שאלת תם

שאלת תם ../images/Emo118.gif

ובכן, לפני כמה ימים בעת שהייה בים לצורך תרגול הצלה, האוקטפוס התחיל ב- FREE FLOW בלתי פוסק. בדוגית פתחו אותו, סידרו אותו, ניקו וסגרו- סגרו מיכל, בדקו שהוא אטום בשאיפות חינניות. עד כאן הכל בסדר. פתחו את הוסת, גערו בי, ניקו, סגרו, בדקו שהוא אטום. הכל פיקססס. היום עברתי לידו (הוסת) וסתם התחשק לי לשחק ב"נדמה לי", ביקשתי מאחותי שתעשה קולות של דגים ושאפתי מלוא הריאות מהוסת (שכמובן לא מחובר לכלום), הפלא ופלא!אויר נכנס (לא הרבה אבל)... לעומת האוקטפוס שלא נכנע ללחצים שלי. בעיה? תודה על הסבלנות לקרוא את כל ה... שכל שלי חיננית הים

שרקי..

New member
בהחלט בעיה

כלל ראשון בבדיקת ווסת יש לידאוג שפתח הדרגה הראשונה תהייה אטומה ( על ידי פקק או עדיף אצבע) ולישאוף מהווסת שאיפות קטנות וחינניות. הווסת צריך לעשות להכנס לוואקום ולשמור עליו וכאשר משחררים צריכנ נדיאפרגמה לחזור למוטב בקול חד של ונחמד. אם דולף יש בעיה אסור לצלול בעלי ניסיון והכשרה יפתחו זה יכול להיות בעיה בשסתום פליטה או חור בדיאפרגמה או שמשהו שם לא מוברג עד תום או שיש בעיה באורינג. בני תמותה יובילו אחר כבוד את הווסת לטכנאי לשרות אני מתרשם מהתיאור שלך שבדרגה שניה אחת היתה תקינה והשניה לא שיש שם בעיה.. חזרה לדוגית אין מה לעשות...

קותי

New member
אחרי ששרקי נותן עצה לא נשאר הרבה

מה להגיד. רק הערה אחת: אם הוסת שלך הוא מתוצרת מארס, אין ספק שבחזרה לדוגית. אם הווסת הוא מתוצרת אחרת, כדאי למצוא מי נותן השירות הרשמי לסוג הזה וללכת אליו.

שאלה לשרקי ולשאר ../images/Emo101.gif

מקווה שלא תדפדפו אותי ותתייחסו לשאלה ברצינות. סיימתי קורס שני כוכבים לפני שנה וחצי וצללתי מאז רק 3 פעמים. גם בפורום הזה אני חדש. אני חוזר ובגדול עם בן זוג קבוע ורכב שמאפשר. שאלתי היא - מה זה דרגה ראשונה ודרגה שניה? מה מיקומם? מה ההבדל? הנושא מעניין ואשמח להסבר.

ניב ד

New member
תשובה מאד רצינית

אם השאלה שלך היא אכן רצינית - רוץ תכף ומיד ועיין שוב בחומר הקורס. אם אין לך כזה, קנה מיד את אחד הספרים בעברית לצוללים (צלילה-מדריך לעולם חדש, או קח אויר) וקרא אותו היטב. אחר כך עשה רענון מקיף לפני שאתה חוזר לצלול. זה לא שאני לא רוצה לענות לך, אבל השאלה מעידה שאתה פשוט לא זוכר שום דבר מקורס הצלילה ואתה חייב לחזור בדחיפות על כל החומר אם אתה רוצה לחזור לצלול. מתשובה אחת או שתיים פה לא תוכל ללמוד.

