שאלת שמן מנוע..

t d m 900

New member
תודה COLT. אני כל פעם לומד משהו חדש

כאן מהפורום. בפעם הבאה אקנה SL ולא SG למרות ש SL יש 10W-40 ו SG יש 20W-50 ו....עוד נקודה למחשבה : בספר כתוב להשתמש ב SF או SG למה לדעתך, היות שאילו תיקני מינימום לדעתך, לא רשמו רק SF אלא את 2 האפשרויות כולל SG ולא גם SH SJ וכד'. לא מוזכר שמדובר ב SF , SG או תקנים חדשים יותר אלא רק 2 אופציות אלו. כי בכל זאת הניסוח בתרגום מילולי מדבר על תקן SF או SG . לא כתוב לפחות זה ושניתן יותר. האם SL לא יגרום להחלקת הקלאץ'? איזה דירוג שמן אתה שם ?

C O L T

New member
בחייך, שתיים בלילה עכשיו, נמשיך מחר

Bearing

New member
אתה טועה, ואין לי כוח להכנס

היום לאתר של API ולהוכיח לך, מה שנאמר כאן, נאמר על סמך דבריו של מהנדס כימייה המיעץ לחברות אנרגיה בארץ. אשמח לדעת מה מקור הדברים שפרסמת, אהיה הראשון להודות בטעות אם ישנה כזאת.

45degrees

New member
בכל אופן קבל כמה המלצות מהחיים

1. תחליף שמן כל מחצית הקילומטרז' במחזור הטיפולים הרגיל. בהחלפה כזו אתה לא חייב (אבל יכול) להחליף גם מסנני שמן. 2. אם המנוע שלך לא אוכל שמן כמו המון GSים אחרים, עדיף תעשה אם תשים שמן סינטטי מלא ולא שמן חצי סינטטי או מינרלי. 3. ניסיתי המון סוגי שמנים סינטיים על כל מיני אופנועים, את התוצאות הטובות ביותר קיבלתי על ידי שימוש בשמן של ARAL סינטטי מלא המיועד לאופנועים. לא זול. נמכר בתחנות דור (אין לי אחוזים, בחיי). 4. שמן למנוע הוא כמו דם לבנאדם - כמה שיותר טרי ואיכותי יותר טוב. כמובן שאם המנוע אוכל שמן בקצב גבוה - זה יוצא מאוד יקר.

C O L T

New member
איך בדיוק בודקים בבית תוצאות

של שימוש בשמן כזה או אחר? חוץ מתחושות סובייקטיביות. ההמלצה על סינטטי מלא, נגיד שאין לך מניות וכ"ו, יש לה סימוכין? לפי בירורים לא מעטים, כל השמנים עושים את העבודה בצורה מושלמת ודומה בתחילת דרכם, כאשר הם טריים, רק בשלבים מאוחרים הם ניזוקים מחום פיח והתחמצנות, כאן יש ערך לעמידות הסינטטי, אך אם מחליפים במחצית התקופה אתה כלל לא זוכה להנות מאותם יתרונות העמידות (באופנוע סטנדרטי, שנוסע לא רק במסלול) ואתה פשוט שורף כסף. עדיף תתרום לחולי סרטן או משהו. שמן מינרלי עושה את העבודה מצויין ובאופנועים מסויימים היצרנים אף ממליצים במפורש נגד השימוש בשמן סינטטי.

nimiz

New member
colt צודק! שמן סינטטי ל GS 500

זה ביזבוז כסף מיותר. שמן סינטטי נועד להתמודד עם טמפרטורות גבוהות וסל"ד סופר גבוה. GS עם הסל"ד שבו הוא חי מתאים לשמן מינרלי,שכן בסל"ד של 5000-8000 שבו חי פותח השירשור,אין חשש להתפרקות המולקולות של השמן.. מה גם שבאנופי מחליף באדיקות את השמן כל 5K סל"ד,לכן שוב,ממש חבל על הכסף שמן מינרלי יעשה את העבודה בהצלחה. אצלי יש שמן סינטטי כי האופנוע חי לא מעט בין 12-14K סל"ד,זו צורת הרכיבה שלי,ככה אני שומר קצב עם אופנועי ליטר,לכן שמן סינטטי חיוני.

enigo

New member
לא בטוח שהסל"ד קשור

טמפרטורה כן, אבל לא הסל"ד ישירות, אלא אולי כמדד לעומס. עובדה שיש מנועי מכוניות רבים בהם היצרן ממליץ על שמן חצי סינטטי (למשל בפיאט אונו
) למרות שהם עובדים בסל"ד יותר נמוך משל GS. אני מחליט איז השמן מתאים לי או לא לפי נסיון - איך השמן יוצא בהחלפה, כמה חלקיקי מתכת יש לי בהחלפה. וגם דברים כמו כמה רעש המנוע מייצר ואם יש מד חום מדויק - גם מה טמפרטורת הפעולה של המנוע. ד"א, גם אני בדיעה שכל דבר מעבר לחצי סינטטי זה בזבוז כסף ב-GS. ד"א, יש עכשיו באוטו דיפו שמן חצי סינטטי, בדרוג SL, של דלקול במחיר מעולה - 5 ליטר ב-45 ש"ח (אולי זה בעצם 4 ליטר. לא בטוח).

Bearing

New member
לדעתי אין שום יתרון

לשמן סינטטי מול מינרלי אם הם בעלי דירוג זהה. בשביל זה נוצרו התקנים - SJ סיננטי צריך להיות בעל אותן תכונות כמו SJ מינרלי, אחרת אם תכונותיו היו טובות יותר היה מקבל תקן גבוהה יותר. אין לי שום יכולת לבדוק את השמן בתנאים ביתיים ולכן הברירה היחידה לסמוך על התקן,ועל היצרן - כאן כמובן שלדעתי חייבים לקנות שמן עם שם - (ARAL, VALVOINE וכו') מעבר לזה כל השקעה בשמן טוב יותר לדעתי הינה בזבוז כסף - לא חסר במה להשקיע באופנוע מלבד שמן מעבר להוראות היצרן.

darkER5

New member
מנצל"ש: מכל שמן שעמד יותר מחצי שנה

והוחזק כל הזמן הזה סגור היטב, האם עדיין ניתן להשתמש בו? מוטבע עליו 21106 (תאריך תפוגה?)

למעלה