שאלת שימון שרשרת:

sentinel

New member
שאלת שימון שרשרת:

מה התדירות בה אתם משמנים שרשרת? או יותר נכון לשאול, מה התדירות שתשמור על אורך החיים של השרשרת? ועוד שאלה, האם יש שמן מומלץ לשימון שרשרת, כלומר מבחינת סמיכות או צמיגות? הסיבה שאני שואל היא כי מוסכניק אמר לי שהשרשרת שלי לא משומנת מספיק כי רואים את הצבע המטאלי שלה והיא לא מכוסה בשיכבת שמן.

zataomm

New member
תשובה

אני משמן כל תדלוק (אצלי זה יוצא אחת ל- 260 ק"מ, פחות או יותר). שמן מומלץ: יש הרבה, אני משתמש ברפסול, קטן קטן אבל ממזר.

C O L T

New member
המוסכניק לא צודק

ככה מחליטים אם היא משומנת מספיק? לפי הצבע? ומה עם כל התרסיסים השקופים על בסיס טפלון\סיליקון? כמה שלא תשים - לא תקבל שרשרת שחורה. שימון בעזרת תרסיס יעודי, שכתוב עליו "לשימון שרשרת באופנוע", נעשה בכל 400 ק"ם בערך, או אחרי כל רכיבה בגשם או בוץ. אם נדבק חול או אבק - יש לנקות את השרשרת עם נפט או WD40, לנגב היטב ואז לשמן. רוב יצרני האופנועים לא מחייבים שימון בתרסיס יעודי, ניתן להסתפק בשיטה זולה בהרבה של שימון - קונים מיכל שמן גיר או שמן תמסורת בצמיגות 120 או גבוהה יותר, ואז משמנים כל יום, או כל 100 ק"ם. רצוי לשמן אחרי נסיעה, ולתת לשמן לתפוס, במיוחד בשימוש בתרסיס. גריז לא מתאים לשימון השרשרת, בגלל שנדבק הרבה חול ואבק, שמגביר את השחיקה.

ixmix

New member
הפעם איננו מסכימים.

הכוונה של המוסכניק ב"צבע מיטאלי" היא שהשרשרת מבריקה. לא משנה מה סוג הגריז, צבעוני או שקוף, שמן או ג'ל - כאשר שרשרת מבריקה סימן שהיא איננה משומנת. לדעתי זו הכוונה, ואם כן אז המוסכניק צודק.

ixmix

New member
הפעם איננו מסכימים.

הכוונה של המוסכניק ב"צבע מיטאלי" היא שהשרשרת מבריקה. לא משנה מה סוג הגריז, צבעוני או שקוף, שמן או ג'ל - כאשר שרשרת מבריקה סימן שהיא איננה משומנת. לדעתי זו הכוונה, ואם כן אז המוסכניק צודק.

korkin

New member
שימון שרשרת

ליפני שימון השרשרת תוואדה שהיא נקייה ויבשה. למה רצוי לשמן בספרי ספציפי? מותאם לכביש או לשטך? רוב השרשראות הן "O"רינג או "X"רינג, הספרי מחיל בתוחו שמן עדין שחודר את טבעת הגומי ומשמן את החוליות מביפנים,בספרי כביש יש לו חומר שמצפה את החוליות מבחוץ במין שיחבת גריז ומונעת מהשמן שחדר לתוך החוליות לעוף אחוצה במהירויות גבוהות. בספרי שטח יש מין טפלון שאוטף את החוליות מבחוץ,ומיתייבש לאחר 3 דקות בערך --תפקידו לימנוע מהשמן שבתוך החוליות לצת ולימנוע מחול או ליחלוך להידבק לשרשרת או לחדור לתוך החוליות. ספרים מומלצים של סילקולין או מוטול או הונדה.

למעלה