שאלת שאיבה

giraffelle

New member
שאלת שאיבה

צד אחד לא נשאב לי כמו שצריך. אני מרגישה שיש חלב, אבל יוצא חצי מאשר בצד השני, וגם זה עם סחיטות. הזרם חלש יותר ונגמר מהר יותר.
זה הצד שאני פחות אוהבת להניק ממנו, אבל אני משתדלת לאזן אז לא אמור להיות הבדל כל כך גדול. וגם בהנקה הילדון מסוגל לאכול מהצד הזה אותו זמן כמו הצד השני, אז לא נראה לי שההבדל בכמות החלב כזה דרמטי. כלומר הבעיה היא בשאיבה.
אני בדרך כלל משתמשת בסופר-שילד (זה עם הזוית) מידה M, אבל ניסיתי גם גדול יותר, גם את הרגיל של מדלה במידה הרגילה ובמידה קטנה יותר, וגם את זה מסיליקון של מדלה. לא ראיתי הבדלים בכמות שיוצאת.
ניסיתי שאיבה דו"צ ושאיבה חד"צ, וגם במקביל להנקה.

מה אפשר לעשות?
בינתיים אין בעיית כמויות ואני שואבת יותר ממה שצריך. אבל אני חוששת שאם לא ארוקן את הצד הזה החלב יתמעט. ואם אנסה לפצות על זה בשעות שבהן התינוק איתי, אז באותן שעות הצד השני לא יתרוקן.

אני באותו המצב

מניקה בפעם הרביעית, ואין שינוי. הפעם השתדלתי בהתחלה להניק מהצד הזה יותר. גם זה לא עזר. אז הפסקתי לנסות. שואבת מה שיש ומתעלמת מההבדלים.

gudat

New member
בהחלט יכולים להיות הבדלים בין הצדדים

גם כשנדמה שהתינוק יונק אותו פרק זמן משניהם.
בעיקר אם את פחות אוהבת להניק ממנו- יכול להיות שלמרות המודעות, בלי לשים לב הנקת משם פחות ובמשך הזמן פחתה שם כמות החלב.
בכל מקרה- הגוף שלנו לא סימטרי ותמיד יש הבדל בין שני הצדדים- לפעמים יותר משמעותי ולפעמים פחות.
מעבר למה שכבר עשית, אפשר לנסות סחיטה ידנית בסוף השאיבה וגם לשאוב מהצד הזה לעתים יותר קרובות.

giraffelle

New member
מפריע לי בעיקר שאני מרגישה שלא מתרוקן

אני מפחדת שזה יגרום לכמות החלב לרדת עוד יותר ואז כבר לא יהיה לי מספיק. בשאיבה גרועה יכול לצאת גם 30 מ"ל.
&nbsp
הלכתי היום לחנות הנקה טובה כדי לראות אם צריך חצוצרה אחרת, אמרו לי שהמידה מתאימה ואין בעיה טכנית.
&nbsp
אולי באמת אני אוסיף עוד שאיבה רק לצד הזה.
&nbsp

למעלה