שאלת תאורה

liorn

New member
שאלת תאורה

מה עדיף לתאורת מטבח: נורת T5 או PL? בחנויות אמרו לי שנורת PL הרבה יותר טובה למטבח מאשר נורת T5, ממש רמה אחרת. האם זה נכון? המטבח הוא בערך 12 מ"ר. מה ההייתם ממליצים לשים שם מבחינת סוג ועוצמת הארה?

רשר

Well-known member
מנהל
בעיקר זה תלוי באוירה, מראה, תחושה,,

ההבדל בין הנורות פחות משמעותי מההבדל בין גופי התאורה, גוף תאורה בוחרים לפי התאורה שרוצים להשיג, לא לפי סוג הנורה שבפנים, תאורת מטבח כוללת: תאורה כללית משטחי העבודה תאורת פינות שולחן אוכל לכל מקום מתאים גוף תאורה אחר.

liorn

New member
תאורת מטבח

אני מתכוון לתאורה כללית של המטבח. יש לי נק' חשמל אחת במטבח, במרכז התקרה (חוץ משתי נק' תאורה מתחת לארון העליוןלכיוון השיש). האם נורת PL נותנת אור חזק יותר ונקי יותר מנורת T5? לפחות כך זה נראה בחנות כשהסתכלתי על שתיהן ביחד (אולי ההשוואה לא הוגנת).

רשר

Well-known member
מנהל
כנס לעוד חנויות אולי תמצא

גוף אחר שיתאים למקום, אין כמעט הבדל בין הנורות הפלורסצנטיות מבחינת החיסכון, צבע האור, עוצמת האור,, שוב לא חשוב איזה נורה חשוב התוצאה הכוללת אצלך בבית, הבעיה היא יותר עיצוב מחשמל. למנורה המרכזית כדאי למצוא משהוא שיאיר גם את התקרה כי תקרה חשוכה יוצרת אוירה של מערה אפלה, לפינת האוכל כדאי להוסיף תאורה נפרדת שתוכל להוסיף אור על השולחן ולהיות מקור אור יחיד לאוירה רומנטית.

doram44

New member
אם המטבח שלך מאוורר ויש

נשאלת מחדש השאלה למה פלורוסנטים... אפ חם ואין מזגן כדאי לחפש נורת ENTERNA שבה יש אדומים .

liorn

New member
לא הבנתי

ציטוט: "אם חם ואין מזגן כדאי לחפש נורת ENTERNA שבה יש אדומים." מה זה אדומים?

doram44

New member
הסבר.

נכון השאלה היא בעיקרון שאלה של עיצוב. בחלל מיטבח צריך לחשוב על כמה סוגי הארה. 1. אור כללי לא מסנוור לא מצליל . מתקבל בהארה מוחזרת או מסוננת אחידה. = מעגל של UL מהקירות... נורות ליבון אפשר עם דימר. 2. משטחי עבודה זקוקים לאור עבודה למשל מתחת לארונות מטבח. ואפ פינת האוכל היא במטבח דרושה נקודה להארת שולחן. אם אין בעיה של חימום מהבישול והמטבח מאוורר אפשר לההסתדר גם אים גופים עם נורות ליבון אם המטבח מתחמם מאוד הפלורוסנטים לא מחממים אבל האור שלהם לא נעים. תחפש נורות פלורוסנט מסוג אינטרנה הן יותר יקרות מעט אבל יש להן אור יותר אדמדם שמרגיש יותר טיבעי בקצת...

למעלה