שאלת שכירות

שאלת שכירות

בעל הדירה אותה אני משכירה הודיע לי בברצונו שאני אפנה את המושכר בעוד חודשיים (דבר שרשום בחוזה כאפשרי) אנחנו פיננו אותה בזמן וביום מסירת המפתח בעת שבעל הדירה הגיע הוא טען ש2 דלתות בבית "נעלמו" (דלת אחת בסלון ואחת במטבח) דלתות שמיותר לציין לא היו בדירה מעולם. ויש לי הוכחות כמו שכנים שבאו לדירה במהלך השנים ולא ראו שם דלתות (אנחנו גרים שם 5 שנים) וגם תמונות שלנו בדירה שבהם רואים את ה"אין דלתות". הוא מצידו מסרב לתת לי את הצקי'ם של השכירות הנותרים ואת השטר ערבון. האם הוא יכול לפדות את הצקים של השכירות לכיסוי "הנזק" ? האם מותר לי לבטל את השצקים הנ"ל כי הרי בידי יש מכתב שלו שהחוזה שכירות מבוטל כיצד הוא יכול לפדות שטר חוב..האם הוא חייב אישור של בית משפט בשביל זה? סליחה על האורך ואודה מאוד לתשובות !

תשובה

הוא יכול לפתוח בגין שטר החוב וגם בגין השיקים אם הם חוזרים תיק בהוצל"פ ואז יהיה עליכם להגיש התנגדות לביצוע שטר. כמובן שהוא לא יכול לפתוח תיק הוצל"פ על סכום הגבוה מכום הנזק שהוא טוען שנגרם לו.

לא כל כך הבנתי

מותר לו לנסות לפדות צ'קים שמיועדים לשכר דירה למרות שהוא פינה אותי וביטל את החוזה הרי בשביל נזק יש לו שטר חוב ועל זה הוא רשאי לפתוח תיק בהוצל"פ בגדול אני יכולה לבטל את הצקים האלה או לא? תודה על התשובה

אם הם רשומים

"למוטב בלד" אתה יכול להבין אך אתה צריך לדעת שהוא עלול לפתוח אתם תיק הוצל"פ ועליך יהיה להסביר מדוע אין הוא זכאי לכסף הזה.

הם לא למוטב בלבד

ככה יש סכנה שהוא יעביר את הצקים לגורם 3 אוף אני בבעיה אני אבטל אותם ואתפלל לטוב

רשום בחוזה

שאנחנו מעריכים את החוזה בעוד שנה ושהוא קיבל 12 צ'קים על סך xxx ש"ח מפה ניתן להבין שהצקים ניתנו לכיסוי שכר הדירה ולא בגלל שהוא בחור יפה עיניים

פולספגן

New member
במשפטים כל עוד זה לא רשום שחור על גבי לבן, אז

זה ניתן לפרשנות. אמחיש לך בכדי שתבין: לפי מה שאתה אומר, כל חודש ששלמת היית אמור לקבל צ'ק אחד בחזרה, אך אני מניח שלא קבלת. אם כך, למה לא קבלת? מהתשובה הפשוטה ביותר, כי בעל הבית העדיף שהכוח יהיה אצלו ובשעת הצורך יוכל להשתמש בהם ולא משנה הסיבה.

פולספגן...

דבר ראשון : אני בת ! דבר שני : איך אקבל את הצ'ק בחזרה עם איתו אני משלמת את השכר דירה הבעל בית קיבל 12 צ'קים שכל חודש נפדה צ'ק חודשי לכסות את השכירות החודשית בגלל שהוא ביקש שנפנה את הדירה לפני הזמן נשאר לו 10 צ'יקם שיועדו לשכירות עתידית של הדירה לעוד 10 חודשים הסברתי את עצמי נכון?

פולספגן

New member
כן, אבל ...

כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת, כל עוד לא רשמתם את זה במפורש, אז זה נתון לפרשנות. ייתכן מאוד שאם תתבעי אותו, השופט יקבל את גרסתך.

אז מדבריך אני מבינה

שאם אני מבטלת את הצק'ים בבנק כי הרי הוא שלח לי מכתב שבו הוא מפר את חוזה השכירות ביננו לי מותר לבטל את הצ'קים שעדיין נמצאים ברשותו כי הרי החוזה מבוטל מיוזמתו ובמידה והוא ינסה לפדות צ'ק שיחזור (כי הרי ביטלתי אותו) והוא יחליט לתבוע אותי יש מצב שהשופט יבין את הסיפור המורכב הזה הרי למה נתתי לו שטר של ערב למקרה של נזקים בדירה.. במידה והדירה לו נראית לו תקינה שיתבע את השטר ולא את הצ'קים שיועדו לשכ"ד

למעלה