שאלת שנ״צ בגן

שאלת שנ״צ בגן

הוראת פיקוד העורף היא לא להעיר ילדים בשנ״צ כדי לא ליצור בלאגן וחרדה בגן...
אצלנו הילדים ישנים בבחדר עם קיר שצידו הדרומי חשוף ויותר מכך לכל אורכו יש חלון ארוך ונמוך
אני החלטתי לקחת את הילדים כל יום לפני השנ״צ כי ההנחיה הזו לא מקובלת עלי
כמה הורים אמרו שאני היסטרית ושאני מגזימה ושהשגרה יותר חשובה

האם אני באמת היסטרית? אם כך למה בכלל פיקוד העורף דורש שנלך למרחב מוגן אם הוא מוכן שהילדים שלי ישנו חשופים?

אצלנו מנהלת הגן ביקשה לאסוף בצהריים אם מתאפשר. והיום ספציפית שלחה הודעה שכל ההורים יגיעו לאסוף בצהריים.
בעיני את ממש לא היסטרית.

אם מתאפשר...

זו גם ההנחיה אצלנו אבל הרבה הורים (גם כאלה שכן יכולים לאסוף) החליטו לא לאסוף כי זה פוגע לטענתם לילדים בשגרה.
בגלל זה אני שואלת פה כי אני לא מרגישה הסטרית לנוכח המצב אבל זה נראה לי לא לעניין להשאיר ילד ישן באזעקה כשהו לא מוגן.

השאלה מה יותר חשוב... לשמור על השגרה בכל מחיר ?
במקרה הזה המחיר נראה לי קצת יקר...
אני בטוחה שאת לא היחידה בגן שאוספת ב- 13:00, ובכל מקרה אם את שלמה עם ההחלטה שלך, מה אכפת לך מה ההורים האחרים אומרים?

צודקת

היה לי קשה בעיקר עם הביקורת שאני היסטרית (זה קצת ערער אותי)
מי שמכיר אותי טוב יודע שאני מאוד שכלתנית בעיקר בהחלטות כאלה ופתאום באים ואומרים לי שההחלטה שלי נובעת מלחץ וממקום אמוציונלי וזה ממש לא מתאים לי ומשם התחיל כל הבלאגן.
חשבתי על זה שוב וכל עוד ההנחיה היא לתת להם לישון במקום לא מוגן אני יאסוף אותם והם ישנו בבית.

מזל שיש לי בוס שמבין ואפילו מעודד להישאר בבית לפחות זה חוסך לי את הכאב ראש של להסביר לבוס איך כמה ולמה...
וד״א לא ברור לי איך במצב הזה יש מקומות עבודה שנוהגים אחרת :/

sefia

New member
ואם כן, אז מה?

נניח שכולם צודקים וההחלטה שלך נובעת מלחץ שלך וממקום אמוציונאלי? אז מה? אסור? את גם בנאדם , המצב הזה משפיע על כולנו. גם אם אנחנו לא בקו העימות הראשון.

השפיות שלי גם חשובה בתוך כל הסיטואציה הזו.
וכשהילדים נמצאים בסכנה אפשרית במקום לא ממוגן, אני מעדיפה להתגבר על אי הנוחות (וזו בהחלט אי נוחות להם ולי) ושהם יהיו לצידי בקרבת מרחב מוגן תקני.

אין כאן נכון או לא נכון

מה שחשוב זה איך שאת מרגישה, עזבי את ההורים האחרים, לכל אחד מתאים משהו אחר. שגרה היא אכן דבר חשוב, וממליצים לנסות לשמור על שגרה דווקא עכשיו, אבל אם זה מרגיש לך לא טוב, לכי עם ההרגשה שלך. תמיד יש סדרי עדיפות וזה שהם נמצאים חצי יום בגן יכול לשמש שגרה מספקת.
בבית יש לך ממד? כי לי למשל אין ממד בבית ולכן זה לא שונה כל כך מבחינת ההגנה אם ישנים בגן או בבית. אילו היה לי ממד אולי הייתי מרגישה אחרת. בפועל, היום היה היום הראשון שנשארו לישון בגן.

לליתות16

New member
גם שלי נשארו היום בגן..

ובבית , החדר שלהם הוא הממ"ד
אבל..היה לי תור לספר ( משהו שקרה בפעם האחרונה באוקטובר 13..)
אז השארתי אותם בגן,
ורק כשאספתי אותם והלכנו לקנות ארטיקים..יצאנו ..והיתה אזעקה.
והיינו ברחוב, לא ממ"ד ולא בטיח.

