלוי בשאלה עד כמה היא תדע להיכנס לעומק ושאלה זו, בתורה, תלויה בהרכב הוועדה).

לא הבנתי בדיוק על מה, אבל מאוד חשוב לחתום על אמירות.

אין שום קשר לפוליטיקאים החרדים. זאת תפיסה מעוותת לחלוטין של מה שקורה בעניין הזה. אמנם זאת התפיסה שהתשקורת מקדמת במלוא עוזה, אבל אין לה כל אחיזה במציאות או כל קשר לעניין.

אני מאוד מודה לך. אמנם סברתי גם אני שזאת זכותי להחזיק בדעה כזאת או אחרת, אבל כעת משאישרת זאת, אני יכול ללכת לישון הערב רגוע.

ישתבח שמו.
בזמנך הפנוי אם תחשוק נפשך, נוכל אולי להתדיין על הנושא כשאנחנו מיושרים לגבי העובדות, לא ממציאים לנו המצאות הזויות רק כי אנחנו לא מכירים את הנושא ונוח לנו לשמוע השמצות מומצאות הנובעות משנאה ובורות גרידא, וכך אולי אפילו להגיע לרמת דיון ענייני ומעניין. בזמנך הפנוי, לשיקולך.
אני אשאיר לך את זכות המילה האחרונה, או נכון יותר את ההרבה מילים אחרונות,
שמתי לב שאתה מאוד אוהב את זכות ההרבה מילים אחרונות, אולי אתה חי באיזשהו רושם שהרבה מילים מעלימות עובדות פשוטות.
שיהיה לך בהצלחה.

למעלה