שתי סנט
הדברים שכללת כשומן הם בחלקם בריאים מאד, בחלקם לאו דווקא מזיקים ובחלקם סתם כיפיים ומה רע בזה?
זה בסדר שאת בוחרת לא לאכול את זה.
בין זה לבין המלצה לא לצרוך דברים כמו חומוס (שהוא מאד בריא ומהווה מקור מצוין לפחמימות וכן לחלבונים, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים וכן נחשב כמסייע בהורדת הכולסטרול ה"רע") וטחינה (שאמנם יש בה שומן כמובן אך הוא בעל רכיבים תזונתיים מעולים, ביניהם ברזל, סידן וחומצות אומגה שונות) רחוקה הדרך. אפילו לפני ובוודאי שאחרי אימון, זה יכול להיות בסדר אם האינדבידואל מסתדר עם זה.
צר לי להיות נושאת בשורה קשה - הגוף שלנו צריך גם שומן וכמובן שלא רק שלא ניתן להימנע מזה, אפילו צריך את זה כדי לשרוד. השאלה היא איזה סוג שומן, כמה ולמה.
ובינינו, לאכול ממרח שוקולד (שאישית אני לא אוהבת כי הוא מכיל שוקולד שאני לא אוהבת כלל וכלל בלי טיפת קשר לשומן שבו) זה סבבה ונחמד ואני מכירה לפחות רצה אחת מדהימה ומצויינת שרזתה המון שאוכלת את זה הרבה סתם כי היא אוהבת. שגם זה מותר. כי צריך גם לחיות....
זה נכון ששומן יכול להפריע בספיגה. השאלה שוב היא איזה שומן ובעיקר הכמות והאיכות. קרי, כמה ואיזה? כאשר העדיפות היא לשומן לא-רווי כמובן.
כמו שאת מסתדרת עם דגנים מלאים לפני פעילות ספורטיבית למרות ההמלצה התזונתית המקובלת לספורטאים לצרוך רק דגנים לבנים לפני מאמצים כמו מירוצים או אימונים קשים, כך יהיו אחרים שקצת ממרח שמן יהיה להם סבבה ולא יפריע. אם זה גם מה שיעשה את הסנדביץ' טעים אז עוד יותר סבבה.
אני, למשל, לפני כל מירוץ אוכלת סנדביץ' עם חמאת בוטנים. ולא מהסוג האורגני הבריא. רק skippy עבורי תודה! גם לפני מרתון אני אוהבת להתפנק בבוקר על 3 פרוסות טוסט עם חמאה (הכי לא בריא שיש לדעתי). שמן, נכון. אבל נו, אני הולכת לרוץ מרתון. זה לא מספיק עונש?