שאלת שמן מנוע..

באנופי

New member
שאלת שמן מנוע..

אני יודע שדובר רבות על הנושא הנ"ל אבל לא הצלחתי למצוא איזכור לשאלה שיש לי בכל השירשורים הקודמים.. בספר הרכב של GS500 רשום שצריך לשים : API grade, SE,SF or SG (minimum קניתי שמן של VALVOLINE (10/40) וראיתי שרשום עליו שהוא API: SL/CF, ACEA: A3/B3 והוא Synthetic Blend... מכל זה אני מבין שהוא סינטטי, או לפחות תערובת של אחד.. השאלה היא האם השמן הנ"ל מתאים לפי דרישות היצרן או בכלל למנוע של ה- GS?? תודה מראש לכל העונים.

Bearing

New member
קבל הסבר קצר מאד

שם התקן הוא API ישנן שתי רמות לכל שמן - לדוגמא - SA/SB SA- תקן לבנזין SB- תקן לדיזל אותנו מעניין התקן לבנזין - כאן - SA האות השנייה - A היא זאת מציינת את הרמה של השמן לפי התקן - לדוגמא - יש שמן שנקרא "יוסי" והוא ברמה SJ יש שמן שנקרא "משה" והוא ברמה SD השמן יוסי בהכרח בעל מאפיינים טובים ויתר מהשמן משה כיוון שJ באה אחרי D. היצרן שלך אמר שהשמנים צריכים להיות לפחות - EFG ולכן כל שמן מקבוצה - EFGHIJKLMNOPRSTUVWXYZ לפי תקן API יתאים לשימוש באופנוע שלך. סע ברכה.

Torquefreak

New member
תיקון קטן ברשותך

תקן API למנועי דיזל מתחיל באות הלועזית C.

Torquefreak

New member
בוא נראה...

אתה קנית SL. לא SA לא SB לא SC לא SD ולא SE למרות שהוא כבר טוב לפי הוראות היצרן לא SF שגם הוא מצוייייין וגם לא SG. לפי דעתי, SL הוא דירוג חדש ועדכני יותר. לכן טוב לאופנוע שלך. אם יש לך אפשרות להשיג שמן דומה בדירוג SG בפחות כסף - לך על זה. ז"א אין צורך לשלם יותר עבור ה SL. אין בזה שום תועלת.

באנופי

New member
תודה תודה תודה

חשבתי ככה שזה הולך לפי הסדר של האותיות אבל שאלתי בשביל להיות בטוח.. ושוב המון תודה על ההסברים.

t d m 900

New member
לא טוב !

אצלך רשום לשים : API grade, SE,SF or SG כלומר : API grade SE או API grade SF או API grade SG לא כתוב : API: SL תעשה מה שכתוב ! סוזוקי יודע שיש SL אבל לא רוצה את זה. אל תחשוב שהחוברת לא מעודכנת זה לא מתאים לאופנועים. גם לגבי סינטטי לא כתוב אצלך כלום. אם אתה לא בטוח אז תסרוק את העמוד ושים כאן שאגיד לך.

C O L T

New member
לא מדוייק

ויתקנו אותי מומחי הפורום אם אני טועה, אבל לפי מיטב הבנתי תקני שמן מתקדמים יותר שומרים בין היתר על מפרטי קודמיהם עם שיפורים אך בלי שינויים קיצוניים כגון השפעות קיצוניות על מצמד טבול. שמנים שעלולים לגרום להחלקות מצמד לרוב מסומנים בצורה ברורה ENERGY CONSERVING. סוזוקי אכן ידעו שקיים שמן בתקן SL, כפי שהם ידעו על שמנים סינטטיים וכ"ו, אבל המנוע הספציפי הזה לא דורש שמנים שכאלה, מציינים עליו תקן מינימום, תקנים מתקדמים יותר טובים גם כן, במיוחד שכדי לרכוש שמן SF נראה נאלץ להשאיל ממך את מכונת הזמן ולחזור כמה שנים אחורה.

Torquefreak

New member
../images/Emo45.gif ושאלה לtdm900

יש לי ג'יפ משנת 1966. מאיפה אני משיג שמן מנוע בדירוג SA וSB
לפי מה שאתה אומר אסור לי להכניס למנוע שלו שמנים חצי סינטטים בדירוג SF וSG.

t d m 900

New member
Torquefreak. מדובר על אופנועים 2005

אז אנ'לא מבין מהתה מדבר. לך תבחן דגם סוזוקי R1000 2005 אח"כ הונדה CBR1000RR שנת 2005 תפתח הספרון הקטן מתחת למושב ותקרא מה השמן המומלץ. בעצם למה ממכת רחוק כל כך. יש את ניסים ברדה ויש את MORM עם ההונדות הללו בדיוק. יש להם הספר המדובר, שיקראו ואם אפשר לבצע סריקה למען כולנו. ואז נראה. אתה חושב שהיצרן בנה כלי כל כך משוכלל ןאת הספר השאיר עם השמן הענתיקה ככה סתם כדי להרוס האופנוע מהר יותר ? לי זה לא נראה !

