שאלת שמנים

נאוה ר

New member
שאלת שמנים

בזמן האחרון אני מוצאת שבמרשמים ללא גלוטן וללא ביצים משתמשים בשמן קוקוס. מישהו מהאופים המומחים יודע למה? זה הרי לא שמן בריא.
אני מצרפת דוגמא. - תסתכלו בסוף על הקראמבל הטבעוני

net the jet

New member
אני מניחה שזה בגלל שהוא סוג של תחליף לשמנים

בעיקר אצל טבעונים ( במקום חמאה, )
הרבה מתכונים ללא גלוטן משתדכים משום מה עם מתכונים טבעוניים... אל תשאלי אותי למה ומה הקשר.

נאוה ר

New member
אבל למה במסווה של בריאות - שמן קוקוס????

יש בו משהו שמחליף חמאה בצורת ההתמצקות? כי בטעם הוא כמובן שונה לגמרי.

net the jet

New member
אין לי מושג בקטע הבריאותי. אבל כן, יש בו משהו

שעוזר בהתמצקות.
מעולם לא ניסיתי אותו, אז לא יודעת לגבי הטעם.

שלום

אני לא אופה מומחית אבל כל הזמן מחפשת מתכונים ללא חיטה כך שנתקלתי בהרבה מתכונים מהסוג שציינת.
שמן קוקוס נתפס בטרנד הבריאותי כאחד השמנים הטובים.
במיוחד בתזונה לפי ברנשטיין ובתזונת פליאו. בשתיהן שוללים שימוש בדגנים ובקטניות, ולכן הרבה מתכונים יכולים להיות מסווגים כ"ללא גלוטן".
בתזונה לפי ברנשטיין מותר להשתמש בחמאה. אם איני טועה בתזונת פליאו החמאה מותרת כל עוד השימוש הוא במתינות. אבל מאחר שהרבה מהדוגלים בשיטות הללו מעדיפים להימנע מחלב או שהם טבעונים אז הם מעדיפים את שמן הקוקוס על החמאה.
אני מעדיפה להשתמש בשמן הקוקוס כי הוא מאפשר לי לחסוך בשומן, הוא מתנהג כמו גהי ולא נשרף בקלות. אבל יש טעם לוואי קוקוסי (מן הסתם) שלי, אישית, קשה להתרגל אליו.
ותשובה לשאלה שלך, ראי בקישורים המצורפים.

saleitsp

New member
היתרון של שמן הקוקוס

הוא שהוא נמס בטמפרטורות החל מ-24 מעלות כלומר מבחינת שמן לטיגון הוא מעולה כי הוא לא נשרף בטמפרטורות גבוהות (שימי לב שהוא מגיע בתור מוצק ורק בימים חמים במיוחד הוא מתחיל להינמס)
מבחינה בריאותית, בזמנו הכריזו עליו כדבר הכי לא בריא ועכשיו הוא ה-דבר הבריא- לא יודעת למה להאמין (גם מרגרינה היתה פעם בריאה) אבל לטיגון אני משתמשת בו ומה עוד שמצאתי איזה סוג שאין לו ריח!!!!! שזה להיט!

saleitsp

New member
שאלה טובה...

הוא בדיוק נגמר וזרקו לי את הצנצנת - מקווה שאמצא שוב ואספר על כך לעולם

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה לפורום צליאק פלאפל ירוק

אתם צליאקים טריים?
נשמח אם תציגי את עצמך:)

למעלה