javierg

New member
הסבר קצרצר

הדרגה הראשונה מתחברת למיכל. תפקידה להוריד את הלחץ הגבוה במיכל (בד"כ מתחיל ב-200 אטמוספרות ויורד בהדרגה עד שהמיכל מתרוקן). הדרגה הראשונה "מעבירה" לדרגות השניות אויר בלחץ נמוך (כ-10 אטמוספרות). בדרגה השניה יש שוב ויסות לחץ מ-10 אטמוספרות ללחץ הסביבה שמשתנה לפי העומק בו אתה צולל. על פי רוב זה יהיה בין אטמוספרה אחת ל-4 עד 5 אטמוספרות. כמובן שמיקום הדרגה השניה הוא בפה שלך, והשניה תפוסה למאזן למקרה הצורך. אני מניח שאתה מכיר היטב את הווסת רק לא ידעת שככה קוראים לשני החלקים העיקריים שלו. לדעתי כל אחד יכול להיות צולל מעולה בלי לדעת איך הוסת עובד וממה הוא מורכב, ממש כשם שיש נהגים מעולים שאין להם מושג איך עובדת מערכת בלימת החירום של האוטו. אני מאחל לך, לבן הזוג הקבוע ולרכב צלילות רבות ומהנות. תשתדל לשמור על תדירות צלילות גבוהה כדי לשפר את המיומנות שלך.

javierg

New member
הערה קטנה

צריך לודא שהפקק בדרגה הראשונה סגור היטב לפני שעושים את "מבחן היניקה" מפיות הדרגות השניות. לי היה סדק בפקק של הדרגה הראשונה שהיה קשה מאוד להבחין בו. עד כדי כך שכששלחתי לטיפול בדוגית הם לא שמו לב לזה בכלל ולא הצליחו להבין מאיפה הבעיה. רק לאחר כמה זמן שלא הצלחתי להבין מאיפה מגיע האויר, בחנתי טוב את הפקק וראיתי שיש סדק קטן לכל אורכו. אצלך זה לא רלונטי כי את אומרת שהבעיה היא רק באחת מהדרגות השניות בלבד, אבל כדאי לשים לב שהפקק אוטם טוב לפני שנבהלים. עוד דבר: לא פעם האויר שאנחנו מרגישים שנכנס דרך הדרגה השנייה בכלל מגיע מרווח קטן בין השפתיים לפית הוסת (קשה מאוד להבחין בזה).

Sushi

New member
כדי למנוע מצבים כאלה

שהפקק סדוק ולכן נכנס אויר (כמו שקרה לחיבר), עדיף לעשות כהרגל את מבחן היניקה כשהווסת מורכב על המיכל והמיכל עדיין סגור. במקרה כזה אם נכנס אויר דרך הווסת, פחות או יותר ברור שיכנסו מים דרכו בעת הצלילה.

קודם כל...

ת-ו-ד-ה!
הוסת של מארס- לפני שאני אחזור לשם (דוגית- מעצבן כי רק הייתי שם לפני כמה ימים והכל היה בסדר- חבלה מכוונת??) אני באמת אבדוק שהפקק סגור היטב ושאני לא מרמה את עצמי ומכניסה אוויר ממקומות שונים ומשונים. צ´או בנתיים חיננית הים

javierg

New member
צודקת.

אויר ומים הם שניהם בעלי תכונות מאוד חמקמקות. יש להם יכולת להכנס מכל מיני מקומות שלא היינו חושבים עליהם. דרך החריצון הקטן שהיה לי בפקק חדרו מים לתוך צינורות הדרגות השניות בזמן השטיפה. הוסת היה ממש "טרי" אחרי טיפול, צללתי איתו פעם אחת, סגרתי פקק ושטפתי. שבוע לאחר מכן ירדתי שוב לצלילה, ואיך שאני מחבר את הווסת למיכל ופותח ברז אני רואה שפריץ של מים יוצאים מהדרגות השניות...

שרקי..

