שאלת שמן מנוע

gilgili

New member
שאלת שמן מנוע

לבעלי הקוואסאקי: יש לי kle , בכל מקום שאני שואל בו על שמן אומרים לי"שים שמן 4 פעימות" מרוב שהתשוהנ הזו חזרה על עצמה זה כבר נראה לי חשוד. על מה אתם ממליצים??

tygger

New member
שים שמן 4 פעימות...

באופן כללי יש את השמן למנועי 2 פעימות ששורפים את השמן יחד עם הדלק. אבל אלה מנועים קטנים בדרך כלל. שמן 4 פעימות זה שמן למנוע 4 פעימות (מנוע עם מערכת שימון נפרדת. התשובה פה היא לא קרובה אפילו להיות חצי מדוייקת היות ויש כמה סוגים של שמן. מינרלי, חצי סינטטי, וסינטטי מלא. כאשר ככל שאתה עולה ברמת הסינטטי אז השמן יותר יקר ונחשב ליותר איכותי. באופן כללי הייתי אומר ששמן חצי סינטטי (מומלץ לרוב האופנועים) יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ללא לקדוח לך בכיס יותר מדי. ולמה לכל הרוחות אתה שואל בכל מקום על שמן? הKLE אוכל לך שמן?

gilgili

New member
טפו טפו טפו../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

ממש לא, אם אני מבין נכון,השמן הוא שמן 4 פעימות וככל שרמת הסנטטיות עולה כך גם האיכות והמחיר? לשם ההמחשה-שמן סינטטי לחלוטין (נניח) הוא הכי טוב והכי איכותי? תודה

C O L T

New member
OVERKILL

מכיר מושג כזה? השמן האיכותי ביותר הוא אכן השמן הסינטטי, ומחירו יקר בגלל שלייצר אותו צריך בתהליכים מורכבים וארוכים, כאשר את המינרלי מספיק לבודד קצת ממרכיבי הנפט הגולמי האחרים, והנה הוא כמעט מוכן. חצי סינטטי הוא תערובת של מינרלי וסינטטי, והוא יספק את דרישות רוב האופנועים, ובמחיר סביר, הרבה יותר זול מסינטטי מלא. סינטטי זה מושג די נזיל, כמה מרכיבים סינטטים עושים שמן לכזה, כמה אחוזים? היצרנים מתקשים לתת לזה תשובה. שימוש בשמנים מודרניים, כל עוד הוחלפו בזמן, מספק הגנה מצויינת למנועים, ולדעתי האישית עדיף שמן מינרלי או חצי סינטטי זול יותר, משמן סינטטי מלא יקר ובעל תכונות איכות מיותרות, גם אם כי לא מזיקות. היבואן, מצידו, שמח לדחוף שמן סינטטי, רצוי שהוא מייבא, ולעשות קופה בדרך, אפילו שהמלצות היצרן לעיתים במפורש נגד שימוש בשמן סינטטי בהרצה, ולא כולל שמן כזה בהמלצותיו. לשמן יש כמה סיווגים: הגדול ביותר זה 4 או 2 פעימות, לאחר מזה יש גם צמיגות (10W40, 20W50 וכאלה), כאשר יש להשתמש אך ורק בצמיגות המומלצת ע"י היצרן, ובארצות חמות כמו שלנו ניתן לבחור שמן סמיך וזול יותר (20W50, לרוב), שעדיין יהיה בגבולות המלצות היצרן, אבל לא יכאיב לכיס הקונה. אבל לא תמיד ההחלפות זמינות, ואם רוצים מרווח בטחון - השימוש בשמן חצי-סינטטי מומלץ. רוכב הקורע את האופנוע בנס-הרים או ברכיבת דיונות קבועה, אולי כדאי לו לבחור בסינטטי מלא, לרובנו זה מיותר.

yogev klx300r

New member
חשוב מאוד

שהשמן שאתה קונה יעמוד בתקנים. מסדיקה שלי ב- API שזה מכון הנפט האמריקאי, התקנים היום הם או SJ, או אפילו עדיף SL. דרך אגב, הם לא עושים הבדלה בין מכוניות לאופנועים. לטעמי, ניתן לשים שמן מכוניות גם באופנוע, כל עוד הוא איכותי, ואין לו תוספי החלקה (באופנוע יש קלאץ' רטוב והמחליקים האלה לא ממש עוזרים לו לעבוד). בשורה התחתונה: אם אתה רוצה לשמור על האופנוע שלך לך על סינטטי. אם אתה מרושש תקנה שמן על בסיס סינטטי (מה שנקרא "חצי סינטטי). מינרלי אתה בכל מקרה לא תמצא, כי אתה צריך שמן עם כמה רמות צמיגות (10W40, 15W50 וכו'), וכדי להגיע לכמה רמות צמיגות מוסיפים תוספים סינטטים. אני אישית, מאוד אוהב את CASTROL

gilgili

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

את האופנוע קניתי ומאז עגיין לא הגעתי לטיפול(עוד 2000 ק"מ) אם חסר לי קצת שמן עכשיו,אני יכול להוסיף איזה שמן שאני רוצה מבלי לחשוש מתוצאות ה"סלט"? הרי אין לי מושג איזה שמן יש כבר במנוע ...

C O L T

New member
רצוי לא להוסיף שמן אחר

עקרונית, עדיף לא לערבב שמנים מסוגים שונים, עלולות להיות תוצאות שליליות, למרות שלרוב ההימור מסתדר, ולא נגרם נזק, ההימור כשמו הוא, וזה על בריאות המנוע. לעיתים התוספים של השמנים השונים מגיבים אחד לשני, ואז הסיפור ארוך ובעייתי. הייתי ממליץ לא להוסיף, אלא להחליף את השמן כולו מוקדם יותר, ליתר בטחון. אפשר להקדים את כל הטיפול, אם ההפסד הכספי מציק לך - תעשה את 4 הטיפולים הבאים באיחור של 500 ק"ם כל אחד, ותחסוך חזרה.

למה שלא

פשוט תתקשר לבחור שקנית ממנו ,ותשאל אותו ,ליתר ביטחון? ממה שאני יודע, אין בעיה גדולה לערבב סוגי שמנים מאותה החברה, בצמיגות שונה ,כי הם משתמשים באותם החומרים ,פשוט ביחסים שונים...

eokorkin

New member
שמן מנוע

מנועי קוואסאקי יש להם לרוב רעשים נילוים, ולכן עדיף להישתמש בשמן 15/50 חצי מינטטי של מוטול שישתיק הרבה ראשים וגם ישמן את חלקי המנוע כמו שצריך (זה בכללי)

למעלה