שאלת שדרוג...כדאי או לא?

aFish

New member
שאלת שדרוג...כדאי או לא?

לחבר הרוכב איתי שילדת Cannondale CAAD2 M700 (ראו קישור). כמו שרואים בתמונה האופנים הינן אופני זר"ק (זנב + ראש קשיח, דהיינו חסרות בולמים בכלל). עפ"י דבריו השילדה מדהימה, קלה בטירוף וכד' (לא יודע, לא ניסיתי). מי שמכיר כנראה מבין על מה הוא מדבר. האופנים ישנות כמו שאתם מבינים. כמו כן אחרי טיול מפרך בנגב ("עזוב אותך מבולמים אני עושה הכל בלי שום דבר" - נכון, אבל...) אותו חבר קיבל עיוותים מסוימים בגוף שדורשים ממנו הליכה עם צווארון (נחשו מה נתפס לו?). בדרך חזרה מהטיול הוא כבר דיבר על שיכוך מלא סוף הדרך. יום למחרת כשקצת נרגע הוא מדבר על אופני ז"ק והשקעה של עד 4000ש"ח (נגיד +/- 500 ש"ח). למה ז"ק? הבנאדם פריק של עליות (אבל לא בוחל בכלום - חסר פחד - אין לו בעיה עם לנסות טכני) וגם מטפס מדהים. יכול להיות שזה באמת מתאים לו. במחיר הזה יש הגיון גם. מה השאלה אחרי שבילבלתי את המוח? לדעתי אם השילדה באמת כזו מדהימה עדיף לו לשדרג אותה ולדעתי הוא ישאר עם עודף: בולם (אפשר להרכיב בולם סטנדרטי על שילדה זו), פדאלים, מעצורים נורמלים, אוכף - 3000ש"ח נראה לי מעל הראש. לדעתי ב-4000ש"ח הוא לא יצליח לקבל אופני ז"ק מלאות שהן עדיפות משמעותית. מה דעתכם?
 

airib

New member
כדאי- לפי דעתי כן...

אהלן- אני אתחיל בזה שאצהיר כי אני עובד ב"רוזן ומינץ" ככה שתבין למה אני חושב שכדאי.... כדאי מכמה סיבות- השלדות של היום יהיו השלדות של אתמול- מחר. מה'זתומרת- השלדה של חברך אולי "מדהימה" כלשונו אבל הוא לא ניסה שום דבר אחר והכוונה למשהוא מודרני, שייכנס לחנות - כל חנות וינסה נסיעה קצרה על שלדה מודרנית שתבוא על אופניים טובים עם מערכות ברמת DEORE ומעלה ואז אחרי שיבין שיש הבדל של שמים וארץ , שיעשה סקר שוק ויראה איפה הוא מקבל מקסימיום בשביל מינימום ושיתחדש!! AIRIB
 

aFish

New member
תודה על התשובה אבל...

מתוך חוסר ידע מסוים לא ברור לי מה אתה מתכוון בשילדה "מודרנית". ככלות הכל אנחנו מדברים על Cannondale שעד כמה שנדמה לי הם תמיד היו צעד אחד קדימה. מה עוד שאנחנו מדברים ע" ז"ק, לא ש"מ. עד כמה הטכנולוגיה השתנתה?
 

רמי לשם

New member
דיעה שונה

לאחי יש אופניים דומים (M400 - אותה שילדה רכיבים פחות טובים), השילדה היא אחלה ובטח המערכות טובות. השאלה עד כמה הוא רוצה לשדרג? שידרוג קל ולא יקר הוא להחליף את המזלג למזלג קנונדייל פאטי, זה אמור להתאים ואפשר למצוא כאלה משומשים אולי (ראיתי בסלאלום פעם אחד ובטח שווה לשאול בקנונדייל). אם זה יספק אותו אפשר יהיה להמשיך באותו כיוון ולשדרג למשהו טיפה יותר רציני מבחינת מהלך. אם הוא רוצה לשדרג ל27 הילוכים (אם אני לא טועה יש לו 24) זה כבר יכול לצאת מאוד יקר ולא שווה. אני הייתי הולך על השידרוג הקל גם מהסיבה שסביר להניח שיש שם הרבה חלקים שהם בסוף דרכם (צירים למיניהם גליגלים ומערכות הינע) ובשימוש מסיבי האופניים יתחילו להראות את גילן. ובכלל אם הוא מתכוון לרכב הרבה כדאי שיתחיל לחשוב על אופניים חדשים ולו בזכות זה שכל הרכיבים חדשים.
 

etal2

New member
קנה חדשות

לי יש שלדת specialized M2 מזמן דומה כמו של חבר שלך (זו הייתה השלדת הז"ק הכי יקרה של החברה באותו זמן) ,עם הזמן שדרגתי את כל החלקים העיקריים של האופניים. מנסיון אני יכול להגיד שהדרך הזו הרבה יותר יקרה מאשר ללכת לחנות ולקנות אופניים חדשות. יצרני האופניים מקבלים את החלקים לאופניים במחירי רצפה שהצרכן יכול רק לחלום עליהם כך שהרבה יותר משתלם לקנות אופניים חדשות (ואפשר עוד למכור את הישנות או להשתמש בהן כאופני עיר). מבחינת שלדות , הטכנולוגיה השתנתה אפילו בז"ק. יכולת העיבוד והשליטה בעובי וצורת הצינורות השתנו המון ב-5 שנים האחרונות. לדוגמה, לפני 5 שנים לא היו שלדות עם צינור בעל חתך ריבועי בצד אחד ואליפסה בצד שני , בטח לא בשלדות ביצור סדרתי וכיום דברים כאלו הם עניין נפוץ. לפי דעתי שלדות ברמה בינונית של היום כמו Trek 4900 או Specialized Hardrock טובות בהרבה מהשלדות היקרות של שנת 98. לפי דעתי אם תוספת של בולם קדמי היא כל מה שחבר שלך רוצה וזה יספיק לו לעוד שנה שנתיים אז יכול להיות שזהו פתרון טוב ,אבל אם הכוונה לשדרג את כל\רוב חלקי האופניים אז בטוח שעדיף לקנות חדשות.
 
למעלה