שאלת שיבולת שועל

shiri67

New member
שאלת שיבולת שועל

מאחר וכולם המליצו שזה בריא, מזין,... קניתי שני סוגים: טחון עדין ושלמים, עכשיו שאלת השאלות מה עושים עם זה.ניסיתי לאכול את הגס, כמו שהוא בתוך שוקו, לא היה מדליק.עדיין לא בישלתי מהשני דייסה. יש רעיונות? נסיון? יש מי שאוכלת את זה? באמת בריא?

אני מכינה מיזלי ולמרות כל המיתוסים, אין יתרון בריאותי דווקא

לש"ש הגסה. מה שכן חשוב זה שהש"ש הדקה לא תהיה אינסטנט.
להכנת מיזלי צריך להשרות את הש"ש לפחות 20 דקות אם היא דקה וכמה שעות אם היא גסה, ללא בישול כמובן.
אני אוהבת להשרות במיץ תפוחים או ביוגורט. מוסיפה גם פרי קצוץ דק או חתוך לקוביות - תלוי בחשק באותו הרגע.
היוגורט החביב עלי הוא יוגורט ביו 3% של תנובה, והקנייה המשתלמת היא מארז של 8 גביעים השוקלים 150 גרם
כל אחד. המארז עולה כמעט 16 ש"ח.
מי שזה חמוץ לו מדי, יכול להמתיק לפי הטעם.
וכמובן שאפשר לבשל דיסה מהש"ש - גסה או עדינה.

shira1960

Active member
אני מערבבת את הגסה עם הקצוצה. הבנתי מדיאטנית ששניהם חשובים

אני מערבבת בשקית גדולה או קופסה כמויות שוות של גסה וקצוצה ומוסיפה גם שקדים טחונים כדי להוסיף חלבון, מוסיפה קצת פירות יבשים (חמוציות, צימוקים קטנים וכו'), וקינמון.

אני מוסיפה כמה כפות מהתערובת לתוך חלב או יוגורט. נותנת לזה לעמוד 5-10 דקות ואז אוכלת. או מבשלת מזה דייסה רגילה.

סמדרה11

New member
עוגיות רסק תפוחים ושיבולת שועל שהביאה שוויצרית

נושא : יש עוגיות רסק תפוחים ושיבולת שועל של Martha Stewart ששוויצרית
תאריך : 28/10/13 21:57
מחבר/ת : הבת המתהוללת
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: התאומה לא אוהבת עוגות בשום צורה שהיא - טימון ופומבה
================================================
הכינה והמליצה לא מזמן. לי הן יצאו קצת רכות לשוויצרית יצאו טוב - הוסיפה 3/4 כוס שיבולת שועל על הכמות הנקובה במתכון.
ראי תמונה בקישור להודעה.

נושא : עוגיות שיבולת שועל ורסק תפוחי עץ - מרתה סטיוארט

עוגיות טעימות מאוד למי שאוהב עוגיות צ'ואיות, הן יוצאות די רכות ולא קריספיות. העיסה יצאה מאוד
נוזלית אז הוספתי בערך עוד 3/4 כוס שיבולת שועל.

עוגיות שיבולת שועל ורסק תפוחים מזוגגות

רסק התפוחים במתכון זה שומר על רכות העוגיות וסירופ המייפל מעניק טעם מיוחד לזיגוג הלבן והפשוט שמזלפים על פני העוגיות.

מרכיבים לכ-30 יחידות:

לעוגיות:

4 כפות (55 גרם) חמאה מומסת

1 כוס דחוסה סוכר חום בהיר

1/2 כוס סוכר לבן

1 ביצה בגודל L

1/2 כוס רסק תפוחים

1.5 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט) (+3/4 כוס כדי שלא יהיה דביק)

1.25 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח עבה (ראו בעמוד 219)

1 כוס צימוקים בהירים*

לזיגוג:

1.75 כוסות אבקת סוכר

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

3 כפות מים

אופן ההכנה:

מכינים את העוגיות: שמים את החמאה ושני סוגי הסוכר בקערת מיקסר, ובעזרת וו הערבול מערבלים במהירות נמוכה לקרם אחיד. מוסיפים את הביצה ורסק התפוחים ומערבלים לקרם אחיד, כ-3-2 דקות. מוסיפים את שיבולת השועל, הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והמלח. מערבלים לתערובת אחידה ומוסיפים את הצימוקים.
קורצים מהבצק כדורים בעזרת כף גלידה בקוטר 4 ס"מ, ומניחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ זה מזה. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 13-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות אך עדיין רכות. מסובבים את התבניות בתנור באמצע זמן האפייה. משאירים לצינון בתבנית במשך 5 דקות. מעבירים את העוגיות לצינון מלא על גבי רשת המונחת על נייר אפייה.
מכינים את הזיגוג: בקערה קטנה טורפים יחד את אבקת הסוכר, סירופ המייפל והמים לתערובת חלקה. מזלפים על פני העוגיות ומניחים לזיגוג להתייצב. שומרים בקופסאות אטומות, בשכבה אחת בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים.