Torquefreak

New member
לא כל כך הבנתי

על מה אתה מדבר אבל נראה לי שלא הבנת את הדוגמה שלי. לפי הוראות יצרן הג'יפ שלי (שנת 66 כן?) אני צריך לשים במנוע (המקורי) שמן בדרגת API של SA. אין חייה כזאת היום. היא נכחדה. טוב אולי לא ממש נכחדה אבל אי אפשר למצא שמן כזה בחנויות. אז אני ממלא שמן בדירוג שקיים על המדף. אין שום בעיה עם זה. אותו בעל GS יכול למלא במנוע שמן בדרת API גבוהה יותר ממה שממליץ היצרן רק שלדעתי אין בזה טעם וגם ביזבוז כסף.

vstrom1000

New member
the tdm900 is right

here my owner's manual says the same. this is a 2004 DL1000 a very very modern motorcycle

t d m 900

New member
טעות

SF נמצא המון ב ACE קנה ובנה. וגם האוטו דיפו. וגם SG נמצא בשפע. אז מה הבעייה. הרי גם אלה שקונים שמנים ייעודיים לאופנועי היפר-ספורט . שמן שעולה 60 שח לליטר ! מקבלים דרוג SF !! רק סינטטי, ובדרוג 10W-50. אז מה מפריע? למה הם מקיימים הוראות הייצרן ל SF ואתה יודע יותר טוב ?

C O L T

New member
הנה עוד מידע שמוכיח את דברי

http://www.yft.org/tex_vfr/tech/oil.htm The owner's manual of your motorcycle probably says something very similar to the following: Use only high detergent, premium quality motor oil certified to meet API Service Classification SF or SG (shown on container). The use of additives is unnecessary and will only increase operating expenses. Do not use oils with graphite or molybdenum additives as they may adversely affect clutch operation." That's pretty clear. But what do you do since automotive oils now say on the container "meets SL Service?" That's easy! By consensus of the API and the manufacturers, the current SL classification meet all requirements of SF, SG, SH, and SJ plus all earlier API gasoline categories. The current SL actually offers some additional benefits over the older classifications. So, if the motorcycle requirement says "SG", be confident that "SL" indeed meets that requirement

C O L T

New member
זה שאפשר להשיג SF לא אומר שהוא עדיף

כפי שמשתמע מהמידע בקישורים שהבאתי. אשמח לשמוע מה המקור של הדעות שלך ואם תמצא להם חיזוקים ברשת או בצילום מספרות מקצועית, מה טוב.

t d m 900

New member
C O L T שלום.

כמה עובדות : 1. בספר האופנוע שלי רשום SF או SG כמו כן לא מוזכר מינרלי ולא סינטטי. 2. בשמני אופנועים ייעודיים מה שמוכרים זה SF סינטטי מלא, 10W-50 3. איך תסביר שאופנוע חדיש מוזרק דלק וכד' מייצור 2002 ומעלה נדרש שמן כ"כ מיושן דירוג SF. הרי יש גם דירוגים חדישים יותר עד SL האם אתה חושב שימאהה, סוזוקי, והונדה לא עידכנו את ספרי האופנוע שלהם? המנועים והכלים חדישים והשמן נשאר מאחור? אז מדוע זה לא ככה במכוניות ?

C O L T

New member
שואל אותי? שלח מייל ליפנים!

אני יכול רק לנחש בעזרת קצת היגיון בריא ועל סמך העובדות. 1. ברור, זה השמן שהמנוע צריך, זה אומר שאתה יכול לשים גם SL מעצם ההגדרה של התקנים. סינטטי או מינרלי כלל לא נוגע לעניין, העיקר שיעמוד בתקן, יעבור אותך מטיפול לטיפול עם מנוע תקין. 2. מוכרים כל מיני, מה זה קשור בכלל, אני בטוח שהחברות מייצרות מגוון גדול והיבואנים מזמינים לפי מה שהם רואים בהמלצות היצרנים, מילולית. שמן "מיושן" זה גם עולה לא מעט בזכות נדירותו, אך אין הגיון להשתמש בו או לשלם יותר. אלא אם מתעקשים לא ללמוד ולא להבין. 3. אני אסביר בצורה פשוטה, לא צריך יותר מ-SF למנוע הזה, מה גם שלפי התקנים וההסברים אפשר לשים גם את השמנים החדישים ביותר כי הם עדיין תומכים בכל תכונות התקן הישן. הם אפילו טובים יותר אולי ויטיבו עם המנוע, אבל זה פחות מדאיג את היצרנים, הם רוצים שמן שבטוח לא יזיק, לכן SF. הם גם יודעים על התקנים החדשים והתאימות לאחור, כולם יודעים. מדוע זה לא ככה במכוניות? שוב, זה שאלה ליצרנים, כנראה יש במנועים שלהם משהו מיוחד, כמו מרווחי טיפולים גדולים.

למעלה