שאלת שמות...

TatyBar

New member
שאלת שמות...

אז יש כמה שיודעים ויש כאלו שלא...
אבל אנחנו מצפים לתוספת טסטוסטרון למשפחה שלנו בקרוב.....

ואני מבקשת רעיונות לשמות.... משהו בלי ח, כי בהולנד זה נכתב עם ג וזה מקור לטעויות...
אבל בעצם כל רעיון יתקבל בברכה.

ושאלה.

מה דעתכם על לתת שם על שמו של מישהו..... חי?

נכון שאצל הנוצרים זה נהוג.
ההולנדי שלי אמנם לא נוצרי אלא חסר דת (וכך גם אמו היתה..) אבל זה מקובל שם. במחוזותיו.

אצל היהודים האשכנזים זה מאוד לא מקובל.
אצל הספרדים קראתי שזה דווקא כן היה. רק שכשמישהו קרא לבן שלו על שם אביו, היה נהוג לא לכנות את הילד בשם המלא אלא בכינוי.
בכל אופן, אני אשכנזיה לחלוטין...

אבל גם ממש לא דתיה.

וזה בכל זאת נשמע לי מוזר לקרוא לבן על שם אדם חי....

אפשר דעות בבקשה???? (אם כן, זה יהיה השם השני).

את רוצה שם ישראלי?

לי אין בעיה עם שם של מישהו שעדיין חי.

לי היה שם המון זמן שנורא נורא אהבתי, בסוף הכרתי בחור עם אמא בשם הזה. על גופתי המתה שאני אקרא לבת שלי על שם חמותי... השם היה נינה.

TatyBar

New member
שם מקסים..

אבל אני עם בן...

לגדולה יש שם ישראלי אבל מקובל מאוד ונפוץ גם בעולם וקיים גם בהולנד.
לקטנה שם נורדי משהו.... לא כל כך קיים בארץ, אבל פשוט מאוד להגייה. וכן מקובל בהולנד.

אני מרגישה לא נח עם שם של מישהו חי.. אבל אני רוצה להבין עם עצמי למה.. האם זה רק הרגל ומסורת שגדלתי אליה? האם יש מאחורי זה משהו.?
לא יודעת עדיין...

yaelisam

New member
אני בטוחה שיש הרבה אנשים חיים

עם השם של הבן שלי

בקיצור- מה הקרבה לאדם הזה?
ובעיני כל עוד מדובר בשם שני, כזה שלא משתמשים בו ביום יום, אין שום בעיה לקרוא על שם מי שרוצים, גם אם בעוונו הוא עוד חי

rona73

New member
איפה שאני גרה נהוג לתת לבן את שם האב החי....:

זה אומר שכמעט כל ילד קוראים לו כמו האב,בעייתי,נכון?לא רק זה ,השם השני הוא שם האב פלוס הסיומת לגברים זה יוצא משהו כמו ישראל ישראלי בעיברית.

אני נגד העיקרון לתת לבן את שם האב ,לא רציתי שום שם שקשור למשפחה שלו החיה...נקודה!!

בחרנו שמות עיבריים שנשמעים מאוד טוב בכל מדינה.

נולדו לנו תאומים ז"א שהאיש בחר שם ואני את השם השני.האיש בחר שם מאוד דומה לשלו אבל בעיניי הוא שם יפה .

אני לא ממש אוהבת לתת שם ,לא שם משהו שחי ולא על שם משהו שמת...עם השם השני או השלישי אפשר,לדעתי.

d i n a l e

New member
שמות...

כאן בהחלט מקובל להעניק שם של אדם - קרוב בעודו בחיים. כשנודע לנו שהגדולה שלנו היא בת, רפאל ניסה לשכנע אותי לקרוא לה בשמה של אימי. ממש ממש לא נראה היה לי. הוא ניסה לשכנע את אמא שלי לשכנע אותי (לא היה לו סיכוי..) היה לנו חשוב שלילדים שלנו יהיו שמות עבריים, שניתן להגות בכל שפה, בעיקר בספרדית. וכך היה לשתי בנותנו שמות עבריים-תנ"כיים, שנהגים בקלות. וכולם מבסוטים :)

סיפור אולי הפוך הוא שאמא שלי (האשכנזייה) ילדה את אחי (אחרי שתי בנות), אבא שלי (הספרדי), ביקש שהוא ייקרא בשם אביו (הסבא שהיה בשנותיו האחרונות). אמא שלי סרבה בכל תוקף, דווקא מפני שאהבה והעריצה את סבא שלי, כי בחינוך האשכנזי לקרוא לתינוק בשמו של אדם חיי פרוש הדבר הוא למעשה לייחל למותו. והיא לא הייתה מסוגלת. ולימים היא הצטערה צער גדול. שהרי היא הייתה משמחת את הסבא, שלא זכה לדעת שאחי הקטן קרוי על שמו...

