שאלת תם חשובה.

avirambar

New member
שאלת תם חשובה.

לילדתי המתוקה ימלאו 7 בקרוב והיא תשמח ללמוד ממני גיטרה.
יש לי גיטרה קלאסית חמודה של אדמירה אך אני סבור שיש מקום להעניק לה גיטרה קלאסית או אפילו אולי אקוסטית במימדים קטנים יותר (3/4?).

אשמח מאוד אם יש מישהו שמכיר את ההיצע הקיים בארץ או אפילו בחו"ל (רכישה דרך אינטרנט?). על מנת להגיש לה את הכלי ראשון שלה ראוי ולא זבל אורגני (שלא כמו אביה שהתחיל עם כלי ש"אלוהים ישמור").

תודה מראש לכל עצה או עזרה.

אם אתה רוצה להשקיע באקוסטית 3/4 טובה

תבדוק את הקורט EARTH MINI. יצא לי לנסות בחו"ל ובארץ וממש הצטערתי שלא היו כאלה בתקופה שאני התחלתי ללמוד. המחיר היה באזור ה-900 ש"ח בפעם האחרונה שבדקתי.

קלאסיות 3/4 זולות לא חסר בארץ אבל אני לא מתמצא. המעטות שניסיתי די זבל אבל אם מחפשים מספיק בטח אפשר למצוא אחת סבירה. אם ממש בא לך להשקיע בילדה - ל"טנור" בחדרה יש דגמי 3/4 במחירים של 1300 ומעלה. לא יצא לי לבדוק אישית אך שמעתי טובות.

אני מציע לקנות רק כלי שניסית בחנות. להזמין אקוסטית/קלאסית באינטרנט זה הימור עם סיכונים, גם אם אתה עולה לרמה של המרטין הקטנה והטיילור בייבי (חדשות בסביבות 400 דולר בארה"ב נדמה לי).

avirambar

New member
תודה על העצה-האינטרנט דוקא סבבה.

לגבי קניות באינטרנט לי יש נסיון עשיר ומוצלח בנושא זה אז אני יודע איך לעשות את זה נכון.
השאלה היא האם זה כדאי מבחינת המחיר(בדה"כ כן.).

לגבי דגמים כמו הבייבי של טיילור והמרטין, לי נראה שהכלים די סטנדרטים. לפיכך הדעה שצריך לבדוק את הכלי בחנות וכו' לא נכונה בהכרח -אחראים לקלישאה זו החנויות שרוצות שתבקר ותרכוש בהם. בטח כשמדובר בכלים ברמת הייצור ההמוני.
אם אנחנו מדברים על כלי וינטג' או כלי יוקרתי קסטום וכו', שמדברים על משהו בכיוון הזה אז ברור שיש לחוש בידיים ולתהות על קנקנו.

לדוגמא -סטראט היום זה סטראט- יכול להיות שוני מיקרו מינורי לכאן או לכאן בדה"כ השוני בכלל יותר בסטאפ ולא באיכות הכלי עצמו.

בהחלט אבדוק גם את הקורט שהצעת-שוב תודה ידידי.

gimano1

New member
אקוסטית לילדה

תאמת - אם היא מתחילה, נראה לי עדיף קלאסית, כי אקוסטית יכולה נורא לכאוב בהתחלה, ולבאס אותה על כל העניין...

גם נכון

זה משהו שקשה לדעת מראש. יכול להיות שעם סקייל קצר של 3/4 ומיתרי 09 גם אקוסטית לא תהיה בעיה. או בכל אופן לא הרבה יותר מקלאסית, שגם היא יכולה לכאוב קצת בהתחלה. תלוי כמה עדינות האצבעות של הילדה. מצד שני הצוואר הצר של אקוסטית יכול לעזור עם אקורדים כמו G (לזכרוני הבעייה הכי קשה שהיתה לי כשהתחלתי בתור ילד על קלאסית, אפילו יותר מבארה).

יש לי רושם שאקוסטיות/קלסיות יותר וריאביליות

בייחוד בתחום המחירים הזול שאנחנו מדברים עליו. אבל אין לי ניסיון עם חשמליות, ויש לי הרגשה שהניסיון המוצלח שלך מבוסס בעיקר (רק?) על חשמליות. צריך לשמוע ממישהו שיש לו ניסיון גם עם זה וגם עם זה.