New member
סושי בא נערוך ניסוי מחשבתי וירטואלי

מסכים? טוב אז ככה אם נעשה את מה שאמרת ונניח לרגע שיש אורינג פצוע או תושבת עם נזק מכני (כמו בהרבה מיכלי מועדון) ואז לא מושגת אטימות ומגיע אויר לווסת זה ממש לא ברור שיכנסו מים וזאת מאחר ואני מקווה שאתה פותח את הברז לפני שאתה צולל ואז הלחץ במיכל לא יאפשר למים לחדור, חיבור יוק מהדק את עצמו ואותם את עצמו לכן לא צריך לחזק את הווסת חזק וגם עם לא מתקבל הידוק מלא ואטימות לא מושגת תהייה דליפת אויר החוצה בשופ פנים ואופן לא תהייה דליפת מים פנימה. אין בעיה של חדירת מים בחוסר אטימות בין הדרגה הראשונה והשניה עד הפופט של הדרגה השניה כי לחץ הביניים של כ-10 אטמ´ מבטיח שלא תהייה דליפת מים פנימה אלה דליפת אויר החוצה. איכן נקודת הכשל שמחדירה מים בצורה מסוכנת ולפעמים פאטאלית וזה חשוב לדעת ולהדגיש כי אז הצולל יכול להתכונן לתקלה ? נקודת הכשל היא במקום היחידי בציוד הנשימה שבו בכל מחזור נשימה הלחץ בחלל קטן מלחץ הסביבה כך שמים יחדרו פנימה במקרה של אי אטימות וזה דורש הסבר: כשאנחנו שואפים יונקים אויר מחלל הווסת אנו יוצרים תת לחץ כתוצאה מכך הדיאפרגמה הגמישה ניכנעת ומתכמרת פנימה ולוחצת על מנוף השסתום עד נקודה הפריצה של השסתום, אויר פורץ דרך השסתום לחלל ממלא אותו ומשווה אותו ללחץ הסביבה הדיאפרגמה חוזרת למצב האורגינלי מתיישרת והשסתום חוזר למצב הסגור כי אין מי שילחץ אותו. ככל שהווסת יותר טוב תת הלחץ עד נקודת הפריצה יותר קטן ומאמץ השאיפה יותר קטן כך קורה שדווקא שהצולל מושך אויר לראות ויש אי אטימות הוא מקבל בנקודה קריטית זאת של מחזור הנשימה מים. לכן חשוב לבדוק אטימות לפני כל צלילה ובכל פעם שמקבליפ ווסת לא מוכר לידיים. אין תחליף לדעתי ואת זה גם כתבתי בהודעה הראשונה לחיננית בהשגת אטימות בעזרת האצבע בדרגה הראשונה ואז בעיות של פקק סדוק כמו שתיאר חייבר. קותי חיננית אמרה שהווסת היה בבדיקה וטיפול בדוגית לכן המלצתי לה לחזור לשם אין סיבה שתשלם פעמיים, בכל מקרה בגלל שאמרה שהטיפול בוצע בדוגית הנחתי שהווסת מתוצרת מארס.

תודה ו... ../images/Emo13.gif

חזרתי לבדוק שוב אחרי סגירה חוזרת של הפקק והכל היה בסדר- כנראה סתם איזו אי הבנה ביני ל"בינו". מקווה שלא יצאתי לידי חובה..

ניב ד

New member
לדעתי זה היה פסיכוסומטי...

כל כך רצית להרגיש שאת נושמת מוסת שפשוט הרגשת כבר את כל החוויה... ואגב תהינו למה לא הצטרפת אלינו אתמול בערב במדוזה.

בוא נסכם...

את מצבי העגום- אין לי דרך להתנייד ממקום למקום (איזה תירוץ פתטי) ואני אכן מכה על חטא-זו הייתה הזדמנות טובה ללמוד וגם להכיר עוד חברי פורום נכבד זה. אבל... גם הייתי בהופעה מצויינת כך שלא נשארתי בדד, בחושך, בלי כוס מים אפילו....
עם זאת אני לא מתכוונת לפספס את המפגש המתוכנן ל- 29/30?? לחודש הזה. מה להביא?

Princes Vespa

New member
רק תבקשי ../images/Emo73.gif ../images/Emo112.gif ../images/Emo61.gif

ותראי איך כל גברברי הפורום יריבו על הכבוד לנייד אותך ממקום למקום..

בלי מריבות בבקשה

אבל אם נדע איכן את מתגוררת יהיה לנו יותר קל לעזור לך. לדוגמא : אני גר בצפון, אז אם את בדרך שלי אין לי בעיה לאסוף גם אותך שבת שלום קיסר הדור

למעלה