שאלת שותפות עסקית

MrKashtan

New member
שאלת שותפות עסקית

בוקר טוב. שאלתי: נניח שאני פותח עסק עם שותפים. מהו מעמדי החוקי כשותף אינדיבידואלי מבחינה עסקית? בהנחה שאני קונה רכב מסחרי (באופן פרטי) הרשום על שמי בלבד ומשרת את העסק ואותי כאחד, האם אני זכאי להטבות מס? בקיצור- אם אני קונה היום טנדר ומחר פותח עסק, מהי הפרוצדורה שאוכל לקבל זיכוי עבור עבודתי עם הטנדר במסגרת העסקית? תודה רבה מראש חברים!

volly

New member
../images/Emo50.gifתגובה

הרבה סימני שאלה בנתונים אותם אתה מנדב. ברמה העקרונית לעניין מס הכנסה ובי"ל שותף בשותפות הינו עצאי לכול דבר ועניין. לעניין מע"מ בד"כ השותפות היא הנישום חייב הדיווח. אם ברצונך לרכוש רכב ולרשום אותו בספרי השותפות אין מניעה עקרונית תחת ההנחה שקיים הסכם. בכול מקרה אשמח לעמוד לרשותך ללא כל התחייבות מצידך.בהצלחה ! 052-570999

mstern

New member
ל-volly

שלום, אתה חדש פה, ולכן אני אחליק לך את הפרסומת... בבקשה להמנע בפרסום כזה.

volly

New member
אל תחליק לי

מה המצאתי את הגלגל ? מנהל הפורום נרדם בשמירה? מפנה אותך למגיבים rdss ורואה חשבון בעמודים הקודמים. בברכת משמרת נעימה !!! VOLLY

mstern

New member
תשובה

אני בטח לא נרדמתי בשמירה. היה בעבר על העניין הזה דיונים מרובים, תבדוק בעצמך. עניינית, אצלהם זה בתוך החתימה ואצלך זה שידול.

כמה תשובות

ראשית, כאשר אתה מקים עסק עם שותפים יש לך בגדול שתי אופציות: א- שותפות ב- חברה בע"מ. לכל אחת מהאופציות יש את היתרונות והחסרונות שלה, אבל מקובל להעריך שהקמת חברה משתלמת אם לכל אחד מהשותפים יהיה רווח של למעלה מ 20,000 שקלים לחודש. רכישת רכב מוכרת אצל שלטונות המס בכפוף לכללים שונים. למשל- במע"מ יש רשימה סגורה של מכוניות אשר יוכרו, במס הכנסה יש כללים איך לחשב איזה אחוז מההוצאה יוכר וכד'. אם אתה רוצה לרכוש את הרכב על שמך ולהפעיל אותו בעסק אין בעיה עקרונית, אבל צריך לעשות כמה סידורים טכניים מראש. תתיעץ עם הרואה חשבון/ יועץ מס שלך. ובהצלחה בעסק החדש שלך

למעלה