שאלת תם

שאלת תם

קראתי בעצב רב על עזיבתה של קארן ברגר ומצבה הנוכחי של ורטיגו ורציתי לדעת, מה יהיה עם כותרים של ורטיגו שלא הצליחו להטביע חותם אבל עדיין מצויינים כמו נגיד ההיסטוריה של האלימות או סילברפיש. יוציאו אותם בהוצאות אחרת? הן יפסיקו לצאת ואאלץ לקנות אותן רק יד שנייה? אני לא ממש רגוע לגבי העניין הזה. יש לי כמה חוברות של ורטיגו על הכוונת ולא מתאים לי עכשיו להתחיל לחפש אותן בנרות כי ההוצאה תסגר או תצמצם הדפסות חדשות.
חוץ מזה רציתי לספר שהצלחתי אפילו בטיול בוינה ופראג לשמור על המסורת של לחזור מטיול לא משנה איפה בעולם עם חוברת קומיקס. הפעם הצלחתי למצוא בנמל התעופה את החוברת של אסטריקס שיצאה ליום ההולדת החמישים של הקומיקס. מחזיק לזה אצבעות כי זה שונה מהסגנון הרגיל

mulon1984

New member
היסטוריה וסילבר פיש הן סדרות רצות?

אני לא הייתי נותן תקוות גדולות לורטיגו. אני לא אתפלא אם חלק מהמניעים של קארן לעזוב היתה התערבות קשה מצד DC וההחלטה שלהם לבטל את הלבלייזר, רק כדי שקונסטנטין יוכל להיות צעיריותר ולעשות טים-אפ עם בטמן.

לא הסברתי את עצמי טוב

כשאמרתי ימשיכו לצאת התכוונתי מהדורות חדשות של ספרים ישנים. קרעתי בהפנייה מהבלוג עלילון שיש כותרים מוקדמים של ורטיגו שכעת יוצאים בפנטגרפיק והשאלה אם זה נפוץ לעבור מהוצאה להוצאה ואם הם כאמור ימשיכו להדפיס ולא להריץ את הספרים הישנים שלהם.

yoavhi1994

New member
קצת באיחור בגלל הצבא

חבל שברגר עוזבת, בהחלט אחת הדמויות החיוביות בתעשיה.
וזה חבל בעיקר בגלל שההוצאה עוברת תקופה קשה.

אבל שההוצאה תסגר? נשמע לי קצת קיצוני.
נשמע לי הגיוני שההוצאה פשוט מקצצת בחומר החדש שהיא מייצרת.
אני די בטוח שהקלאסיקות שלה עדין מוכרות, והקלאסיקות לעתיד שלה נמכרות וימכרו עוד הרבה.
אחרי הכל זאת הוצאה שבונה בעיקר על מכירה של אוגדנים ויכולה לקחת את הזמן, לעומת מארוול/DC שחייבות להוציא הרבה מאוד מוצרים באופן רציף.

זאת החשיבה החיובית, שהתקופה החלשה הזאת היא משהו יזום ומתוכנן. החשיבה השלילית היא שההוצאה תקועה מבחינת יוצרים בגלל שכולם עוברים למדשאות ירוקות יותר.
בכל מקרה אני בטוח שההוצאה עצמה לא תיסגר, ושהקומיקסים המצליחים שלה ימשיכו להמכר.

נ.ב.
יש גם צד חיובי לעזיבה של ברגר.
אולי היא תקים חברה עצמאית שלא תהיה פשוט זרוע של גוף גדול יותר.

למעלה