שאלת שמות...

bluewolfski

New member
אני גם אוהבת את השם איידן.

נתנאל, שם די בן לאומי, לא? טוב, אני בטוחה שיש מלא שמות הולנדיים שגם את לא הכרת עד שהוא לא גילה לך

איזה כיף לך, אני משחקת במשחק הזה כבר 16 שנים!!! בתקווה שבשנה הקרובה נעשה את זה על אמת!

בהצלחה

bluewolfski

New member
משחק בכאילו.

יש לי רשימות של שמות , מגיל 12 בערך. . . כל כמה זמן זה משתנה. יש רוטציות.

אני משגעת את בעלי, ואצלי כמובן שזה משחק כי אין לנו ילדים עדיין...

smaak

New member
איידן? אני לא יכולה לנתק את זה

מסקס והעיר הגדולה.

מזל שלא קראתי ליאן בשמות שאהבתי לפני 16 שנים.

TatyBar

New member
לא מכירה..

לא אהבתי את התכנית הזו מעולם.. ראיתי כמה פרקים בודדים. זוכרת שהיה מר. ביג... לא מכירה את איידן.....

bluewolfski

New member
חחח...

כן, גם לי זה מזכיר את איידן מסקס והעיר, ואי אפשר ממש לברוח מזה כאן. יש את זה איזה פעמיים ביום בטלויזיה!!!
*נראה לי שגם דרך התכנית חשבתי שהשם הזה ממש יפה.

וכן, שוב אני רואה, בפעם השלישית אולי...

ואני רוצה להבהיר שיש רוטציות, זה מתחלף כל כמה זמן. יש תמיד אופציות ל4 ילדים ולכולם יש שני שמות.
בדמיון כמובן.

יעלי9

New member
ברור

כלומר, לפחות לי זה ברור שאיידן מתחבר לסקס והעיר הגדולה.
אבל(!) מפני שמדובר בזרם אסוציאציות צריך פשוט להמשיך לזרום איתו ולהיזכר ש"איידן" שיחק קודם בחשיפה לצפון ואז זה כבר הרבה יותר טוב.

een ogenblik

New member
אכן, מוזר

נתן הוא אחד משמות הבנים הפופולריים בפלנדריה לאורך השנים. כמו גם בן, דן ויונתן, מה שמקל על מציאת שם ישראלי לבן, אם זה מה שרוצים.

איני מסוגלת להציע שמות לילדי אחרים. לא כי אין לי רעיונות, אלא כי אלו ילדי אחרים. אבל בפלנדריה יש אתר המרכז את כל שמות הילודים בעשר שנים האחרונות. אפשר לחפש על פי אותיות שרוצים, על פי רמת פופולריות, על פי חתך זמנים וגם על פי אזורים (אבל במילא אינכם מפלנדריה, אז זה לא משנה). יש הבדלים ניכרים בין שמות פלנדריה לשמות הולנד, אז לא בטוחה שהאתר הזה יעזור לכם. אולי יש משהו דומה בהולנד?

TatyBar

New member
אני אחפש...

אני אדבר עם האיש היום. כששאלתי אותו על השם אז שאלתי בטקסט. אולי הוא לא הבין את ההגייה של השם...??
...

een ogenblik

New member
תדירות

בכיתוב הפופולרי Nathan (קיים גם Natan) השם נע שנתית בין המיקום ה-37 ל-18, כאשר המיקום לעשור 26. לטעמי, זו רמת פופולריות יציבה, וטובה יותר ממיקום בעשיריה הפותחת, שאז יש איזה ניים שלושה בעלי אותו שם בכיתה, והרבה פעמים השם נמאס לאחר זמן מה, והופך בבת אחת למיושן.

MayFebruar

New member
אמונדסן!

זה השם שהייתי רוצה לתת לבן שלי. על שמו של האקספלורר הנורבגי הדגול רואלד (מבטאים רואל) אמונדסון, האיש הראשון שהגיע לשני הקטבים של כדה"א ומה לא... בעלי מתנגד, בעיקר כי זה שם משפחה נפוץ כאן וזה לא נשמע לו.
לי אין בעיה לקרא על שם אנשים שעשו היסטוריה שאני מעריכה. אבל מהמשפחה במיוחד אנשים מאוד קרובים וחיים- לא נראה לי. הכי הרבה שהייתי עושה זה להשתמש באותה אות ראשונה או במשמעות דומה.
במשפחה של בעלי מצד חמי מאוד מקובל לקרא לבנות על שם נשים אחרות מהמשפחה, סבתות רבאות וכד'. ואכן, לבנות הדודות שלו יש שמות מהמשפחה. לגיסתי (אחותו של בעלי) קוראים על שם הסבתא שלהם שהיתה חיה כשהיא נולדה, אבל גיסתי משתמשת בזה רק כשם שני. מה שמוזר זה, שלבנים לא קוראים על שם אף אחד. אנחנו החלטנו שאם תהיה לנו בת, אכן נשתמש באחד מהשמות במשפחה (בטח של הסבתא רבה שלו).