* השתמשתי בשוקולד צ'יפס

סמדרה11

New member
מאפינס שיבולת שועל וסילאן לארוחת בוקר של הבת המתהוללת

מאפינס שיבולת שועל וסילאן לארוחת בוקר
תאריך : 19/11/13 07:57
מחבר/ת : הבת המתהוללת

שישה ספרי בישול הזמנתי לכבוד הביקור בNYC. ומה דבר הראשון שהכנתי כשחזרתי? את המאפינס האלה ששוחזרו בעקבות כל מיני מתכונים לשיבולת שועל מחופשת למאפין שמצאתי בעת שיטוטי בין מדפי ספרי בישול בחנויות הספרים בעיר.

מדובר במאפים לא מתוקים, בריאים יחסית שיכולים בהחלט להוות גיוון נחמד לארוחת בוקר או ארוחת עשר. הם קלים מאד להכנה- כוס מידה, שתי קערות, כף ומזלג הינם כל הכלים להם תדרשו. כולנו אהבנו אותם מאד, כולל בעלי "השיניים המתוקות" יותר שבינינו.

את הסילאן אפשר להמיר במייפל טהור או דבש ואת הריוויון אני מכינה בבית (ראו הערה).

מאפינס שיבולת שועל וסילאן (שיחזור של כמה מתכונים שקראתי)

מרכיבים, ל – 12 מאפינס גדושים או 15 בינוניים:
½ כוס שיבולת שועל עבה
¼ כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
3/4 כוס קמח מלא
3/4 כוס קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
11/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס סילאן (או דבש או מייפל)
1/2 כוס ריוויון*
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס, או שמן אגוזים או קנולה
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, טרופות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180מעלות צלסיוס. משמנים או מרפדים בעטרות נייר 12 שקעי מאפין (או 15 אם, כמוני, אינכם אוהבים מאפינס גדולים).
2. מערבבים את שני סוגי שיבולת השועל, שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים ומלח בקערה.
3. בקערה נוספת טורפים היטב את כל המרכיבים הרטובים.
4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים יבשים ומערבבים קלות, רק עד להתאחדות התערובת – אין לערבב יתר על המידה.
5. מחלקים את התערובת בין 12-15 שקעי מאפין, עד ¾ מגובה התבניות.
6. אופים 12-15 דקות, עד שכיפות המאפינס קפיציות למגע וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי. אין לאפות יתר על המידה פן יתייבשו.

הערות חני ס.:
*אני מכינה ריוויון כך: על כוס חלב אני מוסיפה שתי כפות מיץ לימון טבעי (אפשר חומץ, אני מעדיפה לימון). אני שמה בכוס מידה ראשית את כמות הלימון הדרושה באופן יחסי (שתי כפות לכוס חלב, כף אחת לחצי כוס חלב וכן הלאה) ואז משלימה חלב עד לכמות הנקובה במתכון).

. במתכונים שראיתי השתמשו בכל הכמות בשיבולת שועל גסה. אני משלבת כי אחד הילדים לא אוהב את הגסה אך סובל אותה במינון נמוך. אני, לע״ז אוהבת גסה. אני מאמינה שאפשר להשתמש לכל הכמות הנקובה באחד מהסוגים (3/4 כוס אינסטנט או 3/4 כוס גסה).
אני נותנת לריוויון לעמוד כעשר דקות, מערבבת ושופכת לתערובת- כת צודקת, הייתי צריכה לציין במקור/ אתקן כשאחזור הביתה בלנ״ד.
חני ס.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מהגסה אני מכינה גרנולה, מהדקה אני מכינה דייסה. לגבי מאפים,

לפעמים מערבבת משני הסוגים או בהתאם לכתוב במתכון.

shiri67

New member
תודות רבות. אנסה מהרעיונות שלכן. ממש לא ידעתי מה לעשות עם זה

אסנתגיל

New member
אני לפעמים עושה עם זה דייסה במיקרו

פשוט שמים שיבולת שועל, מוסיפים מים או חלב, ומכניסים למיקרו עד שזה יוצא במרקם שאת רוצה. תתפלאי, אבל זה עובד...
ככה ארוחה קלה ומזינה בעבודה, במקום לנשנש איזה חטיף...

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אני הייתי עושה כך במשרד. ו-את חדשה אצלנו, נכון?

ברוכה הבאה

למעלה