שאלת תם:

טוען רב

New member
שאלת תם:

האם הדוגלים בפתרון של "2 מדינות ל-2 עמים" לא חושבים שמבחינה היסטורית ובחשיבה על הטווח הרחוק אין זה הגיוני כי לצורך הקמת המדינות הללו יועברו אוכלוסיות יהודיות וערביות לשטחי המדינה היהודית ולשטחי המדינה הערבית בהתאמה, על מנת לוודא כי אכן המדינה הערבית תהיה לערבים והמדינה היהודית תהיה ליהודים? האם כל אלה (בעיקר ממר"צ) הטוענים כי שימור הרוב היהודי במדינה חשוב אך יש לעודד את העלייה לשם כך, תומכים בחוק היגרוס כי אסור לכמות הלידות באוכלוסייה ה-´פלשתינאית´ בישראל לעבור את כמות העולים בכל שנה? או שמא אתם מעדיפים 2 מדינות לעם אחד?

דובי123

New member
אשרי המאמין כי יקבל על כך תשובה

נשאלו כבר הרבה פעמים ולא השיבו בנה של שולמית אלוני שאל אותה והתחמקה מתשובה כשאני כותב הדף הוא כבר בתחתית העמוד טלי שהנה מנהלת הפורום [אני מצין ותה כי הרי נציגת מרץ הרשמית בפורום]השיבה על שאלות אבל לא על שאלתך

tali_le

New member
דובי היקר

אני אשמח אם תועיל בטובך לשאול ולברר לפני זריקת דברים לא מבוססים... בתןר מנהלת הפורום אני לא מייצגת את עמדת המפלגה אלא את עמדתי האישית בלבד בכל נושא פרט לניהול הפורום עצמו. כשיש ביכולתי אני מביאה את שאלותיכם אל גורמים במפלגה ומבקשת שישיבו עליהם - לא תמיד זה מתאפשר עקב עומס רב שיש עליי גם בחיים וגם בתפוז (אני מנהלת עוד שני פורומים)... טלי

lok

New member
הממממ....

הערה לדובי: תן קצת זמן לאנשים - לא כולם חיים כאן בפורום ולחלקנו יש חיים בין היתר! מתוך המטרה שהיא לטרנספר כמה שפחות אנשים תוך כדי ההגעה לפתרון הקבע אנחנו נשאוף לכך שהגבולות יהיו כמה שיותר חוצצים - כלומר שכמה שפחות ערבים ישארו בשטחי המדינה היהודית וכמה שפחות יהודים ישארו בתחומי המדינה הערבית... אם זאת, טרנספר מוחלט לשני הצדדים אינו הכרחי ואינו אפשרי - במידה ויישאר מיעוט קטן בכל מדינה אשר מקבל עליו את חוקי המדינה ואת ייחודה הלאומי - אין בכך משום פגם - בטוחני כי שיעור ההתרבות של 5% מתושבי המדינה לא יגרום לשינוי ניכר במפת האוכלוסין... (וזאת כיוון שניתן לראות - לפחות אצל ערביי ישראל - מגמה של ירידה בשיעור הילודה בעקבות ההשפעה המערבית המגיעה מהיותם חלק ממדינת ישראל) lok

בנוסף...

בתקופת הסכמי אוסלו הוסכם כי אזרח ישראלי שירצה לגור בפלשתין יוכל להתאזרח ולהפוך לאזרח פלשתינאי מן השורה, הם הם רוצים בזה? כלומר היהודים, אני לא יודע אבל זו אופציה

דובי123

New member
אז מדוע לדרוש פינוי התנחלויות

ועוד חד צדדי ומדוע זה הערבים דורשים זאת?! והרי אם מי שירצה יוכל לגור בפלשתין אזי אין כל סיבה לפנות התישבות אלא אם המתישבחים מוכנים לכך לא זכור לי שמופיע כך בהסכם אוסלו , אשמח אם תביא מראה מקום

DRYICE

New member
ריבוי טבעי גבוה של מגזרים מסוימים

הוא אכן בעיה קשה, אוכלוסיית ערביי ישראל וכן האוכלוסיה החרדית סובלים מריבוי טבעי גבוהה מאוד, גבוהה מדי לטעמי, והוא גורם להם ולנו הרבה צרות בכל מיני בחינות. בהחלט ראוי שהמדינה תשאף לשמור על ריבוי טבעי במידה בקרב כלל המגזרים בארץ. כמובן שיש שיטה אחת מוכחת לוויסות ריבוי טבעי והיא האוניברסיטה. אנשים משכילים בחברה מערבית מודרנית שומרים על ריבוי טבעי מתון. אנחנו רואים התאמה רבה בין אלו המולידים ילדים רבי לבין אלו שאינם משכילים ואינם אמידים, ואינם שותפים מלאים לחברה הישראלית המודרנית. אנו חייבים לאמץ אלינו את המגזר הערבי והחרדי, ולעזור להם להתחבר לחברה כולה ולעזור להם לקבל השכלה, ובכך הריבוי הטבעי באותם מגזרם יחלש ויגיע לרמה של כלל אזרחי מדינת ישראל, זאת יחד עם התעקשות להמשיך בקיבוץ גלויות והעלאת יהודי התפוצות למדינת ישראל יבטיח לנו רוב יהודי לדורות במדינה ישראל יהודית ודמוקרטית. DRYICE

למעלה