שאלת תם

leopold5

New member
שאלת תם

חברים, יש לי תהייה. למה כשאותי מכעיסים דברים בקהילה הדתית (אנשים כמו איתמר בן-גביר, למשל), אני יכול להתווכח איתם ולבקר אותם בלי להשתמש במילים: "מגעיל", "דוחה", "בהמי", "חיות על שתי רגליים", אבל אנשים שההתנהגות שלי מכעיסה ומקוממת אותם, לפעמים לא חושבים פעמיים לפני שהם משתמשים במילים האלה? ואולי גם מכאיב במיוחד כשזה בא מאנשים מהפורום שלנו. האם לקרוא לאנשים שצועדים במצעד הגאווה, גם אם הם עושים זאת בלי חולצה, "בהמות" ו"גועל נפש" זו הדרך שעליה חונכנו? האם דווקא מאיתנו לא נדרשת איזו זהירות לפני שאנו מוציאים מהפה שלנו מילים שכאלה? תראו, נורא קשה לנהל דיון עם אדם שאומר עליך "גועל נפש". כשמישהו אומר לך "גועל נפש" (ואתם לא צריכים ללכת למאה שערים בשביל לשמוע בן אדם כזה. בפורום הזה יש לא מעט שכינו אותי או את חבריי בכינויים שכאלה בשבועות האחרונים) הוא לא באמת פותח את עצמו לשיחה איתך. איך אני יכול להסביר את עצמי לאדם שלא מנמק מה מפריע לו בהתנהגותי אלא מצמיד לי תוויות וקורא לי בשמות? איך אפשר להתדיין עם זה ולהתקדם ולהגיע להבנה?

avitano

New member
וואו אני כל כך מבין אותך ומסכים איתך

גם לי זה צבט מאוד בלב בגלל שהם לא מסכימים עם המצעד וחושבים שהוא לא תורם או אולי אפילו מזיק (זכותם לחשוב מה שהם רוצים) אז הם משתמשים במילות גנאי שפוגעות באנשים עצמם לפעמים להשתמש בסיסמאות כמו ואהבת לרעך כמוך - זה לא מספיק צריך גם ליישם ולדעת שכאשר אתה אומר משהו יש בן אדם מהצד השני שעומד....

טיףטף2

New member
אבל מה לעשות שיש אנשים מגעלים?

וברצינות. יש אנשים חצופים שהכינוי הזה הוא מחמאה לעומת התנהגותם האמתית.

טיףטיף-לפעמים דרכי נועם ושתיקה חזקים יותר

מה אתה חושב שנעים לקיים דיון כשיש כאן אנשים שאפילו לא מוכנים לנסות להפסיק להשתמש בביטויים כאלה. אז אתה נגד המצעד, בסדר זאת דעתך. אני מכבד אותה. אבל למה כול פעם שיש מישהו שכן בעד המצעד אם זה אני או מישהו אחר, ישר כול כך קל לקרוא פה בשמות גנאי! ואל תגיד לי "אבל ההוא התחיל" "אבל ההוא עשה ככה" תתעלה מעל הרגש להגיב מהבטן ותכתוב דברים בטעם! ככה אוכל לשמוע את דבריך אף על פי שאני לא מקבל אותם.

אני יכול להעיד על עצמי...

/tapuzforum/images/Emo24.gifשאני לא כיניתי אף חבר מהפורום בשמות גנאי, חלילה לי מעשות זאת. אבל כן אמרתי שההופעה על הבמה הייתה מגעילה, הבעתי את דעתי נגד המצעד, אבל אני משתדל לכבד כל אחד ואחד מהפורום, על אף חילוקי הדיעות, שזה לגיטימי וטבעו של עולם. אין לי דבר וחצי דבר אישי נגד אף אחד מהחברים, אבל אם בכל זאת נפלט לי מקולמוסי מילה לא במקום שפגעה במאן דהוא, זה המקום לבקש מחילה. יהיו כאלה שיחשבו שאני כביכול מתחנף, אבל לא דעותיי לא ישתנו כהוא זה, אבל אני חושב שצריך וחובה שיהיה כאן שלום בית וכשוך הסערה נחזור לשיגרה מתוך אהבה, מתוך שמחה ומתוך אחדות. אגב, מפגש פורום/קומזיץ שדובר עליו לא מכבר יכול בהחלט לשפר את האוירה ובא לציון גואל ונאמר אמן. אגב, היו כאלה שכינו את המתנגדים למצעד הומופובים, גם זו פגיעה לא קלה. אבל אני חוזר שוב ואומר שאהבה ואחווה שלום ורעות יהיו מנת חלקנו. לילה טוב אחיי ורעיי, אהוביי.

ספר ריק

New member
לדעתי חייבים לארגן מראש תוכן למפגש הזה

לא ממש הבנתי אם המפגש נחשב כמפגש הו"ד או מפגש פורום (אנרג'י?, הרב רון? גאנדלף? ), אבל מאחר ותאריך המפגש קרב ובא, והתקופה האחרונה הייתה די סוערת בפורום והרבה נושאים טעונים עדיין זועקים בליבם של אנשים, יש חשש לא מבוטל שחברי הפורום ירגישו חוסר נעימות להגיע פתאום למפגש כשבאוויר יש עדיין את ריח הויכוחים החריפים, והחשש שהדברים ישובו ויפתחו במפגש. אז בגלל כל זה, יש חשיבות עליונה לכך שיהיה תוכן מהותי במפגש הזה. ואני לא מדבר רק על דבר תורה (אם בכלל), אלא גם על תוכן לדיונים, פעילויות וכד'- רק בנושאים פחות רגישים ולא כאלו שצפויים להוביל למהומות. לפני שהגעתי למפגש הראשון שלי בהו"ד הצעתי לארגן שירה בציבור (מישהו מביא גיטרה ושרים שירי נשמה...). אחרי שהגעתי למפגש הבנתי שהציבור שמגיע למפגש לא בדיוק היה זורם עם זה. לפחות ככה נראה לי... אולי במפגש בחוף הים זה יותר יתאים (?) בכל מקרה-חשוב שהנושא של מילוי בתוכן יילקח לתשומת לב.

למעלה