שאלת תם

• פותח הנושא calm
  • פורסם בתאריך

calm

New member
שאלת תם

נראה שאני אחד הבודדים בערך אשר עדיין לא נפל לו האסימון ועוד לא קלט את השורה התחתונה שגורמת לשימוש ב xml להיות יעיל יותר או לפחות אלגנטי יותר מאשר שימוש בשיטות שמירת מידע אחרות כמו למשל שמירת נתונים בתוך בלוק אובייקטים ב javascript ופרישתו עבור המשתמש בלולאות למיניהן. אנא הסבירו לי איפה נמצא החור אצלי בהשכלה. תודה ואל תתיחסו לשאלתי כשאלה קנטרנית כי היא לא.

שאלה לגיטימית בהחלט

בעיקרון, היתרון מתבטא בשני מישורים - 1) סטנדרטיות - במקום לשמור את הנתונים בצורה ייחודית, קיים סטנדרט, אשר גם חוסך את הצורך (רובו או כולו) לפתח כל פעם מחדש דרך לשמירת המידע. 2) טכנולוגיות משלימות וסטנדרטיות, כמו XSL, לחילול תצוגות בקלות ובמהירות.

calm

New member
תודה, ושאלה נוספת

אני אמנם עושה שימוש רב ב script צד לקוח על מנת להציג נתונים, אבל חש אשמה מסוימת כלפי אלה אשר במכוון או שלא במכוון גולשים עם דפדפנים אשר אינם תומכים או מוגדרים שלא לתמוך ב javascript. אני מניח שאין הבדל מהבחינה הזו וגם שימוש ב xml דורש תמיכה מינימלית בשפות script צד לקוח. האם כך הוא? בכלל מה דעתך, האם יש צורך להתחשב ולמשל לשלוח קוד ארוך של html כתוצאה של הפעלת לולאה בצד שרת או שבמידת האפשר לתת לדפדפן הלקוח להריץ את הלולאות בעצמו ורק לשלוח לו את המידע? השאלה כמובן מתייחסת לאתרים שנבנים עבור לקוחות ששילמו עליהם כסף ולא לאתר הבית שלי אשר השיקול על הגבלת משתמשים מסוימים ללא ספק לגיטימי יותר מצידי? תודה על ההתיחסות לשאלתי הארוכה.

ותשובה נוספת

השימוש בשפות Script הוא כמובן תלוי בפונקציונליות ובאופי התצוגה שאתה רוצה לספק. כאשר עושים שימוש ב-XML ומעוניינים לחולל תצוגות, ניתן לעשות שימוש ב-XSL, אשר חוסכת חלק מהצורך (או את כולו) לעשות שימוש בסקריפטים, על מנת למטב את התצוגה. במקרה זה מבצעים טרנספורמציה ל-HTML ע"י חיבור ה-XSL ל-XML. צירפתי שני לינקים, שהופיעו בהודעות עבר בפורום. אני ממליץ לעיין בהם - הם יבהירו לך את התמונה מאוד.

למעלה