שאלת ( תחביר?)

קטן

New member
שאלת ( תחביר?)

האם כאשר אני רוצה לומר משהו בזמן עתיד, האם אני צריך להוסיף - "אני" ? זה נראה לי ככפילות מסוימת. דוגמא 1. - "אני אתקשר יותר מאוחר". דוגמא 2. - "אתקשר יותר מאוחר". מה נכון? ( נראה לי שדוגמא מספר 2, אבל ראיתי לא מעט מדוגמא 1 ) תודה

שרוֹן

New member
אני מניחה שזה תלוי במה רוצים

להדגיש. גם בעבר וגם בהווה, הלכתי לסדר את הויזה. <כלומר העניין סודר> אני הלכתי לסדר את הויזה. <אוי, תיראו כמה שאני מאורגן> האמת שבעתיד נהוג להשתמש בשם גוף, לא יודעת אם יותר נכון, עקרונית להבנת המשפט זה באמת לא ממש נחוץ. כאילו "יסעו מחר לעפולה", תופס? נשמע ריקני-משהו.

השמטת שם הגוף

נראה לי שהשמטת שם הגוף אפשרית בגוף ראשון ושני, יחיד ורבים. אבל לא בגוף שלישי. המדובר בזמן עבר ועתיד. אתמול נסעתי/נסעת/נסענו/נסעתם לדימונה. אתמול הוא נסע/הם נסעו לדימונה. מחר ניסע לעפולה. מחר הם יסעו לעפולה.

אחדד

לא מוסמך, אבל כשניסיתי לבחון את השימוש כדי לתת תשובה לתלמידים לעברית (כשפה זרה), הגעתי למסקנה שכשהגוף לא מובן מאליו מתוך הפועל - בהכרח מוסיפים אותו. לכן גופים ראשון ושני בעבר ועתיד - לא מחייבים את ציון הגוף. במקרים אחרים - ציון הגוף הכרחי (כמו למשל שימוש בבינוני או בעבר/עתיד בגוף שלישי, יש צורך לפחות ב"הוא" - שמידע, לפחות תיאורטית, על מי מדובר). כל זאת, בהנחה שהגוף המדובר לא צויין במשפט לפניו והוא ברור ממנו: יוסי קם בבוקר. צחצח שיניים. שתה קפה...

למעלה