עברו כמעט 6 שנים מאז שעשיתי את זה
אז כדאי לך לבדוק מחדש. בכל אופן, השאלה היא כמה מטען בערך יש לך להעביר. משלוח דרך הים מחושב לפי נפח - חלק ממכולה. משלמים לפי מטר מעוקב. אם אין לך המון דברים - שווה אפילו לשלוח דרך הדאר ולקחת איתך כמה שאתה יכול (=מזוודה+תיק חליפה מלא+תיק גב). אם יש לך יותר דברים משלוח מטען בדרך האויר (CARGO) מחושב לפי משקל. משלוח בדרך הים לשוויץ יכול לעבור בשתי דרכים - או לאיטליה ומשם ברכבת לשוויץ, או באוניה שתעלה צפונה להולנד ותדרים במעלה הריין - עד לעיר הנמל של שוויץ - באזל. אני משער שהדרך הזולה ביותר לעשות את זה היא לשלוח לאיטליה, לשכור אוטו ולקחת את הדברים לבד מאיטליה לשוויץ. בגלל ששתי הדרכים באחרות הן די מסורבלות (שיט אינסופי או העברת הדברים לרכבת), הדרך הזולה בזמנו היתה דווקא דרך האויר. ייתכן שחברת התעופה בה אתה טס תתן לך הצעה "מיוחדת" לכבוד זה שאתה טס איתם, אבל שווה לברר גם עם חברות תעופה אחרות, כי המחירים מאוד משתנים מחברה לחברה. אני משער שSWISS ישלחו את הדברים לכל שדה תעופה בשוויץ ללא תוספת מחיר לעומת אל על שבעיקרון טסים רק לציריך ולג'נבה, אבל אני לא יודע את זה בוודאות. במשלוח דרך האויר חשוב לשים לב: 1. צריך להעביר את הדברים במכס (ולקבל אישור על כל מה שאתה מוציא - עשוי להיות שימושי). זו פרוצדורה שלוקחת זמן... 2. המחיר לק"ג משתנה ב"מדרגות". אני מכיר מישהי שוויתרה על המון דברים - כדי שיהיה לה פחות מטען. הגיעה לשקילה, היו לה 75 ק"ג והיה זול יותר לשלם על 100 ק"ג מאשר על ה75 שהיו לה. אז היא שילמה על 100 ואכלה את הלב שהיא לא לקחה עוד 25 ק"ג. כדאי לברר מראש מה המחירים השונים לק"ג - לפי המדרגות. 3. במשלוח בדרך הים יש יותר סכויים להרס של חפצים. 4. כדאי לחשב הייטב מתי שהמישלוח יגיע מהארץ לשוויץ. אם אין לך עדיין דירה, כדאי שתשאיר את הדברים ארוזים ושישלחו לך אותם, או שתברר מה העלות של האיחסון בנתב"ג לעומת עלות האיחסון בשדה התעופה אליו אתה שולח את הדברים. בהצלחה! לאן אתה עובר? מתי? אולי תספר לנו קצת על עצמך?