שאלת תם

קתרזיס

New member
שאלת תם

היי הורות והורים יקרים.. אני בת 35 ובהריון ראשון - לא יודעת מאיזה גיל מתקבלים פה :) בכל מקרה רציתי לשאול האם הרגשתן שהורות בגיל מבוגר מהמקובל נתנה לכן בשלות ובגרות שמפצות על האנרגיות הפיזיות שכולם מפחדים מהן... (אני שומעת המון אנשים אומרים שאין כח לרוץ אחרי זאטוטים בגיל ארבעים פלוס ובכלל למה להיות אמא בגיל של סבתא וכו) אני מניחה שילדי הבאים יגיעו כבר לקראת ארבעים - האם הייתן ממליצות להקדים למען פער הגילאים (ביני ובין הילדים) או לתת לכל ילד את המרחב שלו?

בוקר טוב, ברוכה הבאה

התשובה חיובים - אני לא הולכת עם ילדי לגן השעשועים וכו' - לא כלכך בגלל חוסר אלנרגיה אלא יותר בגלל שאני שונאת גן שעשועים אתילדי אני מפצה בדרך אחרת וללידה בגיל מבוגר יחסית היו הרבה יתרונות - אני חושבת שלא כדי לך להתמהמה ולעשות פער גדול בין הילדים בגלל העובדה הפשוטה שככל שהגיל מבוגר יותר יתכנו קשיים להיכנס להריון

דינהלה1

New member
הי, בנושא אנרגיות בהתאם לגיל

אני לא יודעת לענות לך על השאלה מאחר ולא התנסתי בהורות לפני גיל 37...אני רק יכולה לספר לך שאני מכירה מהגן של בתי הרבה אמהות ואבות שחצו את גיל ה40 והם משקיעים בילדים לא פחות מהצעירים יותר.. אני חושבת שזה גם מאוד אישי ותלוי באישיות של ההורה. יש כאלה שקופצים עם הילדים ומשתוללים איתם ויש כאלה שלא. בכל מקרה הורות טובה יכולה להתבטא בהרבה צורות ואין רק דרך אחת. מנסיוני מרגע שהילדים מתחילים להפגש עם חברים ולשחק איתם באופן עצמאי הם מעדיפים להימצא בחברתם ולא כל כך משנה להם מה ההורים שלהם עושים בזמן הזה...(אם כי צריך אנרגיות בשביל לקחת ולהחזיר אותם...
) לגבי הפער בין הילדים אני בהחלט ממליצה לא להמתין יותר מידי לדעתי שנתיים זה מספיק. גם לילדים זה טוב כי הם מעסיקים האחד את השני ויותר קל לתכנן בילויים משותפים שמתאימים לכולם, להורים יותר נוח בתכנון ובהתאמת סדר היום. שמירת מרחב לכל ילד צריך להעניק בכל גיל אם זה מרחב פיזי ואם זה שוני בפעילות של כל ילד בהתאם לצרכים ולאישיות שלו עד כמה שמתאפשר (חוגים, חברים, ציוד, צעצועים ועוד). שיהיה לך בהצלחה והריון קל

מזל טוב, קתרזיס...

אני בת 35 עם בן שלוש, אבל "קשישה" באופיי ולא ששה לרוץ אחריו אף פעם. למזלי, יצא לי ילד חושב, שכמו אמא, מעדיף להפעיל את הראש מאשר את הרגליים. כשהוא צריך להתרוצץ (יש לו אח, בן שנה וחצי, בנדיט מאין כמותו) אני לוקחת אותם למשחקיה ומתבוננת בישיבה, עם כוס קפה, איך הם משתוללים. אני לא מתכוונת לעצור כאן, מתכוונת ללדת שוב - בעזרת השם (ובעלי
) בעוד שנה או שנתיים. אני מוצאת שהורות בגיל כזה מספקת, אני שמחה שעשיתי מה שעשיתי בגיל 20, 25 ו 30 כשהחברות שלי כבר היו עם טיטולים. אני שמחה גם שעשיתי אותם קרובים, ככה שאני לא עוד יותר סבתא עם השני והשלישי. בקיצור, בזמן שהריון זה אולי לא תענוג בגילאים האלה, לפי דעתי הורות בגילאים האלה זה משו-משו...

למה הריון הוא לא תענוג בגיל זה?

אני התענגתי על כל רגע - זה שההריון היה בסיכון - לא קשור לגיל - הבעיות שהיו לי בהריון היו צצות גם בהריון בגיל צעיר יותר אבל כל רגע שהם היו בפנים כל תנועה כל תחושה התענגתי

ר ע נ נ ה

New member
תשובות

מבחינת אנרגיה אני לא מרגישה הבדל בין גיל 35 ל-40 עבורי הקושי בגידול ילדים אינו קושי פיזי, כשאנשים אומרים ש"אין להם כח" אני לא מאמינה שמדובר כצד הפיזי אלא בצד הפסיכולוגי. השאלה של למה להיות אמא בגיל של סבתא היא לא לעניין, לכל אחד מסלול חייו יש אנשים שהסתדר להם לעשות ילדים בגיל 28 ויש כאלו שבגיל 38 וצפונה ואין גיל "נכון" ולא "נכון". לכל גיל יש את היתרון שלו. אני מרגישה שעצם זה שעשיתי ילדים בגיל מבוגר יחסית נותן לי יתרון על פני אמהות צעירות בכך שאני יותר מגובשת יותר יודעת מי אני ומה אני רוצה עבור ילדיי. לגביי הפרשים אני בעד הפרש של כשנתיים כי אז הם מספיק קרובים בכדי לשחק יחד ויותר קל להתאים להם פעילויות שמתאימות לשניהם גם הגיל שלך לא משחק לטובתך ולכן לא הייתי מחכה יותר מידיי בין ילד לילד. בהצלחה ושיהיה הריון קל!

קתרזיס

New member
תודה בנות

על התשובות. התחושה שלי היא שאני הרבה יותר מגובשת ויודעת איפה לשים דגשים ממה שהייתי לפני עשר שנים. גם בזוגיות שחשובה לא פחות לתא המשפחתי. אני כבר ממש לפני לידה - עוד יומיים לתל"מ. אז החזקנה לי אצבעות... שאוכל בקרוב לדעת בעצמי איך זה להיות הורה "בשל".

למעלה