שאלת תם לשבת

Curious

New member
שאלת תם לשבת ../images/Emo163.gif

מהו ההבדל המהותי בין הילינג לרייקי? ומהי ייחודיות ההילינג האנרגטי? תודה, Curious

yperelman

New member
ובכן

חשבתי הרבה מה לענות לך והחלטתי לענות את התשובה הקצרה ביותר בלי להכנס לעומקי התהליכים הטיפוליים, מגוון טכניקות הטיפול, עומק הידע, יחסי מטפל מטופל....: רייקי הוא סניף קטן בתוך העלם הקסום והעצום של רפואת התדרים

Curious

New member
אני אשמח אם תרחיב...

לכשתמצא לזה את הזמן המתאים.

yperelman

New member
בשמחה

ארחיב בהזדמנות. אולי המטפלים האחרים כאן ירצו לתת תשובה מקיפה יותר (לא תמיד יש לי סבלנות לכתוב הרבה)

Curious

New member
אמתין בסבלנות

יש לי את כל הסבלנות והסקרנות לקרוא :)

yperelman

New member
עכשיו בהרחבה

רייקי: ריפוי אנרגטי (בתדר מסויים). פשוט להניח ידיים ולתת לאנרגיית הרייקי לרפא את שצריך "הגופנפש". מעורבות המטפל בתהליך והגעה לעומק התהליך הטיפולי קטן מאוד הילינג: רפואת תדרים המשלבת טכניקות מגוונות ע"מ לתת אפשרות למטופל לרפא את עצמו בכל הרבדים באמצעות העלאת רמת המודעות שלו ואף שינוי חלק ממצבי התודעה שלו. כל זה נעשה ע"י הכרה משותפת (שלו ושל המטפל) של הדפוסים המניעים אותו: דפוסי גוף (מחלות, יציבה, כאבים, מבנה גוף), דפוסים רגשיים, חשיבתיים והתנהגותיים. למטפל תפקיד חשוב ואחראי במהלך הטיפול (ולא חשוב עם זה טיפול אנרגטי, שיחות, שימוש במדיטציה מונחית/דמיון מודרך, פרחי באך, אבני מרפא) לעבד עם המטופל את התכנים שעלו למצוא הקשרים בין התלונות שלו לדפוסים הנ"ל ע"מ להגיע לריפוי מלא. יוסי

דעתי:

אני מסכימה לגמרי עם זה שרייקי זה סוג של הילינג. לפי דעתי, רייקי מבחינה אנרגטית הוא ספציפי, אתה יודע לאיזו אנרגיה אתה פונה, והדוגמה הכי ברורה לזה, היא הסמלים, שבעצם עושים חלק מהעבודה עבור המטפל, בכך שהם בעצם "קוראים" לאנרגיה שהם מכווננים אליה. בהילינג, אין את המיקוד הזה. המטפל "קורא" לאנרגיה, מחליט באיזה תדר , או באיזה שם הוא משתמש, באיזו שיטה, הכל פתוח והכל אפשרי, לכן צריך להכיר יותר טכניקה. אני חושבת, שזו גם הסיבה שרייקי לומדים כל כך מהר, לעומת הילינג, שזה שנים של לימודים ונסיון...

Curious

New member
תודה!

השלמתם האחד את השני (יותר נכון האחת את השני) בתשובתכם.

בחיים לא!

זה לא יהיה כזה פשוט להתעלם ממני
אני פשוט קוראת ומאושרת מזה שנהיה פה שיח כזה עשיר! וכל כך הרבה דעות מלומדות, ושאלות מעניינות!
אז כשאין לי מה להוסיף, נגיד, על מה שאתה כותב, אני פשוט מחייכת לי, ושולחת אהבה מהלב
...

yperelman

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gifקבלי

המון אהבה וחיבוקים בחזרה

למעלה