שאלת שעלת

Yukita

Well-known member
מנהל
שאלת שעלת

אני דוג-ווקר, שומרת על כלבים ומוציאה כלבים לטיול. כרגע אני וכלביי שומרים על כלבים אחרים בביתם.

לקוחה אחרת בעלת כלבה שאלה אם אוכל להוציא את כלבתה לטיול, אך גם אמרה לי שייתכן שלכלבה שלה יש שעלת (לוקחים אותה היום לוטרינר לוודא את זיהוי הבעיה ולטפל).

השאלה היא - האם עליי להמנע ממגע עם הכלבה הזו על מנת לא להדביק את הכלבים שלי וכלבים של אחרים? האם המחלה יכולה לעבור דרכי? עד כמה שהבנתי, המוקד המרכזי להעברת השעלת זה רוק (=משטחי מגע, כמו קערות אוכל). האם אני והבגדים שלי נסכן כלבים אחרים אם אטייל איתה?

שאלה טובה

כל הכבוד לך על המחשבה והדאגה לכלבים שלך.
בוירוס עובר בדרך כלל ברוק של הכלבים, וקשה לי לענות לגבי מידת ההעברה המשנית דרך הבגדים. לא מצאתי על זה מידע ברור בספרים.
ליתר בטחון אפשר להחליף בגדים אחרי מגע. כמובן שרחיצת ידיים חיונית.
אסף

Yukita

Well-known member
מנהל
תודה רבה, ועוד שאלת שעלת

כמה זמן לפני פנסיון מומלץ לעשות טיפול מונע אם השהות המתוכננת בפנסיון אמורה להמשך 25 יום בערך?

sapirdvm

New member
למרות שחלק מחברות התרכיבים

ממליצות על 3-5 ימים לפני הכניסה לפנסיון, ההמלצה כיום בארה"ב היא 14 יום לפני הכניסה לפנסיון, לדעתי בלי קשר לאורך השהות בו.

Yukita

Well-known member
מנהל
תודה!

תמיד טוב לדעת פרטים בצורה טובה. הכלבים האישיים שלי גם ייהנו מהידע הזה - אפילו לשמר-כלב יש צורך בפנסיון (נוסעים בקרוב)

תלוי בחיסון

החיסון המקובל בארץ ניתן דרך האף, וצריך לתת אותו 14 ימים לפני (אני גם מתפשר על 10).
בחו"ל יש גם תרכיב הניתן בזריקה ואפשר לתת אותו 72 שעות לפני הכניסה לפנסיון.
ההגנה שהחיסון נותן היא לחצי שנה, כך שמשך השהות פחות משמעותי (אלא אם הוא חורג מחצי שנה וניתן להתחיל להעלות שאלות על האפידמיולוגיה של המחלה....)
אסף

Yukita

Well-known member
מנהל
תודה שוב ושאלה קטנה נוספת

עד כמה הייתם מקפידים על החיסון עבור כלבים צעירים ובריאים, מאחר שהמחלה אמנם טורדנית (ומדבקת מאוד) אבל לא מסוכנת בדרך כלל לכלב בריא? אני מניחה שמאחר שאני דוג-ווקר, עדיף להקפיד לא רק מטעם השמירה על בריאותם של הכלבים שלי אלא גם כדי למנוע סיכוי להדבקת אחרים. מה דעתכם?

תלוי במקרה

כלב שנכנס לפנסיון - אני אישית מעדיף לחסן. בדיוק בגלל שהמחלה מאוד מדבקת ומאוד טורדנית.
לגבי דוג ווקר - אם השאלה על הכלבים שלך - זה קצת תלוי בחשיפה שיש להם.
אסף

למעלה