אמונדסן!
זה השם שהייתי רוצה לתת לבן שלי. על שמו של האקספלורר הנורבגי הדגול רואלד (מבטאים רואל) אמונדסון, האיש הראשון שהגיע לשני הקטבים של כדה"א ומה לא... בעלי מתנגד, בעיקר כי זה שם משפחה נפוץ כאן וזה לא נשמע לו.
לי אין בעיה לקרא על שם אנשים שעשו היסטוריה שאני מעריכה. אבל מהמשפחה במיוחד אנשים מאוד קרובים וחיים- לא נראה לי. הכי הרבה שהייתי עושה זה להשתמש באותה אות ראשונה או במשמעות דומה.
במשפחה של בעלי מצד חמי מאוד מקובל לקרא לבנות על שם נשים אחרות מהמשפחה, סבתות רבאות וכד'. ואכן, לבנות הדודות שלו יש שמות מהמשפחה. לגיסתי (אחותו של בעלי) קוראים על שם הסבתא שלהם שהיתה חיה כשהיא נולדה, אבל גיסתי משתמשת בזה רק כשם שני. מה שמוזר זה, שלבנים לא קוראים על שם אף אחד. אנחנו החלטנו שאם תהיה לנו בת, אכן נשתמש באחד מהשמות במשפחה (בטח של הסבתא רבה שלו).
אנחנו כמעט ולא מסכימים על שום שם. השמות היחידים שאנחנו מסכימים עליהם לבנים הם קים (זה שם של בנים כאן) ויאספר (Jasper). יש לנו שם משפחה ארוך וקצת מסובך אז יהיה קשה לבחור. נראה לי שבסוף כל אחד יתן שם אחר לילד ויקרא לו כמו שהוא אוהב
מזל שיש עוד הרבה זמן עד שיהיו לנו ילדים.
אני ממליצה לבדוק טוב מה המשמעות של השמות בשפות אחרות (גל, למשל, זה משוגע בנורבגית), ובלי אותיות מוזרות (רוב האנשים הלא נורבגים לא מצליחים להגיד או לכתוב את האות הראשונה בשם על בעלי שמתחילה ב- Ø. וזה גם סיפור כצריך לתקשר עם מקומות שאין להם את האות הזאת- למשל בכרטיסי טיסה).
וכן לשים לב לשמות- בעיתונים, בטלויזיה, באינטרנט, באתרי שמות גם... וככה תיחשפי לשמות שמעולם לא חשבת עליהם ואולי ימצאו חן בעיניכם.
ויייי... חפרתי
שיהיה לך המשך הריון קל