שאלת תכנון קריירה

שאלת תכנון קריירה

שלום! אני כרגע בכיתה י"ב,שנתי האחרונה בביה"ס. לאחר מכן אני הולכת לצבא-מפני שאני קטנה-תאריך הגיוס שלי הוא במרץ 2007. בזמן בין התיכון לצבא חשבתי לעשות פסיכומטרי ולהתקבל לאוניברסיטה לשנה שאחרי הצבא,כך שאחרי הצבא אני אהיה עם ראש שקט שהתקבלתי ואלך ללמוד אחרי שאשתחרר. אני חושבת כרגע על לימודים בפקולטת כימיה, אני מאוד אוהבת את המקצוע הזה ולכן חשבתי על זה. הקטע הוא שאני לא יודעת מה אני אעשה עם המקצוע הזה בעתיד,יש בזה עבודה בכלל?מה אתם מציעים?

בטח שיש... לא חסר...

למיטב ידיעתי כימאים בארץ הם לא באחוז גבוהה... ולכן את את מתמחה בכימיה את יכולה להשתלב בחברות תעשייה, היי טק, מעבדות רפואיות... לא חסר מקומות עבודה בתחום הזה... להבדיל מעורכי דין שבקושי יכולים למצוא עבודה בגלל שהמדינה מלאה בכאלה...

אשמח אם גם האנשים ממכון הדסה יענו

ומה דעתכם על כך שאני רוצה להתקבל ללימודים לפני הליכתי לצבא כדי שאני אדע שהתקבלתי ואתחיל את הלימודים אחרי הצבא?...יש אפשרות כזאת?

התכוונתי

התכוונתי כמובן לעושת פסיכומטרי בתקופה שיש לי בין התיכון לצבא ולהתקבל וכך להבטיח את קבלתי שאחרי הצבא אני אדע שהתקבלתי ואהיה בראש שקט. זה אפשרי?אם כן, מתי אני צריכה להגיש בקשה?

inbal76

New member
את יכולה לעשות את הפסיכומטרי

בזמן הזה, וזה גם רעיון טוב. אבל להרשם לאוניברסיטה שנתיים-שלוש מראש לא תוכלי. ההרשמה שנפתחת כל שנה היא לשנת הלימודים הקרובה בלבד. אבל אם תעשי פסיכומטרי מראש אז יהיה לך זמן לשפר במידת הצורך, וכך תוכלי "להבטיח" ציון שמספיק לקבלה (אי אפשר להבטיח בוודאות, כי תנאי הקבלה יכולים להשתנות משנה לשנה. אבל לפחות בסבירות טובה.)

תודה רבה על ההתייחסות ../images/Emo13.gif

ומה בקשר לשאלתי בכימיה?האם כדאי לעסוק בזה לתואר ראשון?אחרי שאני אסיים את התואר,האם אני אוכל בקלות למצוא עבודה..?אם כן,אז במה-אני מתכוונת באילו עבודות אני אוכל לעבוד בהם,כמה מרוויחים ?

כימיה וקבלה

אכן אין אפשרות להתקבל ולהקפיא קבלה עד לאחר השרות הצבאי, במוסדות מסויימים הקבלה תקיפה אך ורק לאותה שנה אבל תבדקי את הנושא נכון למוסד בו הינך מעוניינת ללמוד. תוכלי אבל להתחיל בפסיכומטרי. למרות שתנאי הקבלה לאותו חוג באותו מוסד משתנים כל שנה תקבלי מוסג האם את מתקבלת או כמה חסר לך. הביקוש לכימאים סביר. תצתרכי לחשוב על תואר שני כדי להתקדם בתחום. כימאים מועסקים כחוקרים וכמורים במוסדות להשכלה גבוהה ובמכוני מחקר, במפעלי תעשיה שונים (כמו מזון, מוצרי עץ, גומי, פלסטיק, כימיקלים, טקסטיל, פרמצבטיקה, קוסמטיקה ואחרים) בחברות ציבוריות גדולות העוסקות בחיפוש ובהפקת מחצבים, מינרלים, קידוחי נפט וכד'. כימאים מועסקים גם במשרדי ממשלה שונים .

זאלאמה

New member
מה את גנובה?

את כולה בי"ב מה את מתכננת כל כך רחוק? תסיימי תיכון, תעשי צבא, תסעי לטיול, אח"כ תתחילי לחשוב על קריירה...אל תדאגי שום דבר לא בורח ואף אחד לא רודף אחרייך. יהיה לך 40 שנה לעבוד...

למעלה