הסיכון הוא לא כל כך שתקבל כלי פגום, למרות שגם כאלו יש. יותר סביר שתקבל כלי תקין עם צליל סתמי שלא ממש עושה חשק לנגן. כשאני מנסה אקוסטיות/קלאסיות בחנות אז רובן שייכות לקטגוריה הזו. בד"כ רק אחת או שתיים בכל החנות הן כאלו שהייתי לוקח הביתה (הכל יחסית למחיר כמובן). היו לי שתי קלאסיות שעשיתי את הטעות לקנות למרות שלא השתגעתי על הצליל שלהן, אחת באינטרנט ואחת בחנות בגלל שהיתה במבצע היסטרי. שתיהן היו בסדר ועל שתיהן בסוף ניגנתי מעט. לעומת זאת יש לי אקוסטית שהתאהבתי בה מפריטה ראשונה בחנות, ועד היום אני מוציא אותה מהקייס ברגע שאני חוזר הביתה.

אם אתה חושב ברצינות על המרטין והטיילור הקטנות - ניסיתי את שתיהן בארה"ב והתרשמתי לטובה. אבל לדעתי הקורט מיני נותנת כמעט אותה איכות במחיר נמוך משמעותית.

מני.ת

New member
המלצה חמה

אם אתה יכל להזמין ברשת, לך על הTaylor GS mini שהיא בכמה רמות יותר מוצלחת לדעתי מהבייבי ועולה רק 100 דולר יותר. היא קטנה מספיק לילדה ולמרות שהיא מגיעה כמובן עם מיתרי Medium , אתה יכל להחליף את המיתרים לדקים . אמנם הצליל יהיה הרבה פחות מרגש, אבל איתם היא תוכל להסתדר. תמיד תוכל להחזיר למיתרים יותר עבים.

avirambar

New member
ראשית תודה על העצה הטובה,

האמת היא שאני נוטה יותר לאקוסטית מהסיבה הפשוטה שאני התחלתי לנגן בגיל 6 על מנדולינה ואין יותר גרוע ממיתרים כפולים כאלה של מנדולינה מסריחה עם סט אפ גבוה כמו שהיה לי. ירד לי דם מהחרא הזה אבל עד מהרה אתה מסתגל. כשהתחלתי לנגן על גיטרה בגיל 13 היתה לי קלאסית 3/4 מסריחה אבל היא היתה חמאה לעומת מה שהורגלתי.
סליחה על החפירה אבל בצבא לימדו אותי "קשה באימונים קל בקרב".

הטיילור בייבי וגם הקורט נראות לי מעל התקציב שתכננתי-אתה מדבר על טיילור ב 100$? יש לך לינק אחי?

מני.ת

New member
מצטער אם לא הובנתי נכון...

עולה 100 דולר יותר מהבייבי....
חשבתי שהתקציב שלך מאפשר גיטרה ב400 דולר ולכן הצעתי להתאמץ עוד טיפה. בGS MINI גם אתה תוכל לנגן ומאד תהנה ממנה, היא לא שלושת רבעי והיא מאד מהנה.

גיטרות 4\3

היי ,אוקי ,
מנסיוני כמורה\בונה\מוכר , אכן עדיף להשקיע בכלי יותר טוב ,
אני במקומך לא הייתי הולך על אקוסטית , אני מאוד אוהב את הטיילורים, אבל בשביל להוציא מהם אקשן סביל , גם מהMINI וגם מהBABY צריך סטאפ מקצועי
(שאני גם עושה , אבל אני לא רוצה בשום פנים ואופן שסתם תוציא כסף!!!)

יש בארץ ספקים שונים לגיטרות קלאסיות טובות , LORCA ADMIRA RAIMUNDO MADRIGAL אני מכיר את האדמירה 4\3 של כלי זמר , אני לא אוהב אותה ,
תחפש אדמירה מריה 4\3 באינטרנט זו בובה של גיטרה ,בדר"כ אחלה אקשן(3-4 ממ בפרט 12) אמורה להיות לה גרסה כזו , בערך 200-300 דולר , בארץ
אני מאמין שתשיג בכלי זמר ב1500 בערך בהזמנה מראש , לך תדע כמה זמן , אבל זה כבר לשיקולך ...

הכי חשוב לגבי קנייה בארץ כולם אותו חרא , רק השירות שונה , אז שים לב לזה ...
לעוד שאלות ואינפורמציה מדוקדקת יותר ,
תרגיש חופשי לפנות אליי בכל נושא,
גיא ,
BEN ATAR GUITARS בפייסבוק
בהצלחה !

avirambar

New member
וואו...תודה איש.

אחלה אינפורמציה שבעולם.

בהחלט אבדוק את הנושא.

ממש מגניב...

גיטרה מאוד מוצלחת במחיר יותר סביר מאדמירה