נכנסנו לחדר המדרגות של איזה בבניין ( הייתה אווירה נהדרת , כולם התקבצו באותו מקום ..חח..)

ולשאלה המקורית ,
בימים האחרונים, יצאתי מהעבודה מוקדם , ואספתי את הקטנים שישנו בממ"ד שלהם
היום, כשנשארו בגן לראשונה ( כשהגננת שלהם מראש אמרה שהיא לא מעירה ילדים ומעבירה למתחם המוגן , ומי שלא מתאים לו , שיואיל, לאחר כבוד לאסוף את ילדיו לפני 13.00)
נראה לי בדיעבד , שאני אישית כן הייתי קצת היסטרית.

נראה איך יעבור הלילה
ומחר בבוקר
ויש לי זמן עד 12.5 להחליט אם להתחפף מהעבודה ולבוא לאסוף אותם, או לא.
כרגע, נראה לי שלא.

ומה באמצע הלילה?

למרות שאני פריקית של שגרה בפועל כשהייתה הזעקה בלילה הוצאתי למרחב מוגן-
חדר מדרגות..
הרגשתי מטופשת אבל עדיף מאשר לא אסלח לעצמי כל חיי...

מבינה אותך!!!

אני גם אוספת..

לא מוכנה שתישן בגן לא בתוך ממד.
סומכת עם הגננות כשכולם ערים שיצליחו להכניס לממד.

בסך הכל השגרה נשמרת.
בבוקר הולכים לגן, משחקים אוכלים ארוחת בוקר וצהרים.
במקום לאסוף אחרי השינה אז לפני השינה - לא ביג דיל.

בשביל השקט הנפשי שלי.....

אור0424

New member
קוראת את ההודעה שלך בגן של ביתי הקטנה

אני ממתינה לה שתסיים לאכול ולוקחת אותה.
מעולם, מעולם, מעולם,לא הזיז לי מה אומרים עלי. לא בגני משחקים כשכל חברותי יושבות על הספסל ואני מתזזת, לא בפיקניקים, טיולים, נסיעות בריכות וכו' וכו' וכן- גם עכשיו בעודי מחכה לה לקחת אותה לשנ"צ בבית.
אלה הילדים שלי. אני בחרתי להביא אותם לעולם ואני זו שאשמור עליהם לאורך הדרך
אז עם כל הכבוד- שיקפצו לך!(וסליחה על הסיומת "הלא בוגרת")......

sefia

New member
אם את היסטרית אז מה אני?

אני בכלל לא משאירה את הילדים בגן בימים אלו.
כל עוד בגן אין ממ"ד וגישה למקלט לא מתאפשרת בזמן הנקוב הילדים איתי בבית.

זה מחרפן אותם ואותי.
אבל הספיק לי שביום שישי בבוקר שמתי אחד בגן בלית ברירה כי לקחתי את אחותו לרופא (ואמי בחו"ל) ואז הכנסתי גם את הבת לגן והלכתי מהר לקנות להם תרופות מרשם. איך שהגעתי הביתה לשים את השקיות בבית היתה אזעקה.
לא נשמתי עד שהסתיימה ויכלתי לנסוע לגן לקחת אותם!. הלב שלי יצא מהחזה שלי . ממש ככה. והם היו שם סה"כ שעה וחצי כולל הכל.

לעומתי כל שאר ההורים שולחים את הילדים .
אני הפסיכית היחידה ככל שידוע לי

עניין של הרגשת בטחון אישית

אצלנו בימים הראשונים הגיעו לגן מעט מאוד ילדים, אבל ככל שהזמן מתארך יש יותר ויותר הורים ששולחים לגן והיום כבר חוץ מחולים כולם הגיעו. גן בלי ממד כמובן.

שלישה6

New member
את האמא של הילדים ואת צריכה להיות שלמה

עם הבחירה. כמו בכל דבר - אין בהורות שחור ולבן, יש את מה שאנחנו שלמים איתו. הם חוזרים הביתה לישון במיטה שלהם, את לידם וחלילה אם יש אזעקה- את אחת מול שניים, לעומת גן של כמה וכמה ילדים על 2-3 נשים. מאמינה שהייתי נוהגת כמוך.

למעלה