שאלת תם - תיווך

Entrecote

New member
שאלת תם - תיווך

ראיתי מודעה ביד 2, לגבי השכרת יחידת דיור, של תיווך
מה הקטע?
זקנים? מישהו שמשכיר הרבה?

לא בהכרח

יש אנשים שאין להם כוח להתעסק עם הדיירים, לפעמים מדובר באנשים שגרים בחו"ל ומעדיפים שמישהו אחר יטפל בזה, לפעמים יש מקרים אחרים כמו מודעת תיווך שאני נתקלתי בה שהתברר שלא מדובר בדירות רגילות, אלא במשרדים מחולקים - פרויקט של מישהו שהחליט לחלק בניין משרדים ליחידות דיור והפקיד משרד תיווך על הטיפול בזה (ובהתאם, סגרו יחידה עם קיר גבס ודאגו למזגן רק בתנאי שהיא הושכרה...).

לדעתי עבור רוב האנשים זה יהיה בזבוז לפנות לתיווך, בדגש על אלו שמחפשים דירות לבודדים. זה גם מוריד המון מהמבחר.

אולי סתם משכיר שלא רוצה להתעסק עם טלפונים

משוכרים פוטנציאליים.
אם הדירה לא במקום שחוטפים כל כוך, סביר שבעל הבית יצטרך להתמודד עם לא מעט שיחות ובהחלט יכול להיות שאין להם כח לזה.

במקרה של בעל בית מחו"ל צריך לברר עם המתווך מי באמת הכתובת לתיקונים במקרה הצורך.

גם במקום שחוטפים כל כוך

בעל הבית נדרש להתמודד עם המון שיחות. בתקופה שחיפשתי מחליפה לדירת שותפים קלטתי איזה כאב ראש זה יכול להיות, ואני הורדתי את המודעה מהר יחסית ועדיין היו הרבה שהתקשרו, כולל אחרי שזה כבר לא היה רלוונטי.

היו פעמים שדיברתי עם בעלי דירות שהיה נראה שהם כבר עייפים מלהסביר על הדירה... אם כי גם בפעמים שהגעתי למשרד תיווך ברוב המקרים הם לא היו יעילים במיוחד.

את הדירה הקודמת שלי בתל אביב

שכרתי בהתחלה דרך תיווך ואז כל בעיה בדירה כולל גביית התשלומים והחשבונות למיניהם נעשו דרך התיווך.
אחר כך זה עבר לבעלי הדירה עצמה.

פנית מראש לתיווך?

או שבמקרה נפלת על מודעה שהייתה דרך תיווך והדירה נראתה לך?

בזמנו היה לי ויכוח עם חברה שחיפשה דירה לבד ופנתה רק לתיווך, וככה גם הפסידה הרבה דירות שוות שפורסמו באתרים השונים וגם, במידה והייתה שוכרת מתיווך, הייתה משלמת עמלה שמאוד מיותרת לדעתי. ההסבר שלה היה שאין לה כוח להתעסק עם חיפושים ובירורים ולכן תיווך זה נוח. אישית אני חושבת שבמקרה של שכירות זה דיי מיותר, אולי אם מחפשים ממש המון זמן ולא מוצאים או בתקופות לחוצות, כי על דירות מתיווך יש פחות תחרות.

לא פניתי מראש

אלא מצאתי מודעה בעיתון וכן, זה נראה לי מתאים אז הלכתי על זה. גם כי הדירה אז הייתה ממש זולה (אני מדברת על לפני כמעט 9 שנים.. דירת חדר של 20 מ"ר במרכז ת"א עלתה אז 1,350 ש"ח. מי היה מאמין.. אבל זה היה זול גם במושגים של אז) ובסופו של דבר זה השתלם, כי גרתי שם 8 שנים כך שגם ההוצאה על דמי התיווך השתלמה בסוף.

למעלה