שבוע טוב. הגעתי לפורום שלכם מהעמוד הראשי של תפוז אתמול. אפילו הכנסתי קישור של אחד מהדיונים שהיו פה לקומונה שלי. ועכשיו יש לי שאלה אליכם: איך זה יכול להיות שלא הפכתם לדתלשים בעצמכם? איך אתם מסתדרים עם הכפילות הזאת? לא רציתם לצאת מהדת יחד עם היציאה מהארון?
אמנם נראה ממש טבעי לזרוק את הכל ולהיות חילוני - ואז.. אז הכל יסתדר... אז לא ממש. אני (והפעם אני מדבר רק בשם עצמי) דתי ומאמין. אוהב את המסגרת. אני יודע מה אסור ומה מותר. אני יודע על מה אני מקפיד יותר ועל מה פחות. אבל זה לא מוריד לי כהוא זה מהאמונה שלי ומהרצון שלי להיות דתי לחלוטין.
זה די סותר את עצמו, וזה משהו שאני לא מבין. איך אפשר להיות גאה בזה ולהיות דתי?! מילא להיות הומו דתי אבל לא גאה. בשביל להיות גאה צריך לחזור בשאלה, כי כל עוד אתה דתי אתה כאילו מודה בזה שזה סוג של מחלה
תסביר לי בבקשה! אף אחד פב עוד לא הסביר לי איך זה מסתדר עם הדת. אם תגידו לי שאתם שם בגלל התרבות, בגלל המסגרת, אז אנימבינה. גם אני הייתי שם בגלל זה הרבה שנים. אבל אם אתם באמת מאמינים ומקיימים את ההלכה, אז איך<?????
אבל לדעתי אין קשר בין השניים. יש חרדים שרואים במזרחיסטים חילוניים כי הם לא מספיק מאמינים. יש המוני זרמים בדת וכל אחד מהם מכנה את עצמו כדתי. אז למה שהומו שומר מצוות לא יוכל לקרוא לעצמו דתי? אם באמונה שלו ובדרך החיים שלו הוא צמוד הדוק לדרך היהודית דתית הוא מאמין בלב שלם שאלוקים מקבל אותו כהומו אז למה שלא יהיה דתי? אחותי (דתיה) השלימה עם העובדה שזו דרך שהנשמה שלי בחרה לעבור בשביל לצמוח ממנה והיא לא רואה שום סתירה עם הדת בנושא, כמובן שכואב לה על היותי הומו אבל היא לא רואה סתירה בדרך הדתית לאורך חיים שלי. אמן ואלוקים יאיר את דרכי כולנו וכל אחד יוכל ללכת בדרך הנכונה וייחודית לו.
בגלל שאני הומו זה אומר שאני לא יכול לשמור שבת? אם אני מרגיש מחובר לאלוקים בתפילת שחרית מנחה וערבית. אם אני מרגיש מחובר כשאני מכבד את ההורים. אם לשמור כשרות עושה לי טוב על הנשמה. אז למה שאני לא אקרא דתי? מה רק בגלל "עבירה אחת"? על כמה עבירות כל אחד מאיתנו עובר בלי קשר לזהות? אם בנוסף להרגשה שאני מקבל משמירת שבת והליכה בדרך הדתית אני מקבל את אותה הרגשה כשאני מביע את האהבה שלי לבן זוג שלי זה אומר שאני לא יכול להיות דתית? אני מרגיש קרוב יותר לאלוקים מאז שישי לי חבר! ההגדרה משתנה מאדם לאדם כך שלדעתי כל ההגדרות מיותרות. את רוצה לקרוא לאנשי הפורום פה חילונים אז תקראי להם חילונים. זה לא ישנה את הדרך שלהם או את ההרגשה שלהם. הם שלמים (אני מקווה) עם הדרך שבחרו ומאמינים בלב שלם שאלוקים אוהב אותם כמו שהם. הם שומרי מצוות ודתיים יותר מהרבה דתיים שאני מכיר. בכל עניין של הגדרות. אני מקווה שתצליחי לנפץ את התבניות המקובעות לך בראש ותצליחי לראות את האדם שמולך. בצלחה לכולם ומצטער על הנאום הארוך, כנראה שלמרות הכל הנושא טעון גם אצלי.