אנחנו כמעט ולא מסכימים על שום שם. השמות היחידים שאנחנו מסכימים עליהם לבנים הם קים (זה שם של בנים כאן) ויאספר (Jasper). יש לנו שם משפחה ארוך וקצת מסובך אז יהיה קשה לבחור. נראה לי שבסוף כל אחד יתן שם אחר לילד ויקרא לו כמו שהוא אוהב
מזל שיש עוד הרבה זמן עד שיהיו לנו ילדים.

אני ממליצה לבדוק טוב מה המשמעות של השמות בשפות אחרות (גל, למשל, זה משוגע בנורבגית), ובלי אותיות מוזרות (רוב האנשים הלא נורבגים לא מצליחים להגיד או לכתוב את האות הראשונה בשם על בעלי שמתחילה ב- Ø. וזה גם סיפור כצריך לתקשר עם מקומות שאין להם את האות הזאת- למשל בכרטיסי טיסה).
וכן לשים לב לשמות- בעיתונים, בטלויזיה, באינטרנט, באתרי שמות גם... וככה תיחשפי לשמות שמעולם לא חשבת עליהם ואולי ימצאו חן בעיניכם.

ויייי... חפרתי

שיהיה לך המשך הריון קל

TatyBar

New member
חריג!

נשמע שם מעניין, ההגייה מעניין, מתגלגל נעים על הלשון.... אבל חריג לגמרי! מעולם לא שמעתי אותו... אבל אתם נורדים.... אולי אצלכם זה לא יישמע כל כך חריג.
יש כבר שמות שהפכו משמות משפחה לשמות פרטיים.. מקנזי למשל. שם ששמעתי הרבה מארה״ב... נשמע לי לגמרי משפחה.. אבל עכשיו גם פרטי. או מקסוול...
אהבתי קים!
היתה לי חברה קים כשגרתי באנגליה.
אבל לי נדמה שעם שם משפחה ארוך, צריך שם של שתי הברות לפחות. לבעלי יש שתי הברות והשילוב עם שם המשפחה זורם טוב. לאחיו יש הברה אחת בשם, והשילוב עם שם המשפחה עושה רושם קצת תקוע. פחות זורם יחד...
יש הטיות לקים?
בבית הספר של הבנות יש כאלה שמות שמעולם לא שמעתי... יוחם. ח בסגול... שורד. ו בשורוק...
הכל נורמלי לגמרי ונפוץ ביותר..... Go figure...

MayFebruar

New member
נזכרתי בשני שמות

שעובדים באנגלית ועברית, ובטח גם בהולנדית ואני אוהבת- דניאל ואדם. (אבל אולי אדם לא יעבוד בהולנד בגלל שזה שם של גבינה?)
יש גם את יונתן שמאוד פופולרי בסקנדינביה (אני פחות אוהבת) עם הורים ישראלים בגלל שאומרים את השם אותו דבר. נראה לי שרוב היונתנים כאן הם חצי ישראלים....

ולקים אין הטיות אחרות.

גם בנרבגית יש שמות שאני מרחמת על האנשים שנושאים אותם. למשל סנורא Snorre, שזה שם של איזו פואמה וויקנגית עתיקה. באנגלית זה ממש כמו 'נחירה' וזה שם מאוד פופלרי! ורוב השמות לבנות נשמעים מאוד 'קשים' ולא נשיים, את יודעת לא נעימים לאוזן. ולהרבה גברים יש שמות עדינים ונעימים... כמו שאמרת, גר פיגור

מלפפiן

New member
מה שלא יהיה, מציעה לך לא לקרוא לו

ניר (כליה בהולנדית) או אורן ( אוזניים). גם לא סער כי זה שם של בנות כאן.... אני אישית מאד אוהבת את השם ההולנדי קייס kees וגם jeroen. ולגבי שמות של אנשים חיים, לי אין בעיה עם זה, דווקא נראה לי עדיף לקרוא למישהו על שם אדם חי, מאשר אדם מת שהוא מעולם לא פגש....

odansky

New member
ואני קראתי את זה ככה:

מה שלא יהיה, מציעה לך לא לקרוא לא מלפפון

אני זוכר שזה כבר קרא לי בעבר

עמרUK

tch111

New member
השם המוזר ביותר ששמעתי בספרד היה

Jara, ומבטאים זאת כך "חרה".
בספרדית זהו שם של פרח יפה.
אולי במקרה את יודעת את שם הפרח בעברית.

een ogenblik

New member
זה נראה כמו לוטם

זה המעומלן והמגוהץ, לא הסמוק המקומט. מרווני, נדמה לי, או אולי ריחני? משהו כזה.

למעלה