ושמות לבנים - ברוח העברית - התנ"ך שלרוב עובדים לא רע בשפות זרות:

דויד, דן / דניאל, רפאל, איתמר, יואב, טל, גל, תום

שיהיה במזל

tch111

New member
לפני מספר שנים נפגשתי פה בספרד

עם משפחה הולנדית, איני יודע אם הם היו יהודים, לבן שלהם קראו יֶנְטֶל.
שם פולני גלותי ובנוסף של ילדה.

TatyBar

New member
לבת שלי

יש חברה בכתה ששמה ינטל.
בת.
כמו בסרט של ברברה סטרייסנד...

mish07

New member
חייבת להעיר משהו על השם טל

מכיוון שהוא די בעייתי באנגלית. בכתה של הבת שלי התבדחו לא מעט על השם שלה כי האנגלים יכולים להגות אותו כמו TOWEL. אבל זה עבר להם

אני לא אכנס בכלל לשמות כמו שגיא שממש קשה להגייה ויש קונוטציות לא מי יודע מה נעימות באנגלית...
בקיצור שני השמות שבחרתי לילדיי די בעייתיים להגיה ואולי הייתי בוחרת אחרים אם הייתי יודעת שנתגורר בחו"ל כעבור מספר שנים...

אני אוהבת את השמות גיא, ניר, תומר, עומר.

אספרסו2

New member
לשירותך תמיד

עמק בערבית זה מארג'.

ולכן למארג' סימפסון יש זיקה לציון.

tch111

New member
תודה, ואנקדוטה קטנה על תרגומון של גוגל

רציתי פעם לתרגם מתכון מספרדית לעברית, התעצלתי לתרגמו, והכנסתי את הטקסט כולו לתרגומון של גוגל, מה שיצא זו זוועה, אולם ה"דובדבן" היה, שבמקור היה כתוב"לטגן בשמן עמוק" והתרגומון נתן " להוסיף נפט".
טוב, "למזלי" אני יודע "קצת" לבשל ולא ניראה לי מתאים להוסיף למתכון נפט.

אספרסו2

New member
עוד דוגמה

לאבולוציה של עידן הטכנולוגיה,
אלו שכבר לא איתנו בעקבות תרגום מתכונים ויישומם כלשונם
כנראה נופו בתהליך הניפוי הטבעי.

עזוב מתכונים,מה אתה מנבא לגמר הכדורסל האולימפי היום?

NBA נגד ספרד.

tch111

New member
מצד אחד בעד ספרד

מצד שני נגד, ולו רק בכדי לחסוך את רעש הפיצוצים למקרה של ניצחון ספרדי.

een ogenblik

New member
הולנדים, זה מה יש

בפלנדריה לא שמעתי ינטל. בדקתי, ובעשר שנים האחרונות נקראו 13 בנות בשם הזה, 5 מתוכן באנטוורפן (כמה מפתיע) -5 במזרח פלנדריה (אבל הם לא נורמלים באופן בסיסי). באותן שר שנים נקראו 37 (!) בנים בשם הזה, רק 3 באזור אנטוורפן (טוב, נו, אולי הם יודעים משהו), אבל 15 במזרח פלנדריה (לא נורמליים, כבר אמרתי?) ועוד 12 במערב פלנדריה (דווקא הם אמורים להיות עוד יותר לא נורמליים מאשר במזרח פלנדריה). אבל ינטע לבנות הוא די פופולרי.
כן, כן, יֶנְטֶע.
כן, כן, שם יוניסקס לבני עשר ומטה, אופנתי ומלא שיק. בדקתי באותה הזדמנות, ובעשר שנים האחרונות נולדו 351 בנים ו-302 בנות. באנטוורפן נולדו כמעט 100 (98 זה כמעט 100, לא?), ועוד כמעט 100 ("רק" 93) במזרח פלנדריה. רק לימבורך נסתה להתעלם מהשם, ובמשך 10 שנים נקראו רק 8 בנות בשם הזה. מצב הבנים חמור יותר. כל הפרובינציות הפלמיות השתתפו בחגיגה. מערב פלנדריה אמנם פיגר קצת עם 52 בנים בשם זה, אבל במזרח פלנדריה השיא של 81 מהווה חלוקה שווה בנטל הסבל של הינטע'ס המודרניים.

פעם ראשונה ששמעתי שקוראים לילדה כבת שנתיים בגן המשחקים ינטע האיש היה צריך לאסוף אותי מן הקרקע, אחרי התקף צחוק בלתי נשלט, ולגרור אותי הרחק משם לפני שמישהו ישים לב אלי.

tch111

New member
אני מבין שעשית עבודת מחקר רצינית, כל הכבוד

אהבתי במיחד את קטע הצחוק בסוף, כנראה שגם אני הייתי מתפוצץ מצחוק.

bluewolfski

New member
תשובת שמות

אני מסכימה וגם לי זה מוזר לקרוא לילד על שם של מישהו מהמשפחה שחי...יש לי חברה מרוקאית שחצי משפחה היא דודו על שם הסבא. זה מצחיק. יש איזה 5 דודואים.

מצד שני, פעם מישהו אמר לי שהוא שונא "שמות מצבה"... צריך לחשוב טוב טוב, ואם יש שם שאת ממש מתחברת אליו ויש מישהו במשפחה שאת מאוד מחוברת אליו וזה גם ככה שם שני אז לדעתי זה בסדר לתת את השם על מישהו שהוא חי או לא. העיקר שתרגישו בנוח עם השם.

אמא שלי תמיד אומרת לי שכשהתינוק יוולד אז תדעו. למרות שיש לי רשימה (ברוטציה מגיל 12 בערך...)

כמה שמות יפים לטעמי - בראש שלי אני אומרת אותם בהגייה אנגלית...

תום, קירן, נוח, איליי, ג'ושוע (עם ג'..), נתן.

וכמובן - מזל טוב! הריון קל ולידה קלה ובריאה

TatyBar

New member
איזה קטע

אני מאוד אוהבת קירן. בעלי לא כל כך מתחבר אליו. גם ההגייה שלו בעברית היא לא נכונה.. אבל אולי אני אנסה את זה שוב אצל ההולנדי...
נתן, או בשמו המלא נתנאל, מקסים בעיני... גם מתאים למה שעברנו בינתיים עם ההריון הזה.....
בעלי מעולם לא שמע את השם הזה..
מוזר לא???
תום בהחלט ברשימה, אם כי בשמו המלא תומס. שיקראו לו תום או טומי אבל השם לטעמי, בצירוף שם המשפחה, צריך שתי הברות לפחות.
חשבתי גם על איידן... חשבתי על זה לפני המון שנים בגלל השחקן המקסים בעיני, איידן קווין. גם זה לא מתחבר להולנדי שלי עם כלום.
בקיצור, אהבתי את הרעיונות שלך..
וכמו שברור בינתיים... עוד אין כלום מוחלט...

ואגב. השם השני שחשבנו עליו הוא של אבא שלי.
בעלי מאוד רוצה. אבל לי זה מרגיש לא נח..... אז אני צריכה לחשוב על זה עוד.....
אולי להתייעץ עם סבתא שלי. (אמא שלו). היא שומרת מצוות. נראה מה היא תאמר על הרעיון... אם היא תרגיש לא נח, אז נרד מזה.
בינתיים, כשביקשתי ממנה רעיונות, היא נתנה רק שם אחד. של אבא שלה. הוא היה יהודי דתי שנרצח על ידי הגרמנים.... דווקא שם חמוד. פיליפ. אבל אני לא הכרתי אותו. אז אני לא יודעת מה אני מרגישה לגבי זה. ובכל מקרה אם כן, זה יהיה שם שני.

טוב. מי שקראה עד כאן, אשמח לעוד שמות ורעיונות מעניינים.

אגב, גם יוהן עלה כאפשרות. זה היה שמו של הסבא של ההולנדי.
(השם השני של ההולנדי הוא על שם סבתו... וממילא קראו לה כריסטינה, כך שאני לא חושבת ששם ישו הנוצרי יעבור אצלי במשפחה בשלווה... נראה לי מוגזם... בכל זאת..)
והבת שלנו, יש לה שם שני, על שם אמו של ההולנדי.
ולאביו לא היה לו קשר טוב כך שאין לו שום רצון להשתמש בשם אביו...
טוב.
בלאגן.
מי שקראה עד פה, והבינה, כל הכבוד! ותודה רבה!